Hoe BMW's nieuwe assistent autorijden veiliger kan maken

Inhoudsopgave:

Hoe BMW's nieuwe assistent autorijden veiliger kan maken
Hoe BMW's nieuwe assistent autorijden veiliger kan maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Je kunt je BMW vragen om het radiostation en vele andere dingen te veranderen met zijn nieuwe persoonlijke assistent.
  • Het maakt deel uit van een streven van autofabrikanten om zoveel mogelijk functies in voertuigen te stoppen, zonder bestuurders te overweldigen met informatie.
  • Het systeem onderzoekt externe factoren zoals verkeer en wegomstandigheden voordat interactie met de passagiers plaatsvindt.
Image
Image

BMW's nieuwe AI-versterkte persoonlijke assistent zal het rijden waarschijnlijk veiliger maken door afleiding te verminderen, zeggen experts.

De assistent is de belangrijkste manier van interactie van de bestuurder met BMW's iDrive 8 infotainmentsysteem. De bestuurder kan de assistent een persoonlijke naam geven en verbale of non-verbale commando's gebruiken om verschillende functies en informatiestromen in het voertuig te tonen. Het maakt deel uit van een streven van autofabrikanten om zoveel mogelijk functies in voertuigen te stoppen, zonder bestuurders te overweldigen met informatie.

"De bedoeling van deze AI-enabled, spraakgestuurde persoonlijke assistenten is om de noodzaak voor bestuurders om visueel en fysiek te communiceren met de digitale schermen van hun auto voor commando's te verminderen", Michael Burk, een auto-infotainment-expert bij geheugenfabrikant Micron, zei in een e-mailinterview. "Ze kunnen visuele afleiding verminderen en veiliger rijden mogelijk maken met de ogen op de weg en de handen aan het stuur."

AI die naar je kijkt

De assistent is ontworpen om te werken met het zeer cool ogende nieuwe BMW Curved Display, dat een 12,3-inch informatiedisplay en een 14,9-inch bedieningsdisplay samenvoegt tot een enkele eenheid, en is gericht naar de bestuurder.

Alles bij elkaar zal de nieuwe assistent natuurlijke taalverwerking, gebarencontrole en cloudgebaseerd machine learning bieden voor de aankomende BMW iX- en i4-modellen. Het zal externe factoren onderzoeken, zoals verkeer en wegomstandigheden, alvorens interactie met de passagiers, en zal ook functies regelen zoals klimaatregeling, sfeerverlichting en het afspelen van audio

Het personaliseren van de assistent-ervaring, zoals BMW heeft gedaan, zal de gebruikerservaring veel efficiënter maken in termen van bruikbaarheid en actieve reactievermogen.

Het is veel voor een persoonlijke assistent om in een auto te beheren, maar het kan veilig zijn "als het goed wordt gedaan", zei Mike Juran, CEO van Altia, een bedrijf dat gespecialiseerd is in grafische gebruikersinterfaces, in een e-mailinterview. Maar hij waarschuwde dat "het absoluut gevaarlijk kan zijn als het verkeerd wordt gedaan."

Om het eerste te bereiken, moeten autofabrikanten visuele, hoorbare en haptische feedback integreren die de semantiek en woordenschat die de auto leert, bevestigt en verstevigt.

Image
Image

"Het is van cruciaal belang voor het succes van de interactie wanneer u op uw HUD een reactie ziet die aangeeft wat het voertuig begreep toen u het een verbaal of gebaar commando gaf," zei Juran.

"Dus een groot deel van waarom de OEM de leverancier en curator van die persoonlijke assistent zou moeten zijn, is omdat [het] de enige partij is die alle componenten van hoe de bestuurder en passagier echt begrijpt en controleert communiceren met het voertuig om deze geïntegreerde, uitgebreide relatie te creëren."

Chatten met je auto bij 55 MPH

Aangezien BMW zijn eigen persoonlijke assistent maakt, kan het bedrijf zijn auto's optimaliseren, zei Juran.

"Het personaliseren van de assistent-ervaring, zoals BMW heeft gedaan, zal de gebruikerservaring veel efficiënter maken in termen van bruikbaarheid en actieve reactievermogen", voegde hij eraan toe. "Dit maakt de veiligheid en het reactievermogen van het voertuig oneindig veel beter wanneer de behoeften van de bestuurder levenskritiek worden."

Als een bestuurder bijvoorbeeld 'ontdooien' zegt, weet de BMW dat hij in februari in Wisconsin is. "De assistent," zei Juran, "zal beter en doelgerichter kunnen reageren wanneer de auto in staat is om de subtiliteiten en nuances van de persoonlijke communicatiestijl en specifieke behoeften te verwerken, zoals milieubehoeften in dit geval."

BMW's systeem is beter in het begrijpen van gesproken commando's dan de meeste intelligente auto-assistenten, maar geen enkele is perfect, zei Brian Moody, uitvoerend redacteur bij Autotrader, een site voor het verhandelen van tweedehands auto's, in een e-mailinterview.

"Het Lincoln-systeem is vooral opmerkelijk omdat het een stuk hardware bevat - een knop die perfect is geplaatst op het bovenste deel van het stuur", zei hij. "De toekomst van deze technologie zal de geleidelijke vermenging zijn van AI voor thuis, telefoon en auto - we kunnen dit al zien, te beginnen met de slimme sleutel van Hyundai, waar je telefoon veel van de functies van de auto bestuurt, waaronder ontgrendelen en valet-achtige sleutel delen."

Aanbevolen: