Hoe Microsoft Edge-geheugengebruik te controleren

Inhoudsopgave:

Hoe Microsoft Edge-geheugengebruik te controleren
Hoe Microsoft Edge-geheugengebruik te controleren
Anonim

Wat te weten

  • Open Windows Taakbeheer met sneltoets Ctrl + Shift + Esc en controleer het geheugengebruik voor Edge.
  • Gebruik de sneltoets Shift + Esc om de Browser Taakbeheer in Edge te openen.
  • Selecteer Proces beëindigen om elk tabblad of proces met een hoog geheugengebruik te sluiten.

Dit artikel legt uit hoe je de Browser Task Manager in Microsoft Edge opent en controleert op frauduleuze processen. Maar gebruik eerst Windows Taakbeheer om te zien of Edge de oorzaak is van het hoge geheugengebruik of een ander programma dat de vertraging van uw computer veroorzaakt.

Gebruik Windows Taakbeheer om het geheugengebruik van Microsoft Edge te controleren

De Windows Taakbeheer vertelt u over de verschillende processen die gelijktijdig op uw pc worden uitgevoerd. U kunt meteen zien of de Edge-browser de bronnen of een ander programma gebruikt. Gebruik eerst Windows Taakbeheer en vervolgens Browser Taakbeheer in Edge tijdens gebeurtenissen met veel geheugengebruik.

  1. Open Taakbeheer met sneltoets Ctrl + Shift + Esc. U kunt ook "Taakbeheer" typen in de Windows-zoekbalk en het resultaat selecteren.
  2. Op het tabblad Processen geeft de kolom Geheugen alle actieve processen weer en de hoeveelheid geheugen die ze gebruiken. Tik op de kolomkop om deze in aflopende of oplopende volgorde te rangschikken.

    Image
    Image
  3. Als de geheugenkolom niet zichtbaar is in de geminimaliseerde weergave van Taakbeheer, selecteert u Meer details onderaan het venster Taakbeheer om de weergave uit te vouwen.

    Image
    Image
  4. Controleer het geheugengebruik van elk actief proces en kijk of Microsoft Edge een hoger percentage verbruikt.

Als Edge het probleem is, kan de eigen taakbeheerder van de browser helpen bij het opsporen van het proces dat het meeste geheugen in beslag neemt.

Gebruik Microsoft Edge Browser Taakbeheer om het geheugengebruik te controleren

Alle Chromium-browsers hebben Taakbeheer. Microsoft Edge is niet anders. De Browser Task Manager kan u helpen bij het lokaliseren van elk tabblad, extensie of achtergrondproces dat het geheugen, de processor of de netwerkbandbreedte van de pc in beslag neemt. De Browser Task Manager maakt het gemakkelijk om de verschillende processen die op de achtergrond worden uitgevoerd te besturen en indien nodig te beëindigen.

  1. Start Microsoft Edge.
  2. Selecteer de ellipsknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van de Edge-browser. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Meer tools > Browsertaakbeheer.

    Image
    Image
  3. Om een sneltoets te gebruiken, drukt u op Shift + Esc om de Browser Taakbeheer te openen.
  4. Taakbeheer toont elk lopend proces in de browser. Edge toont de re altime gegevens voor vier procestypen in vier kolommen. Klik op een kolomkop om de processen te sorteren op brongebruik.

    • Geheugen: Dit is de hoeveelheid geheugen die elk proces of tabblad gebruikt in kilobytes.
    • CPU: Dit toont het percentage van uw totale verwerkingskracht dat een tabblad of proces aan de CPU van de pc onttrekt.
    • Network: Dit toont de hoeveelheid netwerkbandbreedte die wordt gebruikt door het tabblad of proces in bytes of kilobytes per seconde. Elk tabblad met actieve video of audio zal een groter aandeel krijgen.
    • Proces-ID: Dit toont de proces-ID van het tabblad of proces. Elk browsertabblad, extensies en renderers worden als afzonderlijke processen uitgevoerd. Ze zijn van elkaar gescheiden en u kunt het proces identificeren aan de hand van hun PID en eventuele problemen oplossen in een van de tabbladen.
    Image
    Image
  5. Klik met de rechtermuisknop ergens in de kolomkop om meer gegevens over een browserproces te zien. Selecteer het proces in de lijst. Het GPU-geheugenverbruik zal bijvoorbeeld hoog zijn wanneer Edge de grafische verwerkingseenheid gebruikt om het renderen van webpagina's te versnellen.

    Image
    Image
  6. Om een ongewenst proces of tabblad dat veel bronnen in beslag neemt te sluiten, zoekt u de specifieke taak in de lijst en selecteert u Proces beëindigen.

    Image
    Image

Aanbevolen geheugengebruik voor verschillende processen in Edge

Microsoft Edge schetst het optimale geheugengebruik van verschillende processen in een blogpost. Hier zijn hun aanbevelingen met uitleg over de statistieken die de browser gebruikt om de prestaties te benchmarken:

  • Browserproces: 400 MB.
  • Renderer-proces: 500 MB.
  • Subframe proces: 75 MB.
  • GPU-proces: 1,75GB
  • Utility proces: 30 MB
  • Uitbreidingsproces en plug-inprocessen: 15-0 MB

U kunt de meeste problemen met veel geheugengebruik oplossen door het beledigende tabblad te beëindigen. Sluit het tabblad dat het geheugen opvreet of verwijder de extensie. Open de browsertaakmanager opnieuw om te zien of het geheugengebruik is gestabiliseerd. Als dit het geval is, lag het probleem bij het gesloten tabblad of de niet-geïnstalleerde extensie.

Aanbevolen: