Facebook Zoeken: een beginnershandleiding

Inhoudsopgave:

Facebook Zoeken: een beginnershandleiding
Facebook Zoeken: een beginnershandleiding
Anonim

Facebook zoeken is nu geavanceerder en krachtiger dan in het begin, maar alleen als je weet hoe je het moet gebruiken. Hoewel zoeken op Facebook gemakkelijk te gebruiken is, heeft het enkele unieke kenmerken en functionaliteit.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de zoekfuncties van Facebook op de desktopsite en op de mobiele app. Eventuele variaties worden genoteerd.

Zoeken op Facebook

Op Facebook kun je zoeken naar mensen, plaatsen, foto's, interesses, berichten, groepen en entiteiten met een fanpagina (voor een gemeenschap, organisatie of publiek figuur) of een bedrijfspagina.

  1. Als je Facebook wilt zoeken in een browser op je computer, meld je je aan bij Facebook en ga je naar de Zoeken-balk in de linkerbovenhoek van je nieuwsoverzicht of profielpagina. Tik in de mobiele app op het Vergrootglas-pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm. Typ een zoekopdracht of de naam van een persoon.

    Image
    Image
  2. Terwijl je typt, stelt Facebook inhoudscategorieën voor in een vervolgkeuzemenu onder het zoekveld. Selecteer een zoekresultaat in het vervolgkeuzescherm onder het zoekveld, of kies Zoeken naar [uw zoekterm ] om de zoekopdracht te openenResultaten filteren scherm.

    Image
    Image
  3. Verfijn uw zoekopdracht door een filter in het linkervlak te selecteren, inclusief All, Posts, People, Photos, Videos, Marketplace, Pages, Plaatsen, Groepen, Apps, Evenementen , en Links

    Image
    Image
  4. Sommige filters bevatten subfilters. Als u bijvoorbeeld Posts selecteert, ziet u opties zoals Posts You've Seen en Date Posted. Als u een van deze selecteert, worden de zoekresultaten verder beperkt.

    Image
    Image
  5. Als je naar foto's wilt zoeken, kunnen de subfilters in de categorie Foto's helpen. Deze categorieën zijn:

    • Geplaatst door
    • Fototype
    • Getagde locatie
    • Datum geplaatst

    Met deze opties kun je zoeken naar details zoals foto's die zijn geüpload door vrienden, openbare foto's of foto's die in een bepaald jaar zijn gepost. De subfilters van Video's zijn vergelijkbaar.

    Image
    Image
  6. Een andere manier om zoeken op Facebook te gebruiken, is door naar plaatsen te zoeken. Er zijn zeven subfilters in de Places-zoekopdracht:

    • Nu openen
    • Bezorging
    • Afhaalma altijden
    • Locatie
    • Status
    • Bezocht door vrienden
    • Prijs

    Een kaart lijkt ook uw zoekresultaten te verbeteren.

    Image
    Image
  7. Selecteer het Marketplace filter om te bladeren naar producten of diensten via Facebook Marketplace. Er zijn talloze subfilters beschikbaar om uw zoekopdracht te verfijnen op locatie, prijs, categorie en meer.

    Image
    Image

Hoe privacyproblemen van invloed zijn op zoekopdrachten

Facebook zoekt en retourneert informatie over mensen die het sociale netwerk toestemming hebben gegeven om te delen. Als u er bijvoorbeeld voor kiest om uw huidige baan niet op uw profiel te plaatsen, wordt u niet weergegeven in een zoekopdracht naar die vestigingsplaats. Als je de zichtbaarheid van veel van je foto's beperkt tot een selecte groep mensen, kan niemand buiten die groep die foto's zien in een zoekopdracht op Facebook.

Als je niet gevonden wilt worden op Facebook, zijn er verschillende manieren om zoekopdrachten te blokkeren.

Aanbevolen: