Het formaat van een afbeelding op Mac wijzigen

Inhoudsopgave:

Het formaat van een afbeelding op Mac wijzigen
Het formaat van een afbeelding op Mac wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Je kunt de grootte van bijna elke standaard afbeeldingsbestandsindeling wijzigen in de Preview-app die al bij je Mac is geleverd.

  • Open je afbeelding met de Preview-app: Selecteer Extra > Pas de grootte aan en voer de nieuwe afmetingen voor je afbeelding in.

Dit artikel legt uit hoe je de grootte van een afbeelding op een Mac kunt wijzigen met behulp van de apps Pages en Preview.

Hoe pas ik het formaat van een afbeelding aan?

De meest directe manier om het formaat van een afbeelding op een Mac te wijzigen, is via Preview, de standaard app voor het bekijken van afbeeldingen. Het is niet ideaal voor complexere beeldaanpassingen, maar het is een snelle en gemakkelijke manier om bijvoorbeeld het formaat te wijzigen. Voorvertoning kan bijna elk standaard afbeeldingsbestand openen en aanpassen, zoals.jpgG,.jpg,. TIFF,.png, enz.

Als u een afbeelding groter maakt, wordt de resolutie niet verhoogd. Als u het formaat van een kleinere afbeelding (bijvoorbeeld 600x800) probeert te wijzigen in iets veel groters (zoals 3000x4000), zal deze er waarschijnlijk wazig of wazig uitzien. Het verkleinen van een afbeelding zal dit probleem niet veroorzaken.

  1. Open het afbeeldingsbestand in Preview.

    Image
    Image
  2. Selecteer Tools in de menubalk bovenaan het scherm en selecteer vervolgens Adjust Size.

    Image
    Image
  3. Dit zal het Image Dimensions menu openen met een assortiment van verschillende opties.

    Image
    Image
  4. U kunt het type meting wijzigen door op het vervolgkeuzemenu aan de rechterkant te klikken, dat standaard pixels moet weergeven.

    Image
    Image
  5. Afhankelijk van het meettype dat u nodig heeft of waarmee u bekend bent, kunt u pixels, percent, inches selecteren , cm (centimeter), mm (millimeter), of points.
  6. Het typen van een nieuwe waarde in het Width vak zal de afmetingen van de breedte van de afbeelding veranderen, en Height zal de hoogte veranderen.

    Image
    Image
  7. Als Proportioneel schalen is aangevinkt, hoeft u alleen de waarden in een van de twee vakken te wijzigen, aangezien de andere automatisch wordt aangepast.

    Image
    Image
  8. Klik op OK om het formaat van je afbeelding te wijzigen. Als alles er goed uitziet, vergeet dan niet op te slaan als je klaar bent!

    Image
    Image

Hoe pas ik het formaat van een JPEG-afbeelding aan?

Je kunt Preview ook gebruiken om het formaat van een JPEG-afbeelding op je Mac te wijzigen door dezelfde stappen als hierboven te volgen.

  1. Open de.jpgG in Preview.

    Image
    Image
  2. Selecteer Tools > Adjust Size om het Image Dimensions menu te openen.

    Image
    Image
  3. Het typen van een nieuwe waarde in het Width vak zal de afmetingen van de breedte van de afbeelding veranderen, en Height zal de hoogte veranderen.

    Image
    Image
  4. Als Proportioneel schalen is aangevinkt, hoeft u alleen de waarden in een van de twee vakken te wijzigen, aangezien de andere automatisch wordt aangepast.

    Image
    Image
  5. Klik op OK om het formaat van je afbeelding te wijzigen.

    Image
    Image

Hoe verander ik de grootte van een afbeelding in Pages op Mac?

Het formaat van een afbeelding wijzigen in Pages is bijna net zo eenvoudig als in Voorvertoning, hoewel de menu's en mogelijke methoden aanzienlijk verschillen.

Het invoegen van een afbeelding of het wijzigen van de afmetingen van een afbeelding in een compleet (of bijna compleet) document kan ertoe leiden dat tabellen of alinea's verschuiven.

  1. Klik op de afbeelding in uw Pages-document en selecteer het tabblad Arrange in de menukolom aan de rechterkant.

    Image
    Image
  2. Scroll naar beneden naar het Size gedeelte van het menu.

    Image
    Image
  3. Voer een nieuwe waarde in de vakjes Width en Height in en druk op return.

    Image
    Image
  4. Als Proporties beperken is aangevinkt, hoeft u alleen de waarde van Width of Height te wijzigen(niet beide) om de algehele afmetingen van de afbeelding te wijzigen.

    Image
    Image
  5. U kunt de afbeelding ook handmatig verkleinen met uw muis of trackpad totdat deze in het document past zoals u dat wilt.
  6. Verplaats, terwijl de afbeelding is geselecteerd, uw cursor naar een van de kleine witte vakken die op een van de hoeken of zijkanten worden weergegeven. De cursor moet veranderen van een enkele pijl in een dubbelzijdige pijl.
  7. Wanneer de dubbelzijdige pijl verschijnt, klikt en sleept u de rand van de afbeelding om deze groter of kleiner te maken.

    Image
    Image
  8. Als Proporties beperken is aangevinkt, wordt het formaat van de afbeelding aangepast terwijl automatisch dezelfde verhoudingen behouden blijven (d.w.z. het zal niet buiten proportie "uitrekken" terwijl u het formaat aanpast).

FAQ

    Hoe wijzig ik het formaat van een afbeelding op Mac in iPhoto?

    Als u het formaat van een afbeelding wilt wijzigen met de app Foto's van de Mac, opent u Foto's en selecteert u uw afbeelding. Klik op File > Export [1] Photo (of hoeveel u er ook exporteert). Selecteer onder Size een voorinstelling (Volledige grootte, Large, Medium, of Klein ). Of selecteer Custom om een maximale breedte of hoogte in te voeren. Klik op Exporteren wanneer u uw selecties heeft gemaakt.

    Hoe pas ik het formaat van een afbeelding op de Mac aan als achtergrond?

    Als u het formaat van een afbeelding wilt wijzigen om als achtergrond te gebruiken, selecteert u het Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Bureaublad en scherm SaverKlik op Desktop en navigeer naar de afbeelding die u wilt gebruiken. Klik op de miniatuur van de afbeelding en kies Fill Screen, Fit to Screen of Stretch to Fit om uw afbeelding verschijnen zoals u wenst.

Aanbevolen: