Handige tips en trucs voor de Spotify iOS-app

Inhoudsopgave:

Handige tips en trucs voor de Spotify iOS-app
Handige tips en trucs voor de Spotify iOS-app
Anonim

De Spotify-app voor iOS is een geweldig alternatief voor Apple Music voor het streamen van inhoud naar je iPhone, iPad of iPod Touch. Je gebruikt het misschien al een tijdje, maar haal je er het beste uit?

Spotify-app voor iOS

Image
Image

Zoals alle apps, is Spotify constant bezig met het ontwikkelen van zijn iOS-app en het uitrollen van nieuwe versies met bugfixes en nieuwe functies waarvan je misschien niet op de hoogte bent. Immers, wie leest de release-opmerkingen elke keer dat er een nieuwe versie uitkomt?

Om je te helpen het beste uit het gebruik van de iOS Spotify-app te halen, kun je dit artikel bekijken dat je tips en trucs geeft - waarvan er één je een hoop geld kan besparen.

Bespaar geld op Spotify Premium

Image
Image

Als je de iOS Spotify-app hebt gedownload en het door advertenties ondersteunde gratis account een tijdje hebt gebruikt, heb je misschien overwogen om te upgraden naar een Spotify Premium-abonnement. U kunt dit doen via de app waarmee u eenvoudig elke maand kunt betalen met uw Apple ID.

Maar wist je dat het op deze manier duurder uitpakt?

Het zou je vergeven zijn als je denkt dat Apple niets zou vragen voor dit voorrecht, maar dat doet het wel. Je zult uiteindelijk behoorlijk wat meer betalen dan nodig is.

In plaats van ervoor te kiezen om per maand te betalen via de App Store van Apple, is het veel beter om helemaal weg te blijven van hun ecosysteem en je aan te melden via het web.

Om dit te doen:

  1. Ga naar de Spotify-website met de Safari-browser van uw iOS-apparaat.
  2. Tik op het burger-menupictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en kies Inloggen.
  3. Log in op uw account met Facebook of typ uw gebruikersnaam/wachtwoord in en klik vervolgens op Inloggen.
  4. Scroll omlaag naar het abonnementsgedeelte en tik op Get Premium. Overigens, als je Spotify voor meer dan jezelf nodig hebt, is het de moeite waard om naar de gezinsoptie te kijken.
  5. Scroll op het volgende scherm naar beneden totdat je de betaalmethoden ziet. Als u op het …-pictogram (drie stippen) tikt, krijgt u een lijst met betaalmethoden waaruit u kunt kiezen.
  6. Zodra je je betalingsgegevens hebt ingevoerd, tik je op Start my Spotify Premium.

Als je de desktopsoftware van Spotify op je computer hebt geïnstalleerd, kun je ook premium gaan via deze route. Het verwijst je nog steeds naar de Spotify-website, maar je beta alt in ieder geval niet te veel via de App Store van Apple.

Tweak afspeelinstellingen om de muziekkwaliteit te verbeteren

Image
Image

De iOS Spotify-app heeft een paar instellingen die kunnen worden aangepast om de kwaliteit van de muziek die je streamt te verbeteren.

Verborgen in het instellingenmenu zijn verschillende opties om het afspelen van audio te verbeteren. Dit omvat opties voor betere audio bij het streamen en ook bij het gebruik van Spotify's offline modus voor het downloaden van nummers naar je apparaat -- handig als je niet via internet kunt streamen.

Zoals de meeste gebruikers, is de kans groot dat je deze opties nog nooit hebt aangeraakt en dat ze dus op hun standaardinstellingen blijven staan. Dit is OK voor algemeen luisteren, maar je kunt ze nog verder optimaliseren om de geluidskwaliteit te maximaliseren.

Verbeter de audiokwaliteit voor streaming en downloaden

  1. Het eerste dat u moet doen, is op het pictogram burger menu (3 horizontale balken) in de linkerbovenhoek van het scherm tikken. Kies het Settings submenu dat wordt weergegeven door een afbeelding van een tandwiel.
  2. De eerste instelling die moet worden aangepast, is voor streaming, dus tik op Stoomkwaliteit.
  3. Als u de audiokwaliteit wilt wijzigen waarmee nummers naar uw iOS-apparaat worden gestreamd, gaat u naar het gedeelte Streamkwaliteit.
  4. Je zult zien dat de standaardinstelling is ingesteld op automatisch. Dit is goed om te gebruiken als uw iPhone een datalimiet heeft, maar u kunt een betere kwaliteit krijgen door deze naar een hogere instelling te wijzigen. Muziek wordt standaard gestreamd met een bitrate van 96 Kbps. Er zijn echter twee hogere modi die het waard zijn om te gebruiken als u niet op de datalimieten van uw provider hoeft te letten. Als u op High tikt, krijgt u 160 Kbps, terwijl Extreme de maximale 320 Kbps oplevert. Overigens is deze topinstelling alleen beschikbaar bij betaling van een Spotify Premium-abonnement.
  5. Naast het verbeteren van de audiokwaliteit van streams, kun je ook betere downloads van nummers krijgen als je Spotify's offline modus gebruikt. Tik hiervoor op Hoog of Extreem in het gedeelte Downloadkwaliteit. Houd er rekening mee dat als u de Extreme-instelling gebruikt, de downloadtijden ook worden verhoogd en meer van de opslagruimte van uw iOS-apparaat zal worden gebruikt.
  6. Als je deze twee instellingen hebt aangepast, kun je terugkeren naar het hoofdinstellingenmenu door op de pijl terug in de linkerbovenhoek van het scherm te tikken.

Audio finetunen met de equalizer

Een leuke functie in de iOS Spotify-app die de audiokwaliteit direct kan verbeteren, is de Equalizer (EQ). Om u op weg te helpen, wordt de EQ-tool geleverd met meer dan 20 presets. Deze omvatten algemene EQ-profielen zoals basverbetering/-reductie en verschillende muziekgenres.

Je kunt ook je eigen EQ-profiel maken door de frequentiebanden handmatig aan te passen aan je luisteropstelling. Voordat u de onderstaande stappen volgt, is het misschien een goed idee om een nummer af te spelen, zodat u kunt horen hoe het geluid wordt beïnvloed als u de EQ-tool gebruikt.

  1. Om naar de EQ-tool te gaan, tikt u op Playback in het Instellingenmenu.
  2. Tik op Equalizer -- scroll het scherm een beetje naar beneden als je dit niet ziet.
  3. De equalizer is standaard uitgeschakeld, dus tik op de schuifknop ernaast.
  4. Bekijk de lijst met voorinstellingen en tik op een om deze te gebruiken.
  5. Als je totale controle wilt, schuif dan je vinger op en neer over elk van de stippen om de individuele frequentiebanden aan te passen.
  6. Als u klaar bent met het instellen van de EQ-tool, tikt u tweemaal op de pijl-terug om terug te keren naar het Instellingenmenu.

Aanbevolen: