Minecraft-dieren verklaard: paarden, ezels en muilezels

Inhoudsopgave:

Minecraft-dieren verklaard: paarden, ezels en muilezels
Minecraft-dieren verklaard: paarden, ezels en muilezels
Anonim

Er zijn veel mobs in Minecraft die temmen zijn, zoals ocelotten en wolven, bijvoorbeeld. Vandaag gaan we het hebben over paarden, ezels en muilezels. De redenering dat we het over al deze verschillende soorten dieren zullen hebben, is omdat we, om de fokaard te verklaren, al deze dieren in de vergelijking moeten betrekken.

Waar u uw vertrouwde ros kunt vinden

Image
Image

Paarden en ezels zijn te vinden in twee verschillende biomen, de savannes en de vlaktes. Muildieren kunnen echter niet van nature worden gevonden en moeten rechtstreeks door de speler worden gefokt. Als je op natuurlijke wijze in het spel een 'ondood' en een 'skeletpaard' probeert te vinden, zul je ook wat problemen ondervinden. Deze paarden kunnen alleen in het spel worden voortgebracht door verschillende in-game commando's te gebruiken. Om een ondood of skeletpaard te spawnen, zijn de volgende commando's nodig.

  • Om een ongetemd skeletpaard te spawnen gebruik: /summon EntityHorse ~0 ~1 ~0 {Type: 4}
  • Om een getemd skeletpaard te spawnen gebruik: /summon EntityHorse ~0 ~1 ~0 {Type:4, Tame: 1}
  • Om een ongemd ondood paard te spawnen gebruik: /summon EntityHorse ~0 ~1 ~0 {Type: 3}
  • Om een tamed ondood paard te spawnen gebruik: /summon EntityHorse ~0 ~1 ~0 {Type: 3, Tame: 1}

Je paard temmen

Image
Image

Paarden, ezels en muilezels zijn over het algemeen passieve wezens, dus wees niet bang als je er voor het eerst in de buurt komt! Ze kunnen allemaal getemd worden als ze volwassen zijn, behalve skelet- en ondode paarden. Als je een skeletpaard of een ondood paard wilt, moet je de getemde versies van de bovenstaande commando's uitvoeren. Een paard, muilezel of ezel temmen kan behoorlijk pijnlijk zijn, en soms zal het voelen alsof je het niet goed doet.

Om een paard te temmen, is het zo simpel als meerdere keren op het paard zitten. Het paard zal je een paar keer afwerpen, maar al snel zal hij getemd worden. Nadat het paard getemd is, wil je er toch op rijden? Nou, dat kan niet zonder zadel! Het paard, de muilezel of de ezel zal zonder zadel niet in de door de speler gekozen richting gaan. Je kunt je paard een zadel geven door op het paard te gaan zitten en je inventaris te openen en een zadel in de 'zadelsleuf' te plaatsen. Als je het paard een zadel wilt geven zonder erop te rijden, hurk dan gerust en druk op de knop 'gebruiken'.

Je dieren voeren

Image
Image

Als je een digitaal huisdier hebt, wil je ze misschien voeren! Het voeren van dierenvoer kan je in verschillende situaties helpen, zoals het verbeteren van hun gezondheid (als ze schade hebben opgelopen), ze sneller volwassen te laten worden tot volwassen dieren, of om ze te laten fokken!

Als je een paard, muilezel of een ezel suiker voedt, zullen ze een half hart genezen. De suiker versnelt ook de snelheid waarmee ze uitgroeien tot een volledige volwassene met 30 seconden. Tarwe geneest het paard voor 1 hart en versnelt de groei van het dier met 20 seconden. Een appel geneest het paard voor anderhalve hart en versnelt de groei voor een minuut. Een gouden wortel geneest het paard voor 2 harten en versnelt de groei voor een minuut. Een gouden appel geneest het paard voor 5 harten en versnelt de groei met vier minuten. Het voeren van een hooibaal aan een paard zal het paard in totaal 10 harten genezen en de groei met drie minuten versnellen.

Alle paarden zijn anders

Image
Image

Bij het kiezen van een ros, zijn er drie dingen om in gedachten te houden: gezondheid, maximale snelheid en springhoogte. Elk dier heeft zijn eigen unieke statistieken. Sommige paarden hebben een maximale gezondheid van ergens tussen de 15 en 30 harten (het gevonden algemene gemiddelde is meestal 22.5 harten). De springkracht van sommige paarden varieert van 1,5 tot 5,5 blokken. Over het algemeen blijkt de spronghoogte ongeveer 3,5 blokken hoog te zijn. De maximale snelheid van sommige paarden is 25% sneller tot 337,5% sneller dan de loopsnelheid van de speler.

Als je op een paard rijdt, zul je merken dat je ervaringsbalk is vervangen door een lege balk. Als je de knop ingedrukt houdt die je gebruikt om te springen, kun je je sprong opladen. Hoe meer je je sprong oplaadt en hoe beter de timing is om de knop aan het einde van de balk los te laten, hoe groter de kans dat je hoger springt.

Een groot nadeel van paarden is wanneer ze door water gaan dat twee blokken diep of meer is. Als je door water gaat dat te diep is voor paarden, schop je het dier van je af en wordt het een uitdaging om het dier weer op het land te krijgen. Als u op uw paard rijdt, moet u uw ros uit de buurt van water houden, tenzij dit absoluut noodzakelijk is!

Fokken

fokken van paarden kan lastig lijken als je probeert de juiste kleur te krijgen. Als je een getemd paard of ezel een gouden appel of een gouden wortel moet voeren, activeer je hun liefdesmodus. Afhankelijk van hoe u uw dieren fokt, bepa alt u het soort nakomelingen dat u zult krijgen. Door twee paarden te fokken, kun je een paardenveulen krijgen. Acht van de negen keer heeft het paard dezelfde kleur haar als zijn ouders, maar je kunt geluk hebben en er een hebben met een andere kleur! Het fokken van een ezel en een andere ezel zal een ezelveulen opleveren.

Als je een muilezel wilt voortbrengen, moet je een paard en een ezel fokken.

Paardpantser verklaard

Image
Image

Armor wordt op paarden gebruikt om ze te beschermen tegen mobs en aanvallen van spelers. Net als harnassen voor mensen, is het verkrijgbaar in veel verschillende soorten, variërend van ijzer, goud en diamant. Het ijzeren harnas geeft 5 verdedigingspunten, het gouden harnas geeft 7 verdedigingspunten en het diamanten harnas geeft 11 verdedigingspunten. Deze verschillende pantsers kunnen alleen worden gevonden, niet worden gemaakt. Deze pantsers zijn te vinden in veel kerkerkisten over de hele wereld van Minecraft, inclusief in de bovenwereld, onderwereld en einde.

Stop met rondscharrelen

Image
Image

Stop met rondhangen en ga zo snel mogelijk je eigen paarden zoeken, temmen en fokken met de nieuwe informatie die je hebt gekregen! Misschien heb je geluk en vind je je perfecte ros!

Aanbevolen: