Hoe formaatgrepen in Excel te gebruiken om het formaat van objecten te wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe formaatgrepen in Excel te gebruiken om het formaat van objecten te wijzigen
Hoe formaatgrepen in Excel te gebruiken om het formaat van objecten te wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Om de formaatgrepen te activeren, klikt u één keer met de muis of gebruikt u de Tab-toets.
  • De formaatgrepen verschijnen meestal als kleine cirkels of vierkanten.
  • Om formaatgrepen te gebruiken, beweeg de muis over een handvat totdat de muisaanwijzer verandert in een dubbelkoppige pijl, klik en sleep het handvat om het formaat te wijzigen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u formaatgrepen in Excel kunt gebruiken om het formaat van objecten te wijzigen. Instructies zijn van toepassing op Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010, Excel 2007, Excel Online en Excel voor Mac.

Vind de maatgrepen

Afhankelijk van het object kunnen de formaatgrepen verschillende vormen hebben. De formaatgrepen kunnen worden weergegeven als kleine cirkels of vierkanten.

Image
Image

Activeer de maatgrepen

De formaatgrepen zijn normaal gesproken niet zichtbaar op een object. Ze verschijnen alleen als een object is geselecteerd door er één keer op te klikken met de muis of door de tab-toets op het toetsenbord te gebruiken. Nadat een object is geselecteerd, wordt het omlijnd door een dunne rand. De formaatgrepen maken deel uit van de rand.

Er zijn acht formaatgrepen per object en deze bevinden zich in de vier hoeken van de rand en in het midden van elke zijde. Hiermee kunt u het formaat van een object in elke richting wijzigen.

Gebruik de maatgrepen

Als je de grootte van een afbeelding of diagram wilt wijzigen, sleep je een formaatgreep totdat de afbeelding de gewenste grootte heeft. Hier is hoe:

  1. Beweeg over een van de maatgrepen. De muisaanwijzer verandert in een dubbele pijl.

    Image
    Image
  2. Sleep het handvat om de grootte van het object te vergroten of te verkleinen.

Met de handgrepen voor hoekafmetingen kunt u het formaat van een object in twee richtingen tegelijk wijzigen, de lengte en de breedte. De formaatgrepen langs de zijkanten van een object kunnen slechts in één richting tegelijk worden vergroot.

Maathandvatten versus de vulgreep

De formaatgrepen moeten niet worden verward met de Vulhandgreep in Excel. De vulgreep wordt gebruikt om gegevens en formules in werkbladcellen toe te voegen of te kopiëren.

Aanbevolen: