Hoe toegang te krijgen tot Gmail in Outlook.com

Inhoudsopgave:

Hoe toegang te krijgen tot Gmail in Outlook.com
Hoe toegang te krijgen tot Gmail in Outlook.com
Anonim

Wat te weten

  • In Outlook: Instellingen pictogram > Bekijk alle Outlook-instellingen. Selecteer Mail in het linkerdeelvenster > Sync e-mail > Gmail.
  • Typ vervolgens uw weergavenaam > kies e-mailvoorkeuren > OK. Log in op Gmail en selecteer OK om de verbinding te bevestigen.
  • Om het "Van"-adres te wijzigen: Ga in Outlook naar Sync-e-mail > Standaard Van-adres instellen: voer het e-mailadres in.

Als u uw Gmail-e-mailadres wilt behouden, maar de interface op Outlook.com wilt gebruiken om er e-mail van te verzenden, kunt u uw Gmail-account koppelen aan Outlook Mail om het beste van twee werelden te krijgen. Nadat u de onderstaande stappen heeft voltooid, kunt u e-mail verzenden vanaf uw Gmail-adres zonder u hiervoor aan te melden bij Gmail.com.

Deze instructies zijn van toepassing op elk e-mailaccount dat u gebruikt op Outlook.com, inclusief @hotmail.com, @live.com, @outlook.com en andere.

Als u al uw Gmail-e-mails in Outlook.com wilt ontvangen, maar niet uw volledige Gmail-account wilt importeren of verzenden vanuit uw Gmail-account via Outlook Mail, kunt u Gmail instellen om berichten door te sturen naar uw Outlook-account.

Hoe toegang te krijgen tot Gmail vanuit Outlook Mail

Volg deze stappen om Gmail in Outlook.com in te stellen.

  1. Selecteer het settings pictogram in de rechterbovenhoek en kies vervolgens Bekijk alle Outlook-instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het linkerdeelvenster Mail.

    Image
    Image
  3. Klik op Synchroniseer e-mail.

    Image
    Image
  4. Kies Gmail in het rechterdeelvenster onder Verbonden accounts.

    Image
    Image
  5. Voer op het scherm Uw Google-account verbinden de weergavenaam in die u wilt gebruiken bij het verzenden van e-mail vanuit Gmail via Outlook Mail. Er zijn twee opties:

    • Verbind je Google-account zodat we je e-mail uit Gmail kunnen importeren. Je kunt ook e-mails verzenden vanuit Outlook met je Gmail-adres.
    • Verbind uw Google-account om een e-mail te verzenden vanuit Outlook met uw Gmail-adres (toevoegen als een alleen-verzenden-account).
    Image
    Image
  6. Als je Gmail wilt toevoegen als een account voor alleen verzenden, selecteer je de tweede optie hierboven.

    Als u de eerste optie hierboven selecteert om uw accounts te synchroniseren, kunt u ervoor kiezen om inkomende berichten in een nieuwe map te importeren of rechtstreeks in de Outlook Mail Inbox te plaatsen.

    Image
    Image
  7. Selecteer OK.
  8. Log in op het Gmail-account dat u in Outlook Mail wilt gebruiken en geef Microsoft toegang tot uw account.
  9. Selecteer OK op de Outlook.com-pagina die de bevestiging toont waarin wordt uitgelegd dat u uw Gmail-account succesvol hebt verbonden met Outlook Mail.

Als je ervoor hebt gekozen om je Gmail-account te synchroniseren, kun je de voortgang van de Gmail-import op elk gewenst moment controleren vanaf hetzelfde scherm in stap 2 hierboven. U ziet de status 'Update bezig' totdat de overdracht is voltooid. Dit kan even duren als u veel e-mailberichten moet importeren. Als het klaar is, zie je het veranderen in 'Up-to-date'.

E-mail verzenden vanuit Gmail op Outlook.com

Nu je Gmail hebt verbonden met Outlook Mail, moet je het "Van"-adres wijzigen zodat je nieuwe e-mail kunt verzenden vanuit Gmail:

  1. Ga terug naar stap 3 hierboven en scrol omlaag naar de Standaard Van-adres instellen.

    Image
    Image
  2. Onder Standaard instellen Van-adres, gebruik het vervolgkeuzemenu om uw Gmail-account te kiezen.

    Image
    Image
  3. Selecteer SAVE om van uw Gmail-account het nieuwe standaard 'verzenden als'-adres in Outlook Mail te maken.

Als je dit doet, wordt alleen het standaard e-mailadres voor nieuwe e-mails gewijzigd. Wanneer je een bericht beantwoordt, kun je altijd je Outlook-adres of je Gmail-adres (of andere die je hebt toegevoegd) kiezen door er een te kiezen met de Van-knop bovenaan het bericht.

Als u een e-mail wilt verzenden vanaf uw desktop Outlook-toepassing met uw Gmail-account, kunt u Outlook configureren om e-mails via Gmail te verzenden met behulp van het IMAP- of POP-protocol.

Aanbevolen: