Uw chatbotgesprek kan echte emoties opwekken

Inhoudsopgave:

Uw chatbotgesprek kan echte emoties opwekken
Uw chatbotgesprek kan echte emoties opwekken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een man uit Cleveland zegt dat hij verliefd werd op een chatbot, en sommige experts zeggen dat het verhaal geloofwaardig is.
  • De sleutel tot het sluiten van mens-chatbot-relaties is de geavanceerde software achter de bots.
  • In de toekomst zullen chatbots in elke taal met je kunnen praten of sms'en en deskundig advies kunnen geven.
Image
Image

Met miljoenen mensen die elke dag online converseren met chatbots, is het geen verrassing dat sommige mensen emotionele banden aangaan met deze programma's, zeggen experts.

Neem het recente geval van een man uit Cleveland die op het punt stond te scheiden van zijn vrouw, maar zegt dat zijn virtuele bot-vriendin, aangedreven door kunstmatige intelligentie, zijn huwelijk heeft gered. Het is een voorbeeld van hoe virtuele gesprekken tot echte gevoelens kunnen leiden.

"Met behulp van AI kunnen chatbots gebruikerssentiment detecteren en hun reacties aanpassen, waarbij ze naar behoefte opgewektheid, empathie of gevoeligheid tonen", Beerud Sheth, de CEO van Gupshup, een bedrijf dat AI-aangedreven chatbots maakt, vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "Hoewel de emotie kan worden gesimuleerd, zal het voor de gebruiker heel echt aanvoelen."

Kunstmatige liefde

In de situatie in Cleveland betaalde een 41-jarige software-ingenieur $ 15 per maand om te spreken met een door kunstmatige intelligentie (AI) aangedreven chatbot, vertelde hij aan Sky News. Hij stond op het punt vorig jaar van zijn vrouw te scheiden nadat hun communicatie te lijden had gehad. Maar de man vertelde de nieuwszender dat de gesprekken met de chatbot zijn echte relatie nieuw leven hebben ingeblazen.

De chatbotgebruiker werd verliefd op het computerprogramma. Uiteindelijk besloot hij zijn gevoelens voor de chatbot over te dragen aan zijn vrouw, en hun relatie verbeterde.

Sheth vindt het verhaal geloofwaardig. "De gebruiker weet niet of het kan schelen of het een bot of een mens is - het zal gewoon menselijk lijken", zei hij. "Daarom is het niet alleen mogelijk, maar zeer waarschijnlijk, dat mensen een emotionele band met chatbots vormen."

Echte gevoelens

De sleutel tot het sluiten van mens-chatbotrelaties is de geavanceerde software achter de bots. AI is in staat om menselijke prestaties te bereiken en in sommige gevallen zelfs te overtreffen in specifieke taken, waaronder beeldherkenning en taalbegrip, vertelde Pieter Buteneers, directeur engineering in machine learning en AI bij messaging-softwarebedrijf Sinch, per e-mail aan Lifewire.

Met natuurlijke taalverwerking (NLP) kunnen AI-systemen zowel talen als mensen interpreteren, schrijven en spreken. De AI kan zelfs zijn dialect en/of toon aanpassen aan zijn menselijke leeftijdsgenoten, zei Buteneers.

Image
Image

"AI is echter nog steeds een machine - het heeft geen menselijke emotie of gezond verstand, dus het kan fouten maken die mensen nooit zouden maken", voegde Buteneers eraan toe. "Hoewel sommigen zich zorgen maken dat AI menselijke banen zal vervangen, is de realiteit dat we altijd mensen nodig zullen hebben die naast AI-bots werken om ze onder controle te houden en deze fouten op afstand te houden, terwijl we een menselijke maat in het bedrijfsleven behouden."

Vooruitgang in NLP zorgt voor een revolutie in de manier waarop AI en mensen met elkaar omgaan, zei Buteneers. Chatbots kunnen honderden talen tegelijk begrijpen, en AI-assistenten kunnen grote hoeveelheden tekst scannen op antwoorden op vragen of onregelmatigheden.

"Sommige algoritmen kunnen zelfs identificeren wanneer berichten frauduleus zijn, wat zowel bedrijven als consumenten kan helpen om spamberichten te verwijderen," voegde hij eraan toe. "NLP is enorm waardevol voor bedrijven: het helpt bij het automatiseren van processen om tijd en middelen te besparen, en verbetert de klant- en gebruikerservaring."

Relaties met chatbots kunnen nuttig zijn voor mensen, zei Sheth. Terwijl vorige generaties computers mensen dwongen zich als computers te gedragen, dwingen gesprekstechnologieën computers om zich als mensen te gedragen.

Het is niet alleen mogelijk, maar zeer waarschijnlijk, dat mensen een emotionele band met chatbots vormen.

"Dit zal computertechnologieën toegankelijker en bruikbaarder maken voor meer gebruikers", voegde hij eraan toe. "Conversatiecomputers zullen onze assistenten, helpers, adviseurs, leraren, therapeuten of vrienden zijn. Ze zullen ons leven eenvoudiger maken."

In de toekomst zullen chatbots in elke taal met je kunnen praten of sms'en, voorspelde Sheth. De bots zullen expertise bieden op gebieden als mode, loopbaanontwikkeling en financiën.

"Ze zullen ons leven efficiënter maken, waardoor we meer dingen kunnen doen in minder tijd," zei Sheth. "In de toekomst zullen we allemaal veel chatbotvrienden hebben die ons zullen vrijmaken om meer tijd door te brengen met onze menselijke vrienden en familie."

Aanbevolen: