Windows 10 Action Center: hoe het te gebruiken

Inhoudsopgave:

Windows 10 Action Center: hoe het te gebruiken
Windows 10 Action Center: hoe het te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in de taakbalk Windows Action Center icoon > selecteer melding. Selecteer Wis alle meldingen. om te verwijderen
  • Meldingen aanpassen: Ga naar Instellingen > Systeem > Meldingen en acties >Meldingen.
  • Om app-meldingen in of uit te schakelen, scrolt u omlaag naar Ontvang meldingen van deze afzenders.

Dit artikel legt het Windows 10 Action Center uit, ook wel het Berichtencentrum genoemd, en hoe het te gebruiken. Het actiecentrum stuurt waarschuwingen wanneer iets uw aandacht vereist.

Image
Image

Meldingen openen en oplossen in het actiecentrum

Het Windows-actiecentrum verschijnt als een tekstballon in de rechterbenedenhoek van de Windows-taakbalk. Een nummer onder het pictogram geeft aan dat je onopgeloste meldingen hebt.

Meldingen verschijnen een seconde of twee als pop-ups in de rechterbenedenhoek van het scherm voordat ze verdwijnen. Als u een pop-upmelding selecteert, kunt u het probleem onmiddellijk oplossen. Anders kunt u de lijst met huidige meldingen openen door het Windows Action Center-pictogram op de Taakbalk te selecteren. Selecteer een melding voor meer informatie of om het probleem op te lossen. Selecteer Wis alle meldingen om ze allemaal te sluiten.

Image
Image

Het Actiecentrum wordt soms het Meldingscentrum genoemd; de twee termen worden als synoniemen gebruikt.

Hoe u de meldingen beheert die u ontvangt

Apps, e-mailprogramma's, sociale-mediawebsites, OneDrive en printers mogen het actiecentrum ook gebruiken om u waarschuwingen en informatie te sturen. Gelukkig kun je ongewenste meldingen stoppen door naar de instellingen van je computer te gaan.

Begrijp echter dat sommige meldingen nodig zijn en niet mogen worden uitgeschakeld voordat je meldingen gaat uitschakelen. U moet bijvoorbeeld weten of Windows Firewall is uitgeschakeld, mogelijk kwaadwillig door een virus of malware. U wilt ook op de hoogte worden gehouden van systeemproblemen, zoals het niet downloaden of installeren van Windows-updates of problemen die zijn gevonden door een recente scan via Windows Defender.

Het aantal en de soorten meldingen wijzigen die u via het actiecentrum ontvangt:

  1. Selecteer het Windows-pictogram in de linkerbenedenhoek van de taakbalk en selecteer vervolgens de tandwiel om devan de computer te openenInstellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Systeem in het scherm Windows-instellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Meldingen & Acties tab in het linkerdeelvenster. Scrol omlaag naar Notifications en zet de schakelaars voor de meldingen die je wilt uitschakelen op Off.

    Image
    Image
  4. Scroll omlaag naar Meldingen van deze afzenders ontvangen om individuele app-meldingen in of uit te schakelen.

    Image
    Image

Bottom Line

Meldingen van Windows Action Center waarschuwen u wanneer iets uw aandacht vereist. Vaak zijn dit back-upherinneringen, e-mailmeldingen, Windows Firewall-meldingen en Windows-besturingssysteemmeldingen. Reageren op Windows Action Center-waarschuwingen is belangrijk omdat veel van hen u helpen uw systeem te onderhouden en gezond te houden. Je kunt de soorten meldingen die je ontvangt beheren.

Belangrijke meldingen van het actiecentrum

Laat meldingen voor de volgende apps ingeschakeld, zodat u geen belangrijke updates mist met betrekking tot de gezondheid van uw systeem:

  • AutoPlay: Geeft aanwijzingen over wat te doen wanneer nieuwe media zijn aangesloten, inclusief telefoons, cd's, dvd's, USB-drives en back-updrives.
  • BitLocker-stationsversleuteling: Geeft prompts voor de bescherming van uw computer wanneer BitLocker is geconfigureerd voor gebruik.
  • OneDrive: Geeft meldingen wanneer synchronisatie met OneDrive mislukt of als er conflicten optreden.
  • Beveiliging en onderhoud: Biedt meldingen over Windows Firewall, Windows Defender, back-uptaken en andere systeemgebeurtenissen.
  • Windows Update: Biedt meldingen over updates van uw systeem.

Uw systeem onderhouden met Windows Action Center

Terwijl u uw Windows 10-computer blijft gebruiken, houdt u het systeemvak van de Taakbalk in de gaten als u een nummer ziet in het Notification Center pictogram, selecteer het en bekijk de waarschuwingen die daar worden vermeld onder Actiecentrum Zorg ervoor dat u de volgende problemen zo snel mogelijk oplost:

  • Windows-meldingen
  • Windows Firewall-meldingen
  • Windows 10 besturingssysteemwaarschuwingen
  • Windows apps waarschuwingen en updates
  • Windows Update-waarschuwingen
  • Windows Defender-waarschuwingen
  • Back-up apparaatwaarschuwingen
  • OneDrive-meldingen

Het selecteren van een waarschuwing opent vaak de vereiste oplossing. Als u bijvoorbeeld een melding selecteert dat de Windows Firewall is uitgeschakeld, wordt het instellingenvenster van Windows Firewall geopend. Van daaruit kunt u de firewall weer inschakelen.

Aanbevolen: