Een rapport maken in Excel

Inhoudsopgave:

Een rapport maken in Excel
Een rapport maken in Excel
Anonim

Wat te weten

  • Maak een rapport met behulp van grafieken: Selecteer Insert > Aanbevolen grafieken en kies vervolgens degene die u aan het rapportblad wilt toevoegen.
  • Een rapport maken met draaitabellen: Selecteer Invoegen > PivotTable. Selecteer het gegevensbereik dat u wilt analyseren in het veld Tabel/Bereik.
  • Print: Ga naar File > Print, verander de oriëntatie in Landscape, schalen naar Alle kolommen op één pagina passen en selecteer Volledige werkmap afdrukken.

Dit artikel legt uit hoe u een rapport maakt in Microsoft Excel met behulp van belangrijke vaardigheden zoals het maken van basisgrafieken en tabellen, het maken van draaitabellen en het afdrukken van het rapport. De informatie in dit artikel is van toepassing op Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010 en Excel voor Mac.

Basisdiagrammen en tabellen maken voor een Excel-rapport

Rapporten maken betekent meestal informatie verzamelen en alles presenteren op een enkel blad dat dient als het rapportblad voor alle informatie. Deze rapportbladen moeten zo worden opgemaakt dat ze ook gemakkelijk kunnen worden afgedrukt.

Een van de meest gebruikte hulpmiddelen die mensen in Excel gebruiken om rapporten te maken, zijn de diagram- en tabelhulpmiddelen. Een grafiek maken in een Excel-rapportblad:

  1. Selecteer Insert in het menu en selecteer in de diagramgroep het type diagram dat u aan het rapportblad wilt toevoegen.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het menu Grafiekontwerp in de groep Gegevens Selecteer gegevens.

    Image
    Image
  3. Selecteer het blad met de gegevens en selecteer alle cellen die de gegevens bevatten die u in kaart wilt brengen (inclusief kopteksten).

    Image
    Image
  4. De grafiek wordt in uw rapportblad bijgewerkt met de gegevens. De koppen worden gebruikt om de labels in de twee assen te vullen.

    Image
    Image
  5. Herhaal de bovenstaande stappen om nieuwe diagrammen en grafieken te maken die op de juiste manier de gegevens vertegenwoordigen die u in uw rapport wilt weergeven. Wanneer u een nieuw rapport moet maken, kunt u de nieuwe gegevens gewoon in de gegevensbladen plakken en de grafieken en grafieken worden automatisch bijgewerkt.

    Image
    Image

    Er zijn verschillende manieren om een rapport op te maken met Excel. U kunt grafieken en diagrammen op dezelfde pagina opnemen als tabelgegevens (numerieke), of u kunt meerdere bladen maken, zodat visuele rapportage op één blad staat, tabelgegevens op een ander blad, enzovoort.

Draaitabellen gebruiken om een rapport te genereren vanuit een Excel-spreadsheet

Draaitabellen zijn een ander krachtig hulpmiddel voor het maken van rapporten in Excel. Draaitabellen helpen om dieper in gegevens te graven.

  1. Selecteer het blad met de gegevens die u wilt analyseren. Selecteer Invoegen > PivotTable.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het dialoogvenster Draaitabel maken in het veld Tabel/Bereik het gegevensbereik dat u wilt analyseren. Selecteer in het veld Locatie de eerste cel van het werkblad waar u de analyse wilt hebben. Selecteer OK om te voltooien.

    Image
    Image
  3. Hiermee wordt het proces voor het maken van de draaitabel in het nieuwe blad gestart. In het gebied Draaitabelvelden is het eerste veld dat u selecteert het referentieveld.

    Image
    Image

    In dit voorbeeld toont deze draaitabel informatie over websiteverkeer per maand. Dus selecteer eerst Maand.

  4. Sleep vervolgens de gegevensvelden waarvoor u gegevens wilt weergeven naar het waardengebied van het deelvenster Draaitabelvelden. U ziet de gegevens geïmporteerd uit het bronblad in uw draaitabel.

    Image
    Image
  5. De draaitabel verzamelt alle gegevens voor meerdere items door ze toe te voegen (standaard). In dit voorbeeld kun je zien welke maanden de meeste paginaweergaven hadden. Als u een andere analyse wilt, selecteert u de vervolgkeuzepijl naast het item in het deelvenster Waarden en selecteert u vervolgens Value Field Settings

    Image
    Image
  6. In het dialoogvenster Waardeveldinstellingen wijzigt u het berekeningstype in wat u maar wilt.

    Image
    Image
  7. Hiermee worden de gegevens in de draaitabel dienovereenkomstig bijgewerkt. Met deze aanpak kunt u elke gewenste analyse op brongegevens uitvoeren en draaigrafieken maken die de informatie in uw rapport weergeven op de manier die u nodig hebt.

Hoe u uw Excel-rapport kunt afdrukken

U kunt een afgedrukt rapport genereren van alle bladen die u hebt gemaakt, maar eerst moet u paginakoppen toevoegen.

  1. Select Insert > Text > Koptekst en voettekst.

    Image
    Image
  2. Typ de titel voor de rapportpagina en formatteer deze om groter dan normale tekst te gebruiken. Herhaal dit proces voor elk rapportblad dat u wilt afdrukken.

    Image
    Image
  3. Verberg vervolgens de bladen die u niet in het rapport wilt opnemen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de bladtab en selecteer Hide.

    Image
    Image
  4. Om uw rapport af te drukken, selecteert u File > Print. Wijzig de oriëntatie in Landschap en schaal naar Alle kolommen op één pagina passen.

    Image
    Image
  5. Selecteer Gehele werkmap afdrukken. Wanneer u nu uw rapport afdrukt, worden alleen de rapportbladen die u hebt gemaakt als afzonderlijke pagina's afgedrukt.

    U kunt uw rapport op papier afdrukken of als PDF afdrukken en als e-mailbijlage verzenden.

Aanbevolen: