Hoe te controleren op plagiaat in Google Docs

Inhoudsopgave:

Hoe te controleren op plagiaat in Google Docs
Hoe te controleren op plagiaat in Google Docs
Anonim

Wat u moet weten

  • Zoek naar plagiaat en voeg een add-on voor Google Documenten toe, en scan het document op plagiaat met die add-on.
  • Gebruik de Grammarly-browserextensie en een premium Grammarly-account om te scannen op plagiaatproblemen.

Het identificeren van plagiaat is erg belangrijk, of je nu een leraar of een redacteur bent. In dit artikel leert u verschillende manieren om te controleren op plagiaat in Google Documenten.

Hoe te controleren op originaliteit in Google Docs

Er zijn meerdere manieren om te controleren op plagiaat in Google Documenten. Het gemakkelijkst is het installeren van plagiaat-add-ons die automatisch controleren of de tekst origineel is.

  1. Om een add-on voor plagiaatcontrole te installeren, moet je Add-ons selecteren in het Extensions menu en Add-ons downloaden.

    Image
    Image
  2. Typ "plagiaat" in het zoekveld en druk op Enter. Bekijk de beschikbare plagiaatcontrole-add-ons en kies degene die u verkiest. Elke vermelding bevat een rangschikking van gebruikersrecensies die u kan helpen de beste voor u te selecteren.

    Image
    Image

    In dit artikel gebruiken we de PlagiarismSearch-add-on, dus de afzonderlijke stappen om de add-on te gebruiken kunnen voor u verschillen.

  3. Selecteer de gewenste add-on en selecteer de knop Install. Mogelijk moet u de add-on machtigingen geven om toegang te krijgen tot uw Google-account. Doorloop elke stap totdat de installatie van de add-on is voltooid.

    Image
    Image
  4. Zodra de installatie is voltooid, kunt u de nieuwe add-on voor plagiaatcontrole openen door de naam van de add-on te selecteren in het menu Extensions. Selecteer Open of Start in het submenu.

    Image
    Image
  5. Mogelijk moet u een nieuw account maken om de add-on voor plagiaatcontrole te gebruiken. Zorg ervoor dat u de registratielink gebruikt om dat proces te doorlopen, keer dan terug naar Google Documenten en log in op de add-on. U hoeft dit maar één keer te doen.

    Image
    Image
  6. Afhankelijk van uw add-on, kan het zijn dat u het plagiaatcontroleproces al dan niet moet starten door een knop te selecteren. Voor sommige add-ons kan dit proces automatisch zijn.

    Image
    Image
  7. Nadat de scan is voltooid, toont de add-on u een lijst met resultaten op basis van de inhoud in het document. Alle zinnen die overeenkomen met andere online inhoud krijgen een hogere ranking en verschijnen bovenaan de lijst. Meestal ziet u ook een algemene plagiaatscore die laat zien welk percentage van het document geplagieerd lijkt te zijn van webbronnen.

    Image
    Image
  8. De meeste add-ons voor plagiaatcontrole bieden ook een gedetailleerd rapport. Deze rapporten tonen de verdachte tekst, een link naar de mogelijk geplagieerde online bron en een fragment van die bron.

    Image
    Image

    Gebruik de rapporten om eventuele overeenkomende tekst op de originele sites te onderzoeken en een definitief oordeel te vellen.

Controleer op plagiaat met grammatica

Een andere manier om te controleren op plagiaat in Google Documenten is het gebruik van de Chrome-extensie van Grammarly. Grammarly staat erom bekend dat het schrijvers en redacteuren helpt bij het controleren op spelling- en grammaticaproblemen. Maar veel mensen realiseren zich niet dat de Chrome-extensie van Grammarly ook een plagiaatfunctie biedt.

  1. Om de Grammarly Chrome-extensie te installeren, gaat u naar de Grammarly-pagina in de Chrome-webwinkel. Selecteer de Toevoegen aan Chrome knop om de extensie te installeren.

    Image
    Image
  2. Zodra de Grammarly-app is geïnstalleerd, kunt u de extensie activeren door het kleine "G"-pictogram in de linkerbenedenhoek van het browservenster te selecteren.

    Image
    Image
  3. Terwijl u inhoud aan uw Google Docs-document toevoegt, verandert het Grammarly-pictogram in een getal om het aantal verschillende problemen (meestal spelling en grammatica) aan te geven dat Grammarly heeft geïdentificeerd.

    Image
    Image
  4. Als je het Grammarly-pictogram selecteert, verschijnt er rechts een venster met alle resultaten. U moet zich aanmelden voor een betaald Grammarly-account om toegang te krijgen tot de resultaten van plagiaatcontrole. De gratis versie biedt alleen problemen met spelling en grammatica.

    Image
    Image
  5. Je kunt ook buiten Google Docs op plagiaat controleren door je document te downloaden in Microsoft Word-indeling (.docx). Selecteer hiervoor File, Download en vervolgens Microsoft Word.

    Image
    Image
  6. Log in op de Grammarly-pagina met uw Grammarly-account en selecteer het New-pictogram om het document te uploaden dat u zojuist hebt gedownload van Google Docs.

    Image
    Image
  7. Grammarly scant het document en levert kwaliteitsresultaten in verschillende categorieën aan de rechterkant van de pagina. Je ziet ook plagiaatresultaten onderaan dit paneel als je een premium account hebt.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe voorkom ik plagiaat in Google Documenten?

    Als je informatie uit boeken, websites of wetenschappelijke tijdschriften gebruikt, citeer dan altijd je bronnen. Het is eenvoudig om de MLA-indeling of APA-indeling in Google Docs in te stellen.

    Waarom werkt Grammarly niet in Google Documenten?

    Je kunt Grammarly niet gebruiken zonder internettoegang, dus controleer je verbinding en zorg ervoor dat de Grammarly-extensie is ingeschakeld.

    Wat zijn andere Google Documenten-tools voor docenten?

    Google Classroom is een tool waarmee docenten documenten kunnen delen met leerlingen en leerlingen kunnen laten samenwerken. Docenten kunnen ook aankondigingen, opdrachten en quizzen doen.

Aanbevolen: