Hoe nieuwe technologie fietsers kan helpen veilig te houden

Inhoudsopgave:

Hoe nieuwe technologie fietsers kan helpen veilig te houden
Hoe nieuwe technologie fietsers kan helpen veilig te houden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuwe gadget is bedoeld om te communiceren tussen auto's en fietsen om ongelukken te voorkomen.
  • Fietsongevallen vormen een groeiend probleem met 47.000 gewonden in 2019.
  • De Lumos fietshelm heeft ingebouwde knipperlichten, lichten en richtingaanwijzers.
Image
Image

Fietsen kan binnenkort veiliger worden dankzij nieuwe hightech-gadgets.

Een startup genaamd Spoke werkt aan een apparaat waarmee auto's met fietsen kunnen praten om ongelukken te voorkomen. De technologie, die de C-V2X van Qualcomm bevat, is een standaard die veel autobedrijven proberen te adopteren. Het maakt deel uit van een groeiende golf van innovaties op het gebied van fietsveiligheid naarmate meer Amerikanen op twee wielen stappen.

"C-V2X-technologie stelt voertuigen in staat om met elkaar, infrastructuur, voetgangers en hun omgeving te communiceren", zei Jarrett Wendt, de CEO van Spoke, in een persbericht. "Deze technologie, vooral als deze rechtstreeks aan fietsers wordt geleverd - enkele van de meest kwetsbare gebruikers op de weg - zal de verkeersveiligheid voor fietsers drastisch verbeteren."

Veiligheid is een groeiend probleem

De Spoke-gadget is bedoeld om directe communicatie te bieden tussen weggebruikers, voertuigen en wegkantinfrastructuur. Deze mogelijkheid is ontworpen om te werken met andere Advanced Driver Assistance Systems (ADAS)-sensoren, zoals camera's, radar en Light Detection and Radar (LIDAR). Het bedrijf zei dat de gadget volgend jaar zou moeten worden uitgebracht.

Fietsongevallen zijn een groeiend probleem. Volgens het Insurance Institute for Highway Safety zonder winstoogmerk waren in 2019 ongeveer 75.000 voetgangers en 47.000 fietsers gewond en kwamen 6.205 voetgangers en 843 fietsers om het leven bij ongevallen met motorvoertuigen op de openbare weg.

Voetgangers maakten ongeveer 17% van de dodelijke ongevallen uit, en fietsers maakten nog eens 2% uit. Het aantal vermijdbare sterfgevallen als gevolg van fietstransportincidenten is in 2019 met 6% gestegen en in een periode van 10 jaar met 37%, van 793 in 2010 tot 1.089 in 2019.

Nieuwe fietstechniek

Opkomende technologieën zullen fietsers in staat stellen veiliger te rijden op drukke wegen, vertelde Will Henry, oprichter van fietswebsite Bike Smarts, aan Lifewire in een e-mailinterview.

Petr Minarik, hoofd van de website Cyclists Hub, gebruikt een fietsgadget genaamd de Garmin Varia RTL515-radar. Het is een apparaat dat het verkeer achter u in de gaten houdt. Zodra een voertuig (of andere fietser) je nadert, krijg je een melding via de fietscomputer of mobiele telefoon en zie je ook hoe snel het nadert.

"Het was de beste investering voor mijn veiligheid op de weg direct na mijn fietshelm", vertelde hij Lifewire in een e-mailinterview. "Bovendien heeft hij een led die kan knipperen of aanzetten, dus het verhoogt ook nog eens je veiligheid. Als ik ermee rijd, voel ik me veel veiliger, en chauffeurs halen me ook in met meer ruimte."

Fabrikanten komen met verbeterde versies van Garmin Varia Radar of soortgelijke apparaten die 360 graden ruimte rondom de rijder bewaken, voorspelde Minarik. "Soms (in afdalingen) is het ook moeilijk om te bepalen of de auto's voor je afremmen, dus een radar die je op de hoogte stelt van vertragende voertuigen zou ook kunnen werken."

Image
Image

Perry Knight, een redacteur bij de fietswebsite Wheelie Great, vertelde Lifewire in een e-mailinterview dat zijn favoriete veiligheidsuitrusting voor fietsen de Lumos-helm is, met ingebouwde knipperlichten, lichten en richtingaanwijzers. "Het is gemakkelijk te begrijpen waarom dit een belangrijk stukje technologie is voor motorrijders," voegde hij eraan toe.

Maar niet iedereen denkt dat technologie nodig is voor een betere fietsveiligheid. Beleefdheid is de echte oplossing voor veel fietsongevallen, vertelde George Gill, de president van fietsverhuurbedrijf RentaBikeNow, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Als fervent fietser rijd ik veel," zei hij. "Zowel thuis in de omgeving van Chicago als wanneer ik reis. Het verschil is hoe ik als fietser in het verkeer dag en nacht wordt behandeld."

In Chicago "worden we vaak begroet met getoeter en af en toe een close call", voegde hij eraan toe. "Vergelijk dit met mijn ritten door het platteland van Kentucky als ik onze zoon op de universiteit ga bezoeken," zei Gill.

"De getoonde vriendelijkheid is zeer merkbaar. Soms is het zelfs een beetje te veel als je een grote heuvel beklimt en de auto achter je de dubbele gele lijn niet overschrijdt om te passeren."

Correctie - 25 oktober 2021: Bijgewerkt om Qualcomm's C-V2X correct toe te schrijven in paragraaf 2 en om de toeschrijving van commentaar van Jarrett Wendt in paragraaf 3 te verduidelijken.

Aanbevolen: