Hoe Chrome op Mac te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Chrome op Mac te verwijderen
Hoe Chrome op Mac te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Om de app te verwijderen: Open Finder > Applications map > klik met de rechtermuisknop Google Chromeen selecteer Verplaatsen naar prullenbak.
  • App-info verwijderen: Go > Ga naar map > voer ~/Bibliotheek/Application Support/Google in /Chrome > klik met de rechtermuisknop > Verplaatsen naar prullenbak.

Dit artikel legt uit hoe je Chrome op Mac verwijdert en bevat informatie over het verwijderen van profielinformatie, bladwijzers en browsegeschiedenis op macOS Catalina, 10.15, macOS Mojave 10.14, macOS High Sierra 10.13, macOS Sierra, 10.12 en ouder.

Hoe Google Chrome op Mac te verwijderen

Als je Chrome verwijdert, kun je ook je profielgegevens verwijderen. Hoewel de gegevens niet langer op uw computer staan, kunnen deze zich nog steeds op de servers van Google bevinden als u uw gegevens synchroniseert. Door eerst je internetcache te wissen, wordt dit voorkomen.

  1. Voordat u Chrome verwijdert, moet u ervoor zorgen dat de browser niet actief is. Als het programma zich in uw Dock bevindt, klikt u met de rechtermuisknop op Chrome en selecteert u vervolgens Quit.

    Image
    Image
  2. Open Finder en selecteer de Applications map, die kan verschijnen in het Favorieten-paneel aan de linkerkant van het Finder-venster. Open anders het File menu bovenaan het scherm, selecteer Find en zoek vervolgens naar " Google Chrome "

    Image
    Image
  3. Om de browser te verwijderen, sleept u het Google Chrome pictogram naar het Prullenbak pictogram in uw Dock.

    U kunt ook met de rechtermuisknop op het pictogram klikken en Verplaatsen naar prullenbak. selecteren

    Image
    Image
  4. Als de applicatie nog steeds actief is wanneer u probeert deze te verwijderen, wordt een Force-Quit Applications-venster geopend. Zorg ervoor dat Google Chrome is gemarkeerd en selecteer vervolgens Forceer stop.
  5. Om Chrome van je Mac te verwijderen, klik je met de rechtermuisknop op het Prullenbak-pictogram in je Dock en selecteer je Prullenbak legen.

    Image
    Image

Hoe de profielinformatie van Google Chrome te verwijderen

Chrome slaat wat profielinformatie, bladwijzers en browsegeschiedenis op je Mac op. Deze gegevens kunnen nuttig zijn als u van plan bent Chrome in de toekomst opnieuw te installeren. Als u Chrome echter opnieuw wilt installeren of alle restanten ervan wilt verwijderen, moet u deze gegevens ook verwijderen.

  1. Open Finder en navigeer met behulp van het menu bovenaan het scherm naar Go > Ga naar Map.

    De sneltoets is Shift+Command+G.

    Image
    Image
  2. Voer ~/Bibliotheek/Application Support/Google/Chrome in en selecteer vervolgens Go.

    Image
    Image

    De gegevens die door Google Chrome worden gegenereerd, worden in deze map opgeslagen. Afhankelijk van uw gebruik kan deze map behoorlijk groot zijn. Eenmaal verwijderd, worden de gegevens permanent verwijderd, dus zorg ervoor dat u een back-up hebt gemaakt van alle benodigde bestanden voordat u doorgaat.

  3. Selecteer alle mappen in Bibliotheek/Application Support/Google/Chrome en verplaats ze naar Trash. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de geselecteerde mappen en klikt u vervolgens op Verplaatsen naar prullenbak of sleept u ze naar het Prullenbak-pictogram in uw Dock.

    Om snel alle mappen te selecteren, klikt u op een map en gebruikt u vervolgens Command + A, of gaat u naar Bewerken > Selecteer alles.

    Image
    Image
  4. Om vervolgens de prullenbak te legen en de bestanden volledig van uw computer te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op het Prullenbak-pictogram in uw Dock en selecteert u Prullenbak leegmaken.

    Image
    Image

FAQ

    Is het verwijderen van Chrome op mijn Mac veilig?

    Ja. Je kunt nog steeds op internet surfen omdat je Mac automatisch de standaardbrowser in Safari verandert.

    Hoeveel geheugen gebruikt Google Chrome op een Mac-computer?

    Google raadt aan dat je ten minste 100 MB vrij hebt om Chrome te downloaden en uit te voeren. Als het programma langzamer werkt dan normaal, probeer dan de cache en cookies te wissen.

Aanbevolen: