Hoe Touch ID de iPhone veiliger kan maken

Inhoudsopgave:

Hoe Touch ID de iPhone veiliger kan maken
Hoe Touch ID de iPhone veiliger kan maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Geruchten dat Apple een in-display-versie van TouchID in de iPhone 13 zal opnemen, doen de ronde.
  • Hoewel velen van FaceID houden, vinden ze TouchID over het algemeen handiger.
  • Bij het vergelijken van de twee zeggen experts dat er bij beide beveiligingsproblemen zijn, maar uiteindelijk zou een telefoon die zowel FaceID als TouchID biedt het beste zijn.
Image
Image

TouchID wordt niet alleen als veiliger beschouwd, maar het is ook handiger dan FaceID, waardoor het een must-have is voor de iPhone 13.

Geruchten gaan dat TouchID terug zou kunnen keren naar Apple's smartphone-line-up met de iPhone 13, waardoor een veelgevraagde functie terug naar het apparaat zou komen. Hoewel FaceID gemakkelijk te gebruiken is gebleken, hebben velen door zorgen over hoe veilig het is, plus het extra gemak dat TouchID gebruikers biedt, ertoe geleid dat velen willen dat het biometrische systeem terugkeert.

"Apple's beslissing om vingerafdrukverificatie te verwijderen was vooral vanwege de vormfactor", legt Ray Walsh, een privacyexpert bij Pro Privacy, in een e-mail uit aan Lifewire.

"Het bedrijf gaf er de voorkeur aan geen vingerafdrukscanner in het frame of op de achterkant op te nemen, en om deze reden heeft het TouchID afgeschaft ten gunste van FaceID. Het lijkt er echter op dat Apple nu in-screen heeft ontwikkeld vingerafdruksensoren die snel genoeg werken om ze bruikbaar te maken op de iPhone 13."

Binnen uw vingertoppen

Een van de belangrijkste redenen waarom velen TouchID op de iPhone 13 terug willen zien, heeft niets te maken met beveiliging. In plaats daarvan draait het allemaal om gemak.

Volgens een onderzoek van SellCell wilde 79% van de meer dan 2.000 ondervraagde iPhone-gebruikers TouchID terugzien als in-display vingerafdruklezer in toekomstige Apple-apparaten. Veel hiervan komt neer op gemak.

Hoewel je FaceID kunt gebruiken om je telefoon te ontgrendelen door gewoon naar het scherm te kijken, kun je ook fouten tegenkomen, afhankelijk van of je een masker draagt of zelfs als de verlichting niet helder genoeg is voor de camera om je gezicht goed te bekijken.

Image
Image

Hoewel Apple functies heeft toegevoegd om enkele van de fouten te verminderen, blijft het een feit dat TouchID geen extra stappen vereist om je telefoon te ontgrendelen als je je gezicht om welke reden dan ook bedekt.

Natuurlijk kom je mogelijke problemen tegen als je vingers nat zijn, gesneden zijn of als je handschoenen draagt. Dit betekent dat beide opties hun eigen nadelen hebben.

"Met de gezondheidsrisico's van de pandemie die nog steeds boven ons hoofd opdoemen, draag ik elke keer als ik naar buiten ga een masker", vertelde Darren Dean, oprichter van WipeLock, ons in een e-mail.

"Als ik mijn iPhone 11 wil gebruiken, moet ik het masker afzetten om het te ontgrendelen met FaceID, wat gevaarlijk is, vooral als ik in een menigte ben."

"Als ik dat niet doe, moet ik het scherm omhoog vegen en de toegangscode invoeren om het te ontgrendelen. Dit is een beetje vervelend. Voor een iPhone met TouchID is het echter eenvoudig te ontgrendelen door een vinger op de home-knop. Daarom gebruik ik mijn iPhone 7 als ik naar buiten ga."

Vergrendeld

Op oppervlakteniveau lijkt het misschien alsof TouchID een no-brainer is. Vingerafdrukken zijn immers unieker dan gezichtsdetails, toch? We hebben in het verleden al gezien waar de FaceID-technologie van Apple voor de gek gehouden kon worden door een tweeling, iets waar Apple hard aan heeft gewerkt om het te minimaliseren.

"Het probleem met gelaatstrekken is dat ze vaak niet helemaal uniek zijn", vertelde Rex Freiberger, CEO van Gadget Review, ons in een e-mail. "Misschien ken je iemand die gewoon 'een van die gezichten heeft', wat betekent dat ze eruitzien als elke andere willekeurige persoon van de straat."

Apple's beslissing om vingerafdrukverificatie te verwijderen was vooral vanwege de vormfactor.

Hoewel veel experts op dit gebied zich zorgen maken over de veiligheid van FaceID, zegt Apple dat de kans dat iemand je telefoon kan ontgrendelen met FaceID 1 op 1 miljoen is, tenzij je een kwaadaardige tweeling hebt natuurlijk.

Deze beveiliging is echter allemaal relatief, aangezien er ook situaties zullen zijn waarin beide systemen kunnen worden misbruikt.

Daarom raden veel experts aan een langer wachtwoord te gebruiken in plaats van altijd te vertrouwen op TouchID en FaceID om je telefoon te beveiligen. Ondanks eventuele veiligheidsproblemen met de twee systemen, is er plaats voor deze biometrische zekerheden op de iPhone. Experts zoals Allan Borch zeggen dat beide veilig genoeg zijn voor algemeen gebruik.

"Apple's TouchID en FaceID zijn over het algemeen veilig en werken in principe op dezelfde manier. Door beide te koppelen ontstaat er een overbodig, onzichtbaar beveiligingssysteem. Degene die het eerst wordt ontgrendeld, zou je telefoon openen, waardoor fouten veel zeldzamer worden, "zei Borch.

Aanbevolen: