Hoe te controleren op losse voedingskabelaansluitingen van de monitor

Inhoudsopgave:

Hoe te controleren op losse voedingskabelaansluitingen van de monitor
Hoe te controleren op losse voedingskabelaansluitingen van de monitor
Anonim

Wat te weten

  • Controleer de voedingskabel: De voedingskabel die op de monitor is aangesloten, moet stevig in de poort aan de achterkant van de monitor passen.
  • Volg de stroomkabel van de monitor naar het stopcontact, de overspanningsbeveiliging, de stekkerdoos of de reservebatterij. Zorg ervoor dat het goed is aangesloten.
  • Als je een overspanningsbeveiliging of UPS gebruikt, zorg er dan voor dat het specifieke apparaat goed is aangesloten op het stopcontact.

Dit artikel legt het proces uit voor het controleren op een juiste stroomaansluiting op een computermonitor. Het controleren van elk punt waar elektriciteit naar de monitor wordt geleverd, is meestal een vroege stap voor probleemoplossing wanneer een monitor leeg is.

Controleer de voedingskabel achter de monitor

Image
Image

De voedingskabel die op de monitor is aangesloten, moet stevig in de poort aan de achterkant van de monitor passen. Deze stroomkabel is vaak (maar niet altijd) van exact hetzelfde type als de stroomkabel naar de computerkast, maar kan een andere kleur hebben.

De monitor die je op deze foto ziet, heeft een HDMI-kabel die aan de rechterkant is aangesloten; de stroomkabel bevindt zich links op deze afbeelding. In dit voorbeeld gebruikt de monitor een driepuntspoort, maar niet alle monitoren zijn identiek; sommige hebben bijvoorbeeld een veel kleinere, ronde poort.

Als je problemen hebt met het identificeren van de voedingskabel en de bijbehorende poort, bedenk dan dat er waarschijnlijk maar twee kabels op je monitor zijn aangesloten: de voedings- en videokabels. Een proces van eliminatie zou moeten helpen bij het bepalen van de stroomkabel.

Sommige oudere monitorstijlen hebben stroomkabels die rechtstreeks op de monitor zijn "bedraad". Deze kabels komen meestal niet los. Als u een probleem vermoedt met dit type stroomaansluiting, houd dan rekening met uw persoonlijke veiligheid en voer zelf geen onderhoud aan de monitor uit; vervang het of zoek hulp bij een computerreparatieservice.

Zorg ervoor dat u de monitor uitschakelt met de aan/uit-knop aan de voorkant, voordat u de stroomkabel aan de achterkant van de monitor bevestigt. Als het is ingeschakeld en het andere uiteinde van de voedingskabel is aangesloten op een werkend stopcontact, loopt u het risico op een elektrische schok.

Controleer of de voedingskabels van de monitor goed zijn aangesloten

Image
Image

Volg de voedingskabel van de achterkant van de monitor naar het stopcontact, de overspanningsbeveiliging, de stekkerdoos of de back-upbatterij waarop de monitor is (of zou moeten zijn) aangesloten.

Zorg ervoor dat de stroomkabel goed is aangesloten.

Controleer of de stekkerdoos of overspanningsbeveiliging stevig op een stopcontact is aangesloten

Image
Image

Als de voedingskabel van de monitor in de laatste stap in het stopcontact is gestoken, is uw verificatie al voltooid.

Als je stroomkabel in plaats daarvan is aangesloten op een overspanningsbeveiliging, UPS, enz., zorg er dan voor dat het specifieke apparaat stevig op het stopcontact is aangesloten. Als je een van deze apparaten gebruikt, moet je nog een extra stap controleren: of de overspanningsbeveiliging of UPS ook is ingeschakeld.

Aanbevolen: