Hoe AI je emoties kan volgen en gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe AI je emoties kan volgen en gebruiken
Hoe AI je emoties kan volgen en gebruiken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Kunstmatige intelligentiesystemen houden in toenemende mate de menselijke emoties in de gaten.
  • Je emoties kunnen mogelijk worden gevolgd met behulp van je wifi-router, volgens een nieuwe studie van de Londense Queen Mary University.
  • Meer dan 60% van de Amerikaanse bedrijven gebruikt AI in hun marketing, zei een expert.
Image
Image

Kunstmatige intelligentie kan nu menselijke emoties meten en wordt in alles gebruikt, van onderwijs tot marketing, zeggen experts.

Je emoties kunnen mogelijk worden gevolgd met behulp van je wifi-router en geanalyseerd door AI, volgens een nieuwe studie van de Londense Queen Mary University. Onderzoekers gebruikten radiogolven zoals die in wifi worden gebruikt om hart- en ademhalingssignalen te meten, die zouden kunnen bepalen hoe een persoon zich voelt. De studie laat zien hoe alomtegenwoordig emotie-monitoring zou kunnen worden.

"In het onderwijs kan AI worden gebruikt om inhoud aan te passen aan de behoeften van elk kind", zei Kamilė Jokubaitė, CEO en oprichter van Attention Insight, die niet betrokken was bij het onderzoek, in een e-mailinterview. "Als het kind bijvoorbeeld frustratie toont omdat een taak te moeilijk is, past het programma de taak aan om minder uitdagend te worden."

Wi-Fi onthult alles

Voor het recente onderzoek werd de deelnemers gevraagd een video te bekijken die door onderzoekers was geselecteerd vanwege het vermogen om een van de vier basisemoties op te roepen: woede, verdriet, vreugde en plezier. Terwijl het individu de video aan het bekijken was, zenden de onderzoekers radiosignalen uit, zoals die van elk Wi-Fi-systeem, naar de persoon en maten de signalen die van hen werden teruggekaatst.

De onderzoekers waren in staat om informatie over het hart en de ademhaling van een persoon te onthullen door veranderingen in deze signalen, veroorzaakt door lichte lichaamsbewegingen, te analyseren. De signalen werden vervolgens geanalyseerd met behulp van AI.

Het is onmogelijk om emotie te peilen via tekst, maar het is wel mogelijk om sentiment te meten op basis van gegevens zoals gedrag en inhoud uit het verleden.

"Het kunnen detecteren van emoties met behulp van draadloze systemen is een onderwerp van toenemende interesse voor onderzoekers, omdat het een alternatief biedt voor omvangrijke sensoren en direct toepasbaar kan zijn in toekomstige 'slimme' woon- en gebouwomgevingen," zei Noor Khan, een van de auteurs van de krant, in een persbericht. "In dit onderzoek hebben we voortgebouwd op bestaand werk dat radiogolven gebruikt om emoties te detecteren en te laten zien dat het gebruik van deep learning-technieken de nauwkeurigheid van onze resultaten kan verbeteren."

Traditioneel is emotiedetectie gebaseerd op de beoordeling van zichtbare signalen zoals gezichtsuitdrukkingen, spraak, lichaamsbewegingen of oogbewegingen, aldus de auteurs van het onderzoek in hun paper. Maar deze methoden kunnen onbetrouwbaar zijn, omdat ze niet altijd de interne emoties van een persoon vastleggen. Onderzoekers kijken steeds vaker naar "onzichtbare" signalen, zoals ECG, om emoties te begrijpen. Het gebruik van een combinatie van AI en radiosignaal zou nog effectiever kunnen zijn, aldus de onderzoekers.

Bedrijven gebruiken AI om je gevoelens te monitoren

Waarnemers zeggen dat AI al menselijk gedrag voorspelt. Meer dan 60% van de Amerikaanse bedrijven gebruikt AI in hun marketing, zei Matt Bertram, CEO van EWR Digital, in een e-mailinterview. "Met de hulp van AI vertrouwen marketeers minder op aannames en gaan ze een stap verder," zei hij, "klantsentimentgegevens die uit sociale media worden verzameld, kunnen patronen identificeren waardoor het klantgedrag maanden van tevoren kan worden voorspeld."

Emoties kunnen detecteren met behulp van draadloze systemen is een onderwerp van toenemende interesse voor onderzoekers.

Gezichtsemotieherkenningssystemen aangedreven door AI worden in de auto-industrie gebruikt om de emoties van bestuurders te beoordelen en de benodigde hulp te bieden, zei Jokubaitė.

Het voorspellen van menselijke aandacht is al mogelijk met voorspellende eye-tracking. AI-aangedreven eye-tracking-analyse waarmee ontwikkelaars de zichtbaarheid van ontwerpelementen kunnen beoordelen tijdens het ontwikkelingsproces van een website of advertentie, voegde Jokubaitė eraan toe. "Zo kunnen merken gemakkelijk diepere inzichten krijgen in het kijkpatroon van hun publiek en gemakkelijk verschillende creatieve concepten testen en optimaliseren voor maximale betrokkenheid."

Image
Image

AI zal in de toekomst waarschijnlijk nog meer naar onze emoties kijken, zeggen experts.

"Terwijl we een steeds meer voorspellende economie betreden, creëert AI een nieuwe vorm van luisteren, anticiperen, voorspellen en reageren", zei Aaron Kwittken, oprichter en CEO van PROphet, een AI-softwarebedrijf, in een e-mail interview. "Het is onmogelijk om emotie te meten door middel van tekst, maar het is mogelijk om sentiment te meten op basis van gegevens zoals gedrag en inhoud uit het verleden."

Maar, waarschuwde Kwittken, hoewel AI-emotie-leestechnologie nuttig zou kunnen zijn, voegde hij eraan toe dat "het geen vervanging is voor menselijk instinct en oordeel."

Aanbevolen: