Het formaat van een laag wijzigen in Photoshop

Inhoudsopgave:

Het formaat van een laag wijzigen in Photoshop
Het formaat van een laag wijzigen in Photoshop
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer de laag en ga naar Bewerken > Vrije transformatie. Klik en sleep in de richting waarin u de laaggrootte wilt aanpassen. Druk op Enter om te voltooien.
  • Transformeren naar een specifieke dimensie: Selecteer Move tool > Show Transform Controls. Selecteer grenzen. Pas W/H velden aan naar een specifieke waarde.
  • Als u het perspectief wilt wijzigen, de verhoudingen wilt wijzigen of het formaat wilt wijzigen, gaat u naar Bewerken > Transform en kiest u een ander gereedschap.

Als je samengestelde afbeeldingen wilt maken, tekst aan een afbeelding wilt toevoegen of afzonderlijke elementen van een foto wilt wijzigen in Photoshop, moet je weten hoe je de grootte van een laag in Photoshop kunt wijzigen. Er zijn een paar manieren waarop u het kunt doen. De volgende gids is gericht op Adobe Photoshop CC versie 20.0.4. De meeste methoden werken ook met oudere versies van Photoshop, maar de methode is mogelijk niet zo exact.

Formaat van een laag wijzigen met behulp van vrije transformatie

Er zijn een aantal manieren waarop u de laaggrootte in Photoshop kunt wijzigen, en beide hebben betrekking op het gereedschap Transformeren. Er zijn opties om de maat vrijelijk naar boven of beneden aan te passen en specifieke metingen in te voeren om het precies de maat te krijgen die je wilt. Hier is hoe het te doen.

Als u het menu Extra niet ziet, selecteert u Venster > Extra.

Gratis transformatie

  1. Selecteer de laag waarvan u de grootte wilt aanpassen in het Lagen-venster.

    Als u het niet ziet, selecteert u Window > Layers of drukt u op F7.

  2. Selecteer Vrije transformatie onder het Bewerken menu.

    U kunt ook de sneltoets Command+ T (Mac) of Ctrl+ gebruiken T (Windows).

    Image
    Image
  3. Selecteer een kant van de laag, of de selectiekaders, en sleep in de richting waarin u de grootte van de laag wilt aanpassen. Sleep weg van het midden om het formaat te vergroten of sleep naar het midden om het te verkleinen.

    Houd Shift ingedrukt om de beeldverhouding te behouden. U kunt de laag ook draaien door ergens buiten het selectiekader van de laag te selecteren en vast te houden en deze met de klok mee of tegen de klok in te slepen.

    Image
    Image
  4. Als u tevreden bent met het nieuwe formaat, drukt u op Enter of dubbelklikt u om het te voltooien.

    Image
    Image

Verklein een laag naar een specifieke dimensie

Als je lagen niet uit de vrije hand wilt transformeren, maar een aantal specifieke afmetingen in gedachten hebt, kun je de grootte precies daarop instellen.

  1. Selecteer het gereedschap Verplaatsen.

    Image
    Image
  2. Select Toon Transform Controls.

    Image
    Image
  3. Selecteer de grenzen rond de gekozen laag en kijk terug naar de bovenste menubalk. Pas de percentages naast W en H aan om de laag naar een specifieke waarde te schalen.

    Image
    Image
  4. Als u niet dezelfde beeldverhouding wilt behouden, selecteert u het chainlink pictogram om de beperking te verwijderen.

    Image
    Image
  5. Als u tevreden bent met de resultaten, drukt u op Enter of selecteert u het vinkje aan de rechterkant van de menubalk.

    Druk op Esc of klik op de knop Cancel (een cirkel met een streep erdoor) naast het vinkje om uw wijzigingen ongedaan te maken.

    Image
    Image

Formaat van een laag wijzigen met behulp van andere transformatietools

Je kunt verschillende andere transformatietools gebruiken, hoewel deze tools de laag net zo goed hervormen als het formaat ervan. Als u de laag niet lineair wilt vergroten, het perspectief wilt wijzigen of de verhoudingen wilt wijzigen, selecteert u Bewerken > Transform en selecteer vervolgens een van de tools die daar worden vermeld (behalve Vrije transformatie). De tools doen verschillende dingen, dus speel ermee om te zien wat voor soort effecten je kunt oproepen.

Als de resultaten van het wijzigen van de grootte u niet bevallen, drukt u op Ctrl+ Z (of CMD + Z) om de actie ongedaan te maken. U kunt ook op Ctrl+ Alt+ Z (of CMD + Alt+ Z) om verschillende stappen ongedaan te maken.

Aanbevolen: