Top 6 redenen waarom Bluetooth geen verbinding maakt

Inhoudsopgave:

Top 6 redenen waarom Bluetooth geen verbinding maakt
Top 6 redenen waarom Bluetooth geen verbinding maakt
Anonim

Als Bluetooth geen verbinding maakt, kan dat frustrerend zijn. Of je nu problemen hebt met het gebruik van Bluetooth in je auto, thuis of ergens anders, het goede nieuws is dat het bijna altijd kan worden opgelost.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de meeste Bluetooth-apparaten, inclusief Bluetooth-autoradio's en Bluetooth-headsets.

De meest waarschijnlijke redenen waarom Bluetooth geen verbinding kan maken

Als je een Bluetooth-headset niet aan je telefoon of Bluetooth-carkit kunt koppelen, zijn er verschillende mogelijke oorzaken. Deze problemen variëren van compatibiliteitsproblemen tot interferentie van andere apparaten.

Voordat je verder onderzoek doet, is het altijd een goed idee om je apparaat opnieuw op te starten. Als het nog steeds niet goed werkt, zijn hier enkele mogelijke boosdoeners.

Incompatibele Bluetooth-versies

Image
Image

Hoewel Bluetooth universeel zou moeten zijn, kunnen apparaten die verschillende versies van de standaard gebruiken soms conflicteren. Ook al is er een kans dat je hoofdunit een oudere versie van Bluetooth gebruikt dan je telefoon, in de meeste gevallen zouden beide apparaten toch moeten samenwerken.

Een opmerkelijke uitzondering is wanneer een apparaat iets gebruikt dat Bluetooth Smart wordt genoemd. Deze apparaten kunnen alleen worden gekoppeld met apparaten die compatibel zijn met Bluetooth Smart. Als je twee apparaten hebt die geen verbinding willen maken, doe dan wat onderzoek om te bepalen of die apparaten compatibel zijn.

Bluetooth-apparaten liggen te ver uit elkaar

Image
Image

Bluetooth-apparaten blijven doorgaans gekoppeld op een afstand van ongeveer 10 meter, hoewel de functionaliteit steeds slechter wordt, afhankelijk van obstakels. Deze apparaten werken beter als ze dichter bij elkaar staan, maar nabijheid is vooral belangrijk als het gaat om het koppelen van Bluetooth-apparaten.

Als je apparaten geen verbinding willen maken, verwijder dan alle obstakels tussen de twee apparaten. Zodra je je telefoon via Bluetooth met je auto hebt gekoppeld, moet deze verbonden blijven wanneer je hem in je zak, rugzak of autotelefoonhouder stopt.

Onvoldoende batterijvermogen

Image
Image

Als je eerder Bluetooth op je telefoon hebt gebruikt, is het je misschien opgevallen dat deze veel elektriciteit kan gebruiken en de levensduur van de batterij kan verkorten wanneer deze actief is. Om deze reden gaan sommige apparaten naar een energiebesparende modus wanneer de batterij bijna leeg is, waardoor Bluetooth wordt uitgeschakeld.

Misschien kun je Bluetooth handmatig weer inschakelen, of je merkt misschien dat het opladen van je apparaten de enige manier is om ze correct te koppelen. Het is in ieder geval een goede gewoonte om ervoor te zorgen dat uw apparaten volledig zijn opgeladen of zijn aangesloten op een voedingsbron als u problemen ondervindt om beide verbinding te maken.

Bluetooth is uitgeschakeld op uw apparaat

Image
Image

Als Bluetooth niet werkt op uw Windows 10-pc, kan het zijn uitgeschakeld in de systeeminstellingen. Hetzelfde probleem kan Bluetooth-problemen veroorzaken op Macs. Evenzo, als Bluetooth niet werkt op uw iPhone of Android-apparaat, controleert u de instellingen om ervoor te zorgen dat Bluetooth is ingeschakeld.

Apparaten zijn niet in koppelmodus

Image
Image

Als je je telefoon aan een ander apparaat koppelt, zorg er dan voor dat Bluetooth van de telefoon is ingeschakeld en dat het accessoire in de koppelingsmodus staat. Voor apparaten met een enkele multifunctionele knop houdt dit meestal in dat het apparaat wordt uitgeschakeld en vervolgens lang wordt ingedrukt totdat het in de koppelingsmodus komt. Als het apparaat een LED heeft, knippert deze meestal blauw en rood in deze modus.

Bij het koppelen van een telefoon aan een head-unit, maak je meestal een of beide apparaten vindbaar, afhankelijk van hoe elk apparaat is ingesteld. Als je apparaten zijn ingesteld als vindbaar en je het ene apparaat nog steeds niet van het andere kunt zien, heb je mogelijk te maken met een Bluetooth-compatibiliteitsprobleem.

Buitensignaalinterferentie

Image
Image

Hoewel de kans groter is dat u wifi-interferentie in uw huis of kantoor tegenkomt, kunnen openbare wifi-netwerken en hotspots ook de Bluetooth in uw auto verstoren. Als je een mobiele hotspot in je auto gebruikt, schakel deze dan uit. U kunt het mogelijk zonder problemen weer inschakelen zodra de apparaten zijn gekoppeld.

USB 3.0-verbindingen kunnen interferentie uitspugen in hetzelfde 2,4 GHz-spectrum dat wordt gebruikt door Bluetooth-apparaten. Het probleem houdt verband met een slechte afscherming en de kans is groter dat u dit probleem thuis of op kantoor tegenkomt dan in uw auto. Dat gezegd hebbende, als uw laptop USB 3.0 gebruikt en op de passagiersstoel zit, beschouw hem dan als een mogelijke storingsbron.

In wezen kan elk elektronisch apparaat dat in het 2,4 GHz-spectrum terechtkomt de koppeling en werking van Bluetooth-apparaten verstoren. Koppel uw apparaten indien mogelijk op een andere locatie. Koppel voor interne Bluetooth-apparaten in auto's met het voertuig uitgeschakeld of met accessoires zoals auto-omvormers losgekoppeld.

Aanbevolen: