Hoe Apple Family Sharing in te stellen en te gebruiken op iPhone & Mac

Inhoudsopgave:

Hoe Apple Family Sharing in te stellen en te gebruiken op iPhone & Mac
Hoe Apple Family Sharing in te stellen en te gebruiken op iPhone & Mac
Anonim

Wat te weten

  • Op iOS: Ga naar Instellingen > uw naam > Delen met gezin instellen > Aan de slag om Family Sharing in te stellen.
  • Op een Mac: Ga naar het Apple-menu en selecteer Systeemvoorkeuren > Delen met gezin.
  • Als je Aankoop delen activeert, kun je media van andere gezinsleden downloaden van de App Store, Apple Music of Apple Books.

Dit artikel legt uit hoe je Family Sharing instelt op iPhones en Macs. De instructies zijn van toepassing op alle modellen van de iPhone, iPad en iPod touch met iOS 13 tot en met iOS 11 en Macs met macOS Catalina (10.15) tot OS X Yosemite (10.10).

Gezinsdeling instellen op iPhone en iPad

De persoon die de Family Sharing-groep instelt, wordt de Organisator genoemd. Over het algemeen moet dit een ouder, voogd of andere autoriteit of verantwoordelijke zijn. Hier leest u hoe u Family Sharing instelt met een iPhone, iPad of iPod Touch,

  1. Tik op de Instellingen app om deze te openen.
  2. Tik op je naam bovenaan het scherm.
  3. Tik op Delen met gezin instellen.

    Image
    Image
  4. Tik op Aan de slag.
  5. Kies de eerste functie die je met gezinsleden wilt delen. Andere functies kunnen worden toegevoegd nadat 'Delen met gezin' is ingesteld.
  6. Bevestig het Apple ID-account waarvan je de aankopen wilt delen. Dit is waarschijnlijk de Apple ID waarmee u bent ingelogd. Het wordt bovenaan het scherm weergegeven. Schakel over naar een andere Apple ID door te tikken op Gebruik een ander account of gebruik de huidige door op Doorgaan te tikken

    Image
    Image
  7. Bevestig de betaalmethode voor gebruik met Delen met gezin. Alle aankopen die door alle gezinsleden worden gedaan, worden op deze kaart gefactureerd. Tik op Doorgaan om de standaardbetaalmethode in het bestand te gebruiken. Tik anders op Gebruik andere betaling om een andere optie te selecteren.
  8. Begin mensen uit te nodigen voor uw Family Sharing-groep door te tikken op Gezinsleden uitnodigen.

    Technisch gezien hoeven de mensen in je Family Sharing-groep geen familie te zijn, maar je moet wel bereid zijn te betalen voor hun aankopen. Family Sharing-groepen zijn beperkt tot zes personen.

  9. Mogelijk wordt u gevraagd om de betaalkaart te verifiëren. Zo ja, voer dan de gevraagde informatie in en tik op Volgende.

    Image
    Image
  10. Verzend uitnodigingen via de Berichten-app van Apple of doe het persoonlijk door uw gezinslid in te laten loggen op hun Apple ID op uw apparaat.

  11. Als je klaar bent met het uitnodigen van leden, tik je op Gereed.

    Image
    Image

Als mensen uitnodigingen accepteren om lid te worden van de groep, verschijnen ze in het Delen met gezin scherm van de app Instellingen.

Heb je kleine kinderen in je Family Sharing-groep? U kunt uw goedkeuring voor aankopen vragen om de uitgaven in de gaten te houden. Nadat het kind lid is geworden van de groep, gaat u naar Instellingen > Delen met gezin > [hun naam] en verplaats de Vraag om te kopen schuifregelaar naar aan/groen.

Wat is Apple Family Sharing?

Met Family Sharing van Apple kan iedereen in dezelfde familie of vriendengroep hun aankopen in de iTunes Store, App Store en Apple Books delen. Het is een geweldige functie die heel logisch is. Als een ouder een app koopt en zijn kind wil die gebruiken, waarom zou hij dan twee keer dezelfde app moeten kopen? Dat doen ze niet met Family Sharing van Apple, dat eenvoudig in te stellen en te gebruiken is.

Apparaten met iOS 10 tot en met iOS 8 kunnen ook Family Sharing gebruiken, maar de stappen zijn anders.

Delen met gezin gebruiken op iPhone en iPad

Nadat Family Sharing is ingesteld, is het gemakkelijk te gebruiken. Dit is wat u moet doen:

  1. Ga naar Instellingen > [uw naam] > Delen met gezin om te kiezen welke functies in staat te stellen. Opties zijn onder meer winkelaankopen, Apple Music, iCloud-opslag, uw locatie en schermtijdgegevens. Tik op je keuzes.
  2. Als je Aankoop delen activeert, kun je de media van andere gezinsleden downloaden door naar de iTunes Store-app, App Store-app of Apple Books-app te gaan.

    Ga in die apps naar de Purchased sectie.

    • In de iTunes Store-app staat het in het Meer menu.
    • In de App Store-app staat het in Updates of onder je foto, afhankelijk van de iOS-versie.
    • In de Apple Books-app staat het in Nu aan het lezen > je foto.
  3. Tik in het gedeelte Familieaankopen op de naam van de persoon wiens aankoop je wilt downloaden.

    Image
    Image
  4. Tik in de lijst met beschikbare items op het downloadpictogram (de wolk met de pijl-omlaag erin).

Sommige aankopen zijn niet geschikt voor alle gezinsleden, zoals R-rated films die prima zijn voor tieners en ouders, maar niet zo goed voor basisschoolleerlingen. Leer hoe u sommige van uw aankopen privé kunt houden.

Delen met gezin instellen en gebruiken op een Mac

Je kunt Family Sharing ook instellen op je Mac. Klik in macOS Catalina op het Apple-menu in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer System Preferences > Family SharingSelecteer in eerdere versies van het besturingssysteem Systeemvoorkeuren > iCloud > Delen met gezin instellen en volg dezelfde basisinstructies.

Delen met gezin werkt ook op Macs in de Muziek-app, iTunes, Apple Books en de Mac App Store. Hier is hoe:

  1. Open iTunes, Music, Apple Books of de Mac App Store op je Mac.
  2. Ga in deze naar de Purchased sectie.

    • Selecteer in Muziek iTunes Store in de linkerzijbalk, gevolgd door Purchased in de rechterkolom.
    • Klik in Apple Books op Book Store of Audiobook Store en selecteer vervolgens Purchased in de rechterkolom.
    • Klik in de Mac App Store op Ontdek > uw pictogram.
    • Klik in iTunes op Account > Purchased.
    Image
    Image
  3. Klik naast het Purchased-menu in iTunes in de linkerbovenhoek op uw naam om alle gebruikers te zien wiens aankopen u kunt downloaden.
  4. Selecteer de gebruiker wiens aankoop je wilt downloaden.

    Image
    Image
  5. Blader door de categorieën van aankopen die voor u beschikbaar zijn. Deze verschillen afhankelijk van de app die je gebruikt.
  6. Als je hebt gevonden wat je wilt downloaden, klik je op het downloadpictogram (de wolk met de pijl erin).

Delen met gezin uitschakelen

Er kan een moment komen dat je Delen met gezin niet langer wilt gebruiken. Als u zich in die situatie bevindt, moet u het volgende doen om Delen met gezin uit te schakelen:

  1. Eerst moet je alle leden van je Family Sharing-groep verwijderen. Doe dat door naar Instellingen > [uw naam] > Delen met gezin te gaan. Selecteer de naam van de persoon die je wilt verwijderen en tik op Verwijder [naam].

    Image
    Image
  2. Herhaal dit proces voor elk lid van de Family Sharing-groep totdat alleen jij, de Organisator, overblijft.

    Een rimpeltje hier is dat kinderen onder de 13 niet op deze manier uit 'Delen met gezin' kunnen worden verwijderd. Om te leren hoe je daarmee om moet gaan, ga je naar Hoe verwijder je een kind uit Family Sharing.

  3. Als alle gezinsleden zijn verwijderd, tik je op je naam op het scherm Delen met gezin.
  4. Tik op Stop Delen met gezin.
  5. In het venster dat onder aan het scherm verschijnt, tik je op Stop Delen.

    Image
    Image

Je kunt Delen met gezin op een Mac stoppen door naar Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Delen met gezin in macOS Catalina of Apple-menu > Systeemvoorkeuren > iCloud > Family Sharing in oudere versies van het besturingssysteem en volgens dezelfde algemene instructies als het stoppen van de service op een iPhone of iPad.

Als dat klaar is, is 'Delen met gezin' uitgeschakeld en heeft niemand in de groep meer toegang tot elkaars aankopen. Als je de gekochte items van je gezinsleden nu opnieuw wilt gebruiken, moet je ze kopen.

De limieten voor het opnieuw instellen van Family Sharing

Dus je bent gestopt met Delen met gezin en wil nu dingen opnieuw instellen? Maak je geen zorgen. U kunt Delen met gezin altijd instellen.

Je kunt echter maar twee Family Sharing-groepen per jaar maken en verwijderen. Als je die limiet bereikt, moet je wachten voordat je een nieuwe groep kunt opzetten. Het is dus beter om leden toe te voegen aan of te verwijderen uit uw bestaande familiegroep dan om de groep volledig te ontbinden en opnieuw te beginnen.

Aanbevolen: