Hoe maak je een toetsenbord groter op Android

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een toetsenbord groter op Android
Hoe maak je een toetsenbord groter op Android
Anonim

Wat te weten

  • Verander de lettergrootte van het toetsenbord: Open Settings, tik op Display > Advanced > Weergavegrootte.
  • De Keyboard Height instelling kan de grootte van het toetsenbord veranderen, maar niet het lettertype.

Dit artikel bevat instructies om het toetsenbord groter te maken op Android.

Hoe maak je een toetsenbord groter op Android

Deze stappen maken een toetsenbord groter op Android en werken op alle Android 11-telefoons die de standaard app Instellingen gebruiken.

  1. Open de Instellingen app.
  2. Tik op Display.
  3. Tik op Geavanceerd.
  4. Open Weergavegrootte.
  5. Je ziet een scherm met een schuifregelaar en een voorbeeld van hoe de interface van je Android-telefoon eruit zal zien. Verplaats de schuifregelaar omhoog totdat het voorbeeld past bij uw voorkeur.

    Image
    Image
  6. De nieuwe instelling voor weergavegrootte wordt onmiddellijk van kracht.

Verwante Android-instellingen

De bovenstaande methode is de enige manier om de lettergrootte van het standaard Android-toetsenbord te wijzigen op de meeste telefoons die een standaard- of bijna-voorraadinterface gebruiken. Android heeft een instelling voor Lettergrootte, maar in tegenstelling tot wat je zou verwachten; dit verandert niets aan de lettergrootte van het toetsenbord.

De vergrotingsfunctie van Android, beschikbaar via het menu Toegankelijkheid, werkt ook niet met het standaardtoetsenbord. Als je het activeert met het toetsenbord open, kun je alleen het gedeelte van het scherm vergroten waar het toetsenbord niet zichtbaar is.

Er is een nadeel aan de instelling voor Lettergrootte; het verandert de grootte van alles, niet alleen het toetsenbord. Dat is niet ideaal als je alleen een groter toetsenbord wilt.

Hoe vergroot ik mijn toetsenbord?

Deze stappen zullen de grootte van je Android-toetsenbord verder vergroten, maar zullen de grootte van het lettertype niet vergroten. De resultaten verbeteren de leesbaarheid niet, maar kunnen het toetsenbord gebruiksvriendelijker maken voor degenen die het standaardformaat krap vinden. Het is ook mogelijk om de grootte van het toetsenbord te verkleinen.

In tegenstelling tot de eerste methode, maakt deze optie alleen het standaard Android-toetsenbord groter. Het verandert niets aan de rest van de interface.

  1. Open de Berichten app.
  2. Open een bericht.
  3. Tik op het Text Message-veld dat u normaal gesproken zou gebruiken om een bericht te verzenden.
  4. Tik op het tandwielpictogram dat bovenaan het Android-toetsenbord verschijnt.
  5. Open Voorkeuren.
  6. Tik op de Toetsenbordhoogte optie. U ziet zeven verschillende opties, variërend van 'Extra-kort' tot 'Extra-lang'. De standaard is "Normaal". Tik op de gewenste optie. Uw selectie wordt onmiddellijk van kracht.

    Image
    Image

Meer manieren om het formaat van je Android-toetsenbord te wijzigen

De bovenstaande methoden gebruiken de standaardinstellingen in Android om de grootte van het toetsenbord te wijzigen. Ze zijn de snelste en meest eenvoudige manier om het formaat van het Android-toetsenbord te wijzigen. Deze standaardmethoden zullen echter niet iedereen tevreden stellen, omdat ze van invloed kunnen zijn op hoe andere elementen van Android worden weergegeven. Ze bieden ook niet veel veelzijdigheid.

Je kunt de grootte van het Android-toetsenbord verder aanpassen door een optie van derden te installeren. De beste Android-toetsenborden, zoals Swiftkey en MessagEase, bieden alternatieven die niet alleen het formaat van het Android-toetsenbord kunnen wijzigen, maar ook de typervaring volledig kunnen veranderen, met beter gebruik met één hand of agressievere voorspellende tekst.

FAQ

    Hoe verander ik het toetsenbord op Android?

    Als u uw standaard Android-toetsenbord wilt kiezen, gaat u naar Instellingen > Systeem > Talen en invoer> Virtueel toetsenbord. U kunt ook aangepaste Android-toetsenborden downloaden van de Google Play Store.

    Hoe gebruik ik Text-to-Speech op Android?

    Als u tekst-naar-spraak op Android wilt inschakelen, gaat u naar Instellingen > Toegankelijkheid > Selecteer om te spreken Om de taal en stem te wijzigen, gaat u naar Instellingen > Algemeen beheer > Taal en invoer >Text-to-Speech

    Welke toegankelijkheidsfuncties ondersteunt Android?

    Toegankelijkheidsopties voor Android omvatten ondersteuning voor zicht, gehoor en behendigheid. Voor een volledig schermloze Android-ervaring kun je Talkback gebruiken om je telefoon met je stem te bedienen.

Aanbevolen: