Hoe Superscript in Word te doen

Inhoudsopgave:

Hoe Superscript in Word te doen
Hoe Superscript in Word te doen
Anonim

Wat te weten

  • Open het document en typ je tekst zoals gewoonlijk, zonder speciale opmaak. Selecteer de tekst die u als superscript wilt weergeven.
  • Ga op een Mac of pc naar het tabblad Home en selecteer de knop Superscript. Uw geselecteerde tekens verschijnen in superscript-formaat.
  • Als u Word Online gebruikt, selecteert u uw tekst en gaat u naar Meer lettertype-opties (drie stippen), en selecteert u vervolgens Superscript.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u tekens opmaakt als superscript in Microsoft Word. Met Superscript kunt u tekens typen die iets boven de huidige tekstregel verschijnen. Het wordt gebruikt bij het weergeven van exponenten in wiskundige uitdrukkingen, voetnootcitaten en temperaturen.

Superscript in Word

Het opmaken van superscripttekst gaat sneller dan het gebruik van de sneltoets voor een gradensymbool.

  1. Open het document waarin u superscripttekst wilt toevoegen of maak een nieuw document.
  2. Typ je tekst zoals je normaal zou doen, zonder speciale opmaak. Als u bijvoorbeeld een formule wilt weergeven die begint met de letter x in het kwadraat, typt u x2.

    Image
    Image
  3. Selecteer de tekst die u als superscript wilt weergeven, zodat deze wordt gemarkeerd. Selecteer in dit voorbeeld het nummer 2.

    Image
    Image
  4. Ga op Windows en Mac naar het tabblad Home en selecteer de knop Superscript in het Font sectie van de Word-werkbalk en weergegeven door de letter x en een verhoogd nummer 2.

    U kunt een sneltoets gebruiken in plaats van de Superscript-knop te selecteren. Druk in Windows op Ctrl+ Shift+ + (het plusteken). Druk in macOS op Cmd+ Shift+ + (het plusteken).

    Image
    Image
  5. Uw geselecteerde karakters verschijnen in superscript formaat, zoals x2.

    Image
    Image

Herhaal deze stappen op elk moment om deze opmaak ongedaan te maken.

Superscript in Word Online

In Word Online is het proces iets anders en wordt een ander menu in de koptekst gebruikt. Hier is hoe het te doen.

  1. Typ je tekst zoals je normaal zou doen, zonder speciale opmaak. Als u bijvoorbeeld een formule wilt weergeven die begint met de letter x in het kwadraat, typt u x2.
  2. Selecteer de tekst die u als superscript wilt weergeven, zodat deze wordt gemarkeerd. Selecteer in dit voorbeeld het nummer 2.

    Image
    Image
  3. Selecteer de More Font Options knop, die eruitziet als drie stippen.

    Image
    Image
  4. Klik op Superscript.

    Image
    Image
  5. De geselecteerde tekens verschijnen in superscript formaat, zoals x2.

    Image
    Image

Aanbevolen: