Superscript en Subscript in Google Docs

Inhoudsopgave:

Superscript en Subscript in Google Docs
Superscript en Subscript in Google Docs
Anonim

Wat te weten

  • Markeer de tekst en selecteer Format > Text > Superscript ofSubscript.
  • Snelkoppeling: Markeer tekst en druk op Ctrl +. voor superscript of Ctrl +,voor subscript.
  • Voor speciale tekens, klik op Insert > Special Characters > typ superscript of subscript en selecteer een teken.

Hier leest u hoe u snel superscript- of subscripttekst in Google Documenten kunt toevoegen met behulp van het Format of Insert menu.

De gemakkelijke manier om Superscript te doen in Google Docs

Om superscript aan je tekst toe te voegen, volg je deze stappen:

  1. Markeer de tekst die u wilt superscripten.

    Image
    Image
  2. Klik op Formaat.

    Image
    Image
  3. Klik Text.

    Image
    Image
  4. Klik op Superscript.

    Image
    Image

De gemakkelijke manier om een abonnement toe te voegen in Google Docs

Volg deze stappen om een subscript aan uw tekst toe te voegen:

  1. Markeer de tekst die u wilt opmaken.

    Image
    Image
  2. Klik op Formaat.

    Image
    Image
  3. Klik Text.

    Image
    Image
  4. Klik op Subscript.

    Image
    Image

Abonneren of Superscript gebruiken met speciale tekens

Als je iets exclusiever moet doen met je superscript of subscript, kun je de functie Speciale tekens in Google Documenten gebruiken. Hoewel deze optie een beetje beperkt is (het biedt bijvoorbeeld geen handelsmerkopties), kan het nog steeds een verscheidenheid aan keuzes bieden die u niet kunt krijgen door alleen het menu Opmaak te gebruiken.

Volg deze stappen om speciale tekens voor uw subscript of superscript te gebruiken:

  1. Klik in het menu op Invoegen.

    Image
    Image
  2. Klik op Speciale tekens.

    Image
    Image
  3. Als het Speciale tekens menuvenster verschijnt, typt u ' Superscript' of ' Subscript ' in het zoekvak. Er verschijnt dan een menu met opties waaruit u kunt kiezen.

    Je kunt ook tekenen wat je zoekt. Gebruik gewoon je cursor om in het vak te tekenen met de tekst Teken hier een symbool. Dat zal zoekresultaten opleveren die proberen uw tekening zo goed mogelijk te matchen.

    Image
    Image
  4. Plaats in uw tekst uw cursor op de plaats waar u het superscript of subscript wilt laten verschijnen. Markeer niets; dit proces voegt de tekst voor u in.
  5. Maak uw keuze uit de aangeboden keuzes.

Bottom Line

Als u een formulier of enquête maakt in Google Documenten, kunt u vanuit het formulier geen superscript of subscript toevoegen. In plaats daarvan moet je de vraag in het formulier plakken vanuit een document waarin je het superscript of subscript al hebt opgemaakt.

Superscript of Subscript ongedaan maken

Om beide typen opmaak uit je tekst te verwijderen, volg je gewoon de stappen die je hebt gebruikt om het superscript of subscript toe te voegen. Dat zal de opmaak ongedaan maken en uw tekst weer normaal maken.

Waarom superscript of subscript gebruiken in een document?

Wanneer cijfers of letters worden geschreven op een niveau boven de hoofdtekst rechts van een woord en in een veel kleiner formaat, worden ze superscript genoemd. Als ze onder de hoofdtekst rechts van een woord in een veel kleiner formaat worden geschreven, worden ze subscript. genoemd.

Er zijn veel redenen om zowel superscript als subscript op te nemen wanneer u in Google Documenten schrijft. Schriftelijk kunnen superscript en subscript voetnoten en andere citaten aangeven. Handelsmerken en servicemerken worden bijvoorbeeld in superscript geschreven, zoals dit: TrademarkTM. Wiskundige vergelijkingen, wetenschappelijke vergelijkingen en andere soorten schrijven gebruiken ook superscript-notaties.

Subscript wordt op vergelijkbare manieren gebruikt. Een wiskundige vergelijking kan bijvoorbeeld als volgt worden geschreven: An=An-1+An-2. Chemische verbindingen, zoals H2O, gebruiken ook subscripting.

De superscript- en subscript-snelkoppelingen werken niet als u een extensie hebt geïnstalleerd die dezelfde snelkoppeling in zijn programma gebruikt. U moet de concurrerende extensie verwijderen voordat u deze kunt gebruiken.

Aanbevolen: