Een opmerking invoegen, bewerken of verwijderen in Excel

Inhoudsopgave:

Een opmerking invoegen, bewerken of verwijderen in Excel
Een opmerking invoegen, bewerken of verwijderen in Excel
Anonim

Wanneer u een Excel-spreadsheet met andere mensen deelt, kunnen er af en toe vragen of zorgen over de inhoud naar boven komen. In plaats van e-mails te sturen, voeg je gewoon een opmerking toe zodat anderen ze kunnen zien.

Iedereen die de spreadsheet gebruikt, kan reageren op een opmerking of deze zelfs verwijderen. Alle opmerkingen zijn gemarkeerd met de naam van de gebruiker, gedateerd en voorzien van een tijdstempel. Opmerkingen verschillen van Excel-notities, die vergelijkbaar zijn met het plaatsen van een gele plaknotitie in het bestand. Andere gebruikers kunnen niet reageren op een notitie in Excel, maar ze kunnen kleine gesprekken voeren met opmerkingen.

De onderstaande instructies zijn gericht op de gemakkelijkste manieren om opmerkingen toe te voegen, te bewerken en te verwijderen in Windows of op een Mac; scrol naar de onderkant van dit artikel voor instructies voor Excel voor Android.

Deze informatie in dit artikel is van toepassing op Excel 2019, 2016, Excel voor Mac, Excel voor Android en Excel 365.

Een opmerking invoegen, bewerken of verwijderen in Excel voor Windows of macOS

Hoe een opmerking toe te voegen

De gemakkelijkste manier om een opmerking te maken waarop anderen kunnen reageren, is door deze stappen te volgen:

  1. Klik in een geopende spreadsheet met de rechtermuisknop op de cel waarin u de opmerking wilt maken.
  2. Klik op Nieuwe opmerking in het menuvenster.

    Image
    Image
  3. Typ in Start een gesprek de opmerking die je wilt maken.
  4. Klik op de groene pijl om je reactie te plaatsen.

    Image
    Image
  5. Klik ergens in de spreadsheet om de opmerking te verlaten.

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat zodra je op de groene pijl klikte, de opmerking automatisch een antwoordvak liet zien. Dat is waar andere lezers kunnen reageren op de opmerking. Ze typen gewoon hun antwoord in en klikken op de groene pijl die verschijnt om hun antwoord naar u terug te sturen. Deze heen-en-weer reactie door middel van opmerkingen wordt een antwoordthread genoemd.

In sommige versies van Excel, waaronder Excel 2016, kunt u het lint ook gebruiken om een opmerking achter te laten. Klik gewoon op de cel waar u een opmerking wilt achterlaten, klik op Controleren op het lint en klik vervolgens op Nieuwe opmerking of Opmerking invoegen.

In de webversie van Excel kunt u een opmerking voor een specifieke lezer markeren door het @-teken te typen gevolgd door de gebruikersnaam. Soms is er in deze versie ook een vervolgkeuzelijst met gebruikers beschikbaar.

Hoe te reageren op een reactie

Om te reageren op een opmerking die iemand anders voor u heeft achtergelaten, kunt u op de cel klikken en onmiddellijk een antwoord in het vak Beantwoorden invoeren of u kunt met de rechtermuisknop op de cel klikken waar de opmerking zich bevindt en de knop Beantwoorden gebruiken box vanaf daar.

Elke cel met een opmerking eraan is gemarkeerd met een kleine, gekleurde markering in de rechterbovenhoek. De kleur is afhankelijk van uw specifieke Excel-instellingen.

Een opmerking bewerken

Je kunt meer opmerkingen toevoegen aan een thread die je hebt gestart of je kunt een opmerking bewerken die je al hebt gepost. Volg deze stappen om een opmerking die je hebt gemaakt te bewerken:

  1. Klik op de cel met de opmerking.
  2. Beweeg je muis over de opmerking en je ziet de optie Bewerken verschijnen.
  3. Klik op Bewerken.

    Image
    Image
  4. Typ de wijzigingen die u moet aanbrengen.
  5. Klik op Opslaan.

Als u halverwege uw wijziging besluit dat uw bewerking niet nodig is, klikt u gewoon op Annuleren.

Hoe een reactie te verwijderen

Iedereen kan een opmerking in een spreadsheet verwijderen, niet alleen de persoon die de opmerkingenreeks heeft gestart. Wanneer een opmerking niet langer nodig is, klikt u met de rechtermuisknop op de cel waarin deze zich bevindt en klikt u op Opmerking verwijderen in het menu.

Image
Image

Hoe toon of verberg je alle reacties

Er zijn nog meer manieren waarop u opmerkingen in Excel kunt plaatsen en erop kunt reageren. Het lint biedt een volledige Review-sectie waarmee u een deelvenster Opmerkingen rechts van de spreadsheet kunt openen. U kunt eenvoudig van opmerking naar opmerking springen met behulp van dit gedeelte van het lint of opmerkingen toevoegen en verwijderen. (Zorg er wel voor dat u de juiste cel hebt geselecteerd voordat u een van de lintopdrachten gebruikt.)

Image
Image

Op het tabblad Review kunt u ook opmerkingen weergeven of verbergen. Om alle opmerkingen in een spreadsheet te zien, gaat u naar Review > Show CommentsGebruik dezelfde instructies om alle opmerkingen te verbergen en de opmerkingen zullen allemaal verdwijnen. De paarse markeringen in cellen met commentaar zullen echter altijd verschijnen.

Een opmerking invoegen, bewerken of verwijderen op Android

Hoe een opmerking toe te voegen

Om een opmerking toe te voegen in Excel voor Android, moet u eerst in het Review-venster in de spreadsheet werken. Volg hiervoor deze stappen:

  1. Open de spreadsheet op je Android.
  2. Tik op de cel waar je de opmerking wilt maken.
  3. Tik op de pijl omhoog in de rechterbenedenhoek van uw scherm om het menupaneel te openen.
  4. Tik op Review in het menu linksboven in het menupaneel. Dit kan een ander commando tonen; tik op de dubbele pijlen om het volledige menu met opties te openen en ga naar Review.

    Image
    Image
  5. Typ je opmerking met het schermtoetsenbord.

    Image
    Image
  6. Tik op de pijl rechts van je reactie om deze te plaatsen.

Hoe te reageren op een reactie

Volg deze stappen om te reageren op een opmerking in Excel voor Android-spreadsheets:

  1. Tik op de cel waar de opmerking zich bevindt.
  2. Typ uw opmerkingen in het vak Antwoord.

    Image
    Image
  3. Tik op de pijl om de opmerking te plaatsen.

Hoe verwijder je een reactiethread

Als u een opmerkingenreeks in Excel voor Android-spreadsheets wilt verwijderen, tikt u op de drie horizontale stippen bovenaan de reeks en tikt u op Draad verwijderen.

Aanbevolen: