Wordverwerkings-apps voor Android-telefoons en -tablets

Inhoudsopgave:

Wordverwerkings-apps voor Android-telefoons en -tablets
Wordverwerkings-apps voor Android-telefoons en -tablets
Anonim

Heb je overwogen om een tekstverwerker-app op je Android-apparaat te krijgen? Tekstverwerkingsapps zijn niet alleen beperkt tot iPads. Als u documenten zoals Word-bestanden, spreadsheets, PDF-bestanden en PowerPoint-presentaties wilt bekijken, of nieuwe documenten op uw tablet of telefoon wilt maken, is er waarschijnlijk een app die bij u past.

Hier zijn enkele van de beste en meest populaire Android-tekstverwerker-apps.

1. OfficeSuite Pro + PDF

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Volledig functionele kantoorsuite.
  • Gratis proefversie beschikbaar.
  • Behandelt een reeks formaten.

Wat we niet leuk vinden

Enigszins kostbaar.

OfficeSuite Pro + PDF van MobiSystems (beschikbaar in de Google Play Store) is een robuuste app die rijk is aan functies en waarmee u Microsoft Word-, Microsoft Excel- en PDF-documenten kunt maken, bewerken en bekijken, en de mogelijkheid om PowerPoint-bestanden bekijken.

OfficeSuite + PDF is een gratis proefversie van de app die u de kans geeft om de app uit te proberen voordat u zich ertoe verbindt deze te kopen.

Deze app is gemakkelijk te gebruiken en acties zoals marge-instelling en tekstuitlijning zijn eenvoudig. Het verwerkt het invoegen van afbeeldingen en andere media goed, en het opmaken en manipuleren van tekst is ook eenvoudig.

Een van de beste eigenschappen van OfficeSuite Pro is hoe goed het de opmaak in documenten behoudt. Het overbrengen van een document van een laptop met Microsoft Word met behulp van cloudopslag (voorbeelden van cloudopslagservices die vrije ruimte bieden, zijn Microsoft OneDrive en Google Drive) resulteerde in geen wijzigingen in de indeling.

2. Google Documenten

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Meest ondersteund.
  • Overal toegankelijk en gemakkelijk te uploaden.
  • Gratis!
  • Ondersteunt tonnen bestandsformaten.

Wat we niet leuk vinden

Vereist internetverbinding.

Google Documenten voor Android maakt deel uit van een reeks toepassingen voor kantoorproductiviteit die Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren omvat. Met de tekstverwerker, simpelweg Docs genaamd, kun je tekstverwerkingsdocumenten maken, bewerken, delen en eraan samenwerken.

Als tekstverwerker klaart Google Docs de klus. Alle essentiële functies zijn beschikbaar en de gebruikersinterface voelt vertrouwd aan als je gewend bent aan Word, dus de aanpassing is niet moeilijk.

Google Documenten is geïntegreerd met Google Drive, de cloudopslagservice van Google, waar u uw bestanden in cloudruimte kunt opslaan en vanaf al uw apparaten kunt openen. Die bestanden in Drive kunnen worden gedeeld met andere gebruikers, ofwel als gewoon zichtbare bestanden, of aan anderen kunnen bewerkingsrechten worden verleend. Dit maakt samenwerking zeer eenvoudig en toegankelijk voor gebruikers, ongeacht het apparaat of besturingssysteem dat ze gebruiken.

Google Documenten heeft wat problemen gehad met opmaakverlies bij het converteren van een geüpload Word-document, maar dit is recentelijk verbeterd.

3. Microsoft Word

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Volledig uitgerust en krachtig.
  • Gebruik het overal.

  • Gratis!

Wat we niet leuk vinden

  • Vereist een internetverbinding.
  • Sommige in-app aankopen.

Microsoft heeft zijn belangrijkste softwaresuite voor kantoorproductiviteit Microsoft Office verplaatst naar de online mobiele wereld. De Android-versie van Microsoft Word biedt een functionele en vertrouwde omgeving voor het lezen en maken van documenten.

De gebruikersinterface zal bekend zijn bij gebruikers van de desktopversie van Word, hoewel gestroomlijnd tot de kernfuncties en functies. De interface maakt echter een minder elegante overgang naar de kleine schermen van smartphones en kan onhandig aanvoelen.

Hoewel de app gratis is, moet je upgraden naar een abonnement op Microsoft 365 als je functies wilt die verder gaan dan de basisfuncties, zoals re altime samenwerking of het bekijken/volgen van wijzigingen. Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar, van licenties voor één computer tot licenties die installaties op meerdere computers toestaan.

Als je het prettig vindt om Word op je computer te gebruiken en ineenkrimpt bij de gedachte om de interface van een nieuwe app te leren, dan is Microsoft Word voor Android misschien een goede keuze als je overstapt naar mobiel.

Microsoft biedt ook zelfstandige Android-apps voor PowerPoint en Excel, samen met een Office-app die alle drie integreert.

4. Docs To Go

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Volledige aanbevolen.
  • Ondersteunt meerdere formaten.
  • Maak verbinding met verschillende cloudopslag.

Wat we niet leuk vinden

Slechts een stap lager dan Microsoft of Google.

Documents To Go-nu genaamd Docs To Go-van DataVis, Inc., heeft behoorlijke tekstverwerkingsrecensies. De app is compatibel met uw Word-, PowerPoint- en Excel 2007- en 2010-bestanden en heeft de mogelijkheid om nieuwe bestanden te maken. Deze app is een van de weinige die ook iWorks-bestanden ondersteunt.

Docs to Go biedt uitgebreide opmaakopties, waaronder lijsten met opsommingstekens, stijlen, ongedaan maken en opnieuw uitvoeren, zoeken en vervangen en woorden tellen. Het gebruikt ook InTact-technologie om de bestaande opmaak te behouden.

Docs To Go biedt een gratis versie, maar voor geavanceerde functies, zoals ondersteuning voor cloudopslagservices, moet je een volledige versiesleutel kopen om ze te ontgrendelen.

Zoveel apps om uit te kiezen

Dit is slechts een kleine selectie van de tekstverwerker-apps die beschikbaar zijn voor Android-gebruikers. Als deze niet helemaal aan uw behoeften voldoen, of als u gewoon op zoek bent naar een andere ervaring dan het vertrouwde Word, probeer dan andere. De meeste bieden een gratis, maar meestal verkleinde, versie van hun app aan, dus als je er een vindt die je wilt proberen, maar er zijn kosten aan verbonden, zoek dan naar gratis versies. Deze staan vaak aan de rechterkant van de app-pagina; als je er geen ziet, zoek dan naar de ontwikkelaar om alle beschikbare apps te zien.

Aanbevolen: