Een back-up maken van een iPhone op een MacBook

Inhoudsopgave:

Een back-up maken van een iPhone op een MacBook
Een back-up maken van een iPhone op een MacBook
Anonim

Wat te weten

  • Verbind iPhone met Mac: Open Finder, ga naar je iPhone. Selecteer Maak een back-up van alle gegevens op uw iPhone op deze Mac.
  • Als u een back-up van uw iPhone op uw Mac wilt maken via Wi-Fi, selecteert u Toon deze iPhone bij wifi en klikt u op Toepassen.
  • Controleer of de iPhone is aangesloten: Apple Menu, houd Option-toets ingedrukt en selecteer System Information, en zoek iPhone onder USB.

Dit artikel leert je hoe je je iPhone op je MacBook kunt aansluiten en het back-upproces kunt starten.

Hoe maak ik een back-up van mijn iPhone op mijn MacBook zonder iCloud?

Er zijn verschillende manieren om een back-up te maken van uw iPhone-foto's, video's en andere bestanden. Maar als u uw informatie liever op een lokale schijf bewaart dan iCloud te gebruiken, is het een goede manier om een back-up van uw iPhone te maken op een MacBook.

Als je een back-up van je iPhone op je MacBook wilt maken zonder iCloud te gebruiken, moet je de twee apparaten rechtstreeks met elkaar verbinden via een USB-kabel of adapter. Je moet er ook voor zorgen dat je MacBook macOS X 10.9 of hoger gebruikt.

  1. Sluit de iPhone met een kabel aan op je MacBook.

    • Als je iPhone is geleverd met een Lightning-naar-USB-kabel, heb je een USB-C-naar-USB-adapter of een USB-C-naar-Lightning-kabel nodig (beide afzonderlijk verkrijgbaar).
    • Als je iPhone is geleverd met een USB-C naar Lightning-kabel maar je MacBook geen USB-C-poorten heeft, gebruik dan een Lightning-naar-USB-kabel (apart verkrijgbaar).
  2. Als dit de eerste keer is dat u uw iPhone op uw MacBook aansluit, wordt u mogelijk gevraagd een software-update te installeren. Klik op Install.

    Image
    Image
  3. Open Finder. Je zou je iPhone in de zijbalk moeten zien. Klik op Trust om de synchronisatie te starten (u moet dezelfde actie uitvoeren op uw iPhone).

    Image
    Image
  4. Klik op Algemeen bovenaan het Finder-venster.

    Image
    Image
  5. Selecteer Maak een back-up van alle gegevens op uw iPhone op deze Mac.

    Image
    Image

    Om uw back-upgegevens te versleutelen, selecteert u Lokale back-up versleutelen en maakt u een wachtwoord aan.

  6. Klik op Nu een back-up maken.

    Image
    Image

Een back-up maken van uw iPhone op uw MacBook via Wi-Fi

Zodra je de synchronisatie tussen je MacBook en iPhone hebt ingesteld, kun je wifi-synchronisatie inschakelen, zodat je de twee apparaten in de toekomst niet meer met een bekabelde verbinding hoeft te verbinden.

macOS 10.15 of hoger is vereist om Wi-Fi-synchronisatie in Finder in te schakelen. Als je een eerdere versie van macOS gebruikt, moet je een back-up maken met iTunes.

  1. Selecteer uw iPhone in Finder en klik op Algemeen.

    Image
    Image
  2. Scroll omlaag naar Options en selecteer Toon deze iPhone bij wifi.

    Image
    Image
  3. Klik op Toepassen.

    Image
    Image
  4. Je zou nu je iPhone in de Finder-app van je MacBook moeten zien wanneer beide apparaten zich op hetzelfde wifi-netwerk bevinden.

Waarom kan ik geen back-up van mijn iPhone maken op mijn MacBook?

Als het je niet lukt om een back-up van je iPhone naar je MacBook te krijgen, zijn er verschillende stappen voor probleemoplossing die je kunt nemen om het probleem op te lossen:

  • Zorg ervoor dat uw MacBook en iPhone up-to-date zijn: Controleer op software-updates en zorg ervoor dat uw MacBook en iPhone minimaal respectievelijk macOS X 10.9 en iOS 5 gebruiken.
  • Zorg ervoor dat je iPhone is ingeschakeld: Je iPhone moet ontgrendeld zijn en op het startscherm staan zodat je MacBook hem kan herkennen.
  • Accepteer "Vertrouw deze computer"-waarschuwingen: De eerste keer dat u uw MacBook en iPhone aansluit, moet u deze prompt op beide apparaten accepteren.
  • Probeer een andere USB-poort: De USB-poort op uw MacBook is mogelijk defect, dus probeer een andere poort als u uw iPhone niet kunt aansluiten. Je kunt ook proberen andere USB-accessoires los te koppelen of een andere kabel te gebruiken.
  • Zorg dat je genoeg vrije opslagruimte hebt voor de back-up: Als je niet genoeg vrije ruimte hebt, kan de back-up niet worden voltooid.
  • Herstart je MacBook en/of iPhone.

Je kunt ook controleren of je MacBook je iPhone detecteert door de volgende stappen te volgen:

  1. Sluit je iPhone aan op je MacBook, ontgrendel hem en open het startscherm.
  2. Open het Apple Menu en houd de Option-toets ingedrukt. Klik op Systeeminformatie (waar Over deze Mac gewoonlijk is).
  3. Scroll door de lijst aan de linkerkant en selecteer USB.

    Image
    Image
  4. Zoek naar iPhone onder USB Device Tree. Als je het niet ziet, neem dan contact op met Apple Support voor verdere hulp.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe maak ik een back-up van een iPhone naar iCloud?

    Als je een back-up van je iPhone wilt maken met iCloud, open je de app Instellingen, tik je op je naam en selecteer je iCloud > iCloud Backup. Schakel iCloud Backup in om automatisch een back-up van uw gegevens naar iCloud te maken. Om handmatig een back-up te maken naar iCloud, tikt u op Nu back-up maken.

    Hoe maak ik een back-up van een iPhone op een pc?

    Om een back-up van uw iPhone op een Windows-pc te maken, opent u iTunes op uw pc en sluit u uw iPhone aan op de computer via een USB-kabel. Mogelijk wordt u gevraagd Deze computer vertrouwen te selecteren of uw toegangscode in te voeren. Selecteer uw apparaat in iTunes, klik op Samenvatting en selecteer vervolgens Nu een back-up maken

    Hoe maak ik een back-up van een iPhone op een externe harde schijf?

    Als je een back-up van een iPhone wilt maken op een externe harde schijf, zoek je je huidige back-up door naar Finder > Locaties >Beheer back-ups Houd Control ingedrukt, selecteer je back-upmap en kies vervolgens Toon in Finder Zodra je de back-upmap hebt gevonden, sleep het naar de externe harde schijf die wordt vermeld onder Locaties

Aanbevolen: