Een beginnershandleiding voor het opnemen van HD-video op een DSLR

Inhoudsopgave:

Een beginnershandleiding voor het opnemen van HD-video op een DSLR
Een beginnershandleiding voor het opnemen van HD-video op een DSLR
Anonim

DSLR-camera's en andere geavanceerde camera's maken niet alleen stilstaande beelden, maar ook high-definition video. De HD-videooptie heeft de mogelijkheden van een digitale camera echt geopend. Met een DSLR creëert een breed scala aan lenzen interessante effecten en de resolutie van moderne DSLR's maakt video van uitzendkwaliteit mogelijk.

Bestandsindelingen

Canon DSLR's gebruiken een variant van het MOV-bestandsformaat, Nikon- en Olympus-camera's gebruiken het AVI-formaat en Panasonic en Sony gebruiken het AVCHD-formaat.

Alle video's kunnen in de bewerkings- en uitvoerfase in verschillende formaten worden vertaald.

Image
Image

Videokwaliteit

De meeste nieuwe prosumer en top-end DSLR's nemen op in volledige 4k met een snelheid van 24 tot 30 frames per seconde.

DSLR's op instapniveau kunnen vaak alleen opnemen met de lagere resolutie van 720p HD (een resolutie van 1280x720 pixels) of 1080p. Dit is echter nog steeds twee keer de resolutie van het dvd-formaat en zorgt voor een uitzonderlijke kwaliteit.

Hoewel een DSLR over meer pixels beschikt, kunnen maar een paar tv's - 4k of Ultra High Definition - video van hogere kwaliteit afspelen dan 1080p.

Bottom Line

DSLR's gebruiken deze functie om HD-video op te nemen. De spiegel van de camera is opgeklapt en de zoeker is niet meer bruikbaar. In plaats daarvan wordt de foto rechtstreeks naar het LCD-scherm van de camera gestreamd.

Vermijd autofocus

Omdat het opnemen van video's vereist dat de camera in de Live View-modus staat (zoals hierboven vermeld), zal de spiegel omhoog staan en zal de autofocus moeite hebben en te traag zijn. Het is het beste om de focus handmatig in te stellen bij het opnemen van video om nauwkeurige resultaten te garanderen.

Handmatige modus

Als je video opneemt, wordt je reeks opties voor sluitertijd en diafragma uiteraard kleiner.

Als je bijvoorbeeld video opneemt met 25 fps, moet je een sluitertijd van ongeveer 1/100ste van een seconde instellen. Elke hogere instelling en u loopt het risico een flip-book-effect te creëren op bewegende onderwerpen. Om jezelf toegang te geven tot het volledige diafragmabereik kun je het beste met de ISO spelen en investeren in een ND-filter.

Bottom Line

Gebruik een statief wanneer u HD-video opneemt, aangezien u het LCD-scherm zult gebruiken om de video in te kaderen. Als u de camera op armlengte houdt zodat u het LCD-scherm kunt zien, zal dit waarschijnlijk tot zeer wankele beelden leiden.

Externe microfoons

DSLR's worden geleverd met een ingebouwde microfoon, maar deze neemt alleen een monotrack op. Bovendien betekent de nabijheid van de microfoon van de fotograaf ten opzichte van het onderwerp meestal dat het uw ademhaling en elke aanraking van de camera zal opnemen.

Het is veel beter om te investeren in een externe microfoon, die je zo dicht mogelijk bij de actie kunt krijgen. De meeste DSLR's hebben hiervoor een stereomicrofoonaansluiting.

Lenzen

Profiteer van het uitgebreide assortiment lenzen dat beschikbaar is voor DSLR-body's en gebruik ze om verschillende effecten in je videowerk te creëren.

Conventionele camcorders hebben vaak ingebouwde telelenzen, maar hebben meestal geen fatsoenlijke groothoekmogelijkheden. Je kunt verschillende soorten lenzen gebruiken, zoals een fisheye (of supergroothoek), om een enorm gebied te bestrijken. Of maak gebruik van de kleine scherptediepte die zelfs een goedkope 50 mm f/1.8-lens biedt.

Aanbevolen: