5 redenen waarom mobiel gamen geen afval is

Inhoudsopgave:

5 redenen waarom mobiel gamen geen afval is
5 redenen waarom mobiel gamen geen afval is
Anonim

De populaire mening over de gamecultuur is dat mobiel gamen als afval wordt beschouwd. Het is geen minderheidsstandpunt van een klein publiek. Populaire stemmen bespreken hoe slecht mobiel gamen is, en veel populaire gamewebsites noemen mobiel gamen alleen als er iets gebeurt in Pokemon GO. Mobiel gamen wordt niet serieus genomen, en een deel daarvan is dat zelfs onafhankelijke ontwikkelaars het als vol slechte games beschouwen. We zijn hier niet om te zeggen dat mobiel gamen geen goedkope, afgeleide titels heeft, omdat dat wel zo is. Maar om dat te zeggen, doet afbreuk aan de vele geweldige titels die mobiele gamers leuk vinden. Het is een kwestie van perceptie omdat andere gameplatforms een vergelijkbare mix van slechte en geweldige games hebben.

Mobiele gaming-winkels zijn anders dan andere markten

Image
Image

De aard van mobiel gamen heeft het heel anders gemaakt dan andere platforms. Vanaf het begin van het gametijdperk in de App Store is mobiel altijd de enige centrale winkel geweest waar alles is, zoals een Walmart of Target, waar je goedkope of dure goederen in dezelfde winkel kunt kopen. Hoewel Android een beetje anders is omdat gebruikers niet-Google-appstores kunnen installeren, zijn iOS-gebruikers voor alle praktische doeleinden gebonden aan de App Store. Het probleem is dat mobiel een markt voor hoogwaardige, premium games in het bijzonder niet heeft laten gedijen. Zelfs grote indiegames die op mobiel worden uitgebracht, hebben dezelfde prijs. En dat is een belangrijke reden waarom het platform zo'n gebrekkige reputatie heeft.

Maar alleen omdat je bij het zoeken naar een game op mobiel ook wat werk van lage kwaliteit ziet, doet niets af aan de kwaliteit van al het andere dat goed is in de winkel. Mobiel staat vol met goede games, veel van kleinere schaal dan games op andere platforms, maar er nog steeds vol mee. En er zijn af en toe pc-games die ook goedkoper op mobiel worden uitgebracht. Het is alleen zo dat alles in één winkel wordt gebundeld, en het is gemakkelijker om blootgesteld te worden aan een aantal slechte producten.

PC-games zijn ook divers

Image
Image

Het punt is dat mobiel niet zo anders is dan pc. Het heeft een vergelijkbaar spectrum aan games, van korte tijdverspillers tot meer betrokken ervaringen. Oh, en er zijn zowel betaalde als gratis te spelen spellen. Het is alleen zo dat pc-games duidelijker zijn onderverdeeld in verschillende niveaus. Er zijn Steam en andere marktplaatsen voor grootschalige games die traditionele gamers aanspreken. Ondertussen is het voor die gamers gemakkelijk om Facebook en sociale games te vermijden. En Flash-games, die mogelijk aantrekkelijk zijn voor gamers die op zoek zijn naar meer casual ervaringen, zijn nog steeds gescheiden van andere platforms met andere categorieën games.

Het ironische aan het feit dat pc wordt beschouwd als het superieure gamingplatform voor mobiel, is dat het niet alleen vol zit met dezelfde games waarvoor mobiel wordt afgewezen, maar dat Steam ook voet aan de grond krijgt als het hosten van games van lage kwaliteit. Omdat Steam Greenlight voor ontwikkelaars veel gemakkelijker is geworden om hun games op uit te brengen, betekent dit dat er vaker slordig werk op het platform is verschenen. Het is zover gekomen dat een studio, Digital Homicide, gebruikers probeerde aan te klagen en een criticus die negatief over hun werk sprak. Om te zeggen dat pc-gaming beter is dan mobiel gamen vanwege de kwaliteit van de games, gaat voorbij aan het feit dat de eerste incarnatie van mobiel gamen misschien in de dagen van shareware was. Games die door kleine startup-winkels op diskettes werden gedistribueerd en uiteindelijk op compact disks werden gecompileerd, waren vaak van zeer wisselende kwaliteit. Shareware was het mobiele gamen van zijn tijd.

Console-gaming is nog nooit in hetzelfde perspectief geweest

Image
Image

Waarom bevatten consolegames niet veel zogenaamde rommel? Nou, omdat ze van oudsher zijn vergrendeld door de consolefabrikanten. De behoefte aan fysieke distributie op cartridges en schijven zorgde ervoor dat alleen bedrijven die groot genoeg waren, met goedkeuring van de first-party bedrijven, het zo maakten dat ze games konden distribueren. Dit beperkte ook het totale aantal games dat op consoles werd uitgebracht, wat betekent dat, hoewel er misschien een basislijn van kwaliteit was, de releases in theorie vaak beperkt waren.

We zien deze verandering nu omdat onafhankelijke ontwikkelaars games op consoles kunnen uitbrengen. De Xbox Indie Games-portal op Xbox 360 stond vaak bekend om zijn middelmatige kwaliteit van games en zijn verborgen juweeltjes. PlayStation Mobile op PlayStation Vita had games die onhandig en van slechte kwaliteit konden zijn. De slechtst beoordeelde games op moderne consoles zijn vaak van kleine ontwikkelaars. Hoewel het nog steeds geen open platform is, staan consoles zoals de PS4 en Xbox One veel meer open voor onafhankelijke ontwikkelaars – en als zodanig zullen ze games van lage kwaliteit krijgen.

Dit is allemaal een bijproduct van digitale distributie

Image
Image

De reden waarom er nu zoveel slechte games op mobiel kunnen bestaan en anders is de digitale distributie waardoor het gemakkelijker wordt om meer games op de wereld te zetten. Bedenk hoe digitale muziek het gemakkelijker maakte om je favoriete muziek te krijgen, maar ook hoeveel covers van lage kwaliteit er op YouTube staan en hoe beginnende bands met een beperkt talent op Bandcamp kunnen staan. Evenzo is het nu gemakkelijker dan ooit voor ontwikkelaars om de tools te krijgen om games te maken en een publiek voor hen te krijgen. En er is geen garantie dat ze goed zijn. Het zijn niet alleen webportals, nu zijn het mobiele app-winkels en zelfs consolegamewinkels die games digitaal distribueren. En met tools zoals Game Maker en Clickteam Fusion die worden gebruikt om hitgames te maken, tools die in eerste instantie zijn ontworpen voor amateur-parvenu, is het een feit dat de aanwezigheid van zoveel slechte games alleen maar is omdat het gemakkelijker is om ze de wereld in te krijgen. En het is niet alleen op mobiel, het is overal waar games zijn.

Je moet het goede met het slechte nemen

Image
Image

Stel jezelf een vraag: zou je alle slechte mobiele games inruilen voor alle geweldige nieuwe games die verschijnen? Het zou voor Minecraft een stuk moeilijker zijn om een succes te worden zonder het gemak van digitale distributie. Ik ben er vast van overtuigd dat de indie-gamerevolutie niet zo snel zou zijn verlopen als de eerste goudkoorts in de App Store de ontwikkelaars niet had overtuigd dat er geld zat in onafhankelijke game-ontwikkeling. Het hielp veel meer onafhankelijke game-ontwikkelaars aan te sporen om games voor mobiel, Steam en consoles uit te brengen, en voor marktplaatsen om meer tegemoet te komen aan indies. Ja, veel middelmatige titels zijn hierdoor prominent geworden, maar hoe zit het met alle geweldige games die sindsdien zijn uitgekomen? We leven nu in een tijd waarin er te veel games zijn om te spelen, en mobiel was daarvoor een grote katalysator.

Aanbevolen: