Hoe iPhone Carrier-instellingen te updaten

Inhoudsopgave:

Hoe iPhone Carrier-instellingen te updaten
Hoe iPhone Carrier-instellingen te updaten
Anonim

Wat te weten

  • Eenvoudigste methode: Tik op Update wanneer er een melding op de telefoon verschijnt.
  • Volgende gemakkelijkste: Controleer op updates door te tikken op Instellingen > Algemeen > Over.

Dit artikel legt uit wat updates van carrier-instellingen zijn en hoe je ermee kunt werken op de iPhone.

Wat zijn iPhone Carrier-instellingen?

Een paar keer per jaar laat je iPhone je weten dat er een nieuwe versie van iOS beschikbaar is om te downloaden door een venster op het scherm te openen. Maar af en toe zie je een bericht met de melding dat er een nieuwe "update van de providerinstellingen" is.

Om verbinding te maken met een mobiel telefoonnetwerk, moet de iPhone instellingen hebben waarmee hij kan communiceren met en werken op dat netwerk. De instellingen bepalen hoe de telefoon belt, sms-berichten verzendt, gegevens ontvangt en toegang krijgt tot voicemail. Elk telefoonbedrijf heeft zijn eigen carrier-instellingen. Carrier-instellingen voor uw telefoonmaatschappij worden aan uw iPhone toegevoegd wanneer u de telefoon activeert.

In tegenstelling tot andere instellingen op je iPhone, zijn carrier-instellingen verborgen voor de gebruiker en kunnen ze niet handmatig worden gewijzigd.

Image
Image

Hoe verschillen carrier-instellingen van een iOS-update?

Een OS-update is een veel grotere, uitgebreidere update dan een update van de carrier-instellingen. De grootste versies van OS-updates, zoals iOS 12 en iOS 13, introduceren honderden nieuwe functies en grote veranderingen in de interface van iOS. De kleinere updates (zoals 12.0.1) repareren bugs en voegen kleine functies toe.

Updates van het besturingssysteem hebben invloed op de basis van de hele telefoon. Aan de andere kant zijn updates van Carrier-instellingen slechts kleine aanpassingen aan een kleine groep instellingen en kunnen ze niets anders veranderen dan hoe de telefoon werkt met een bepaald telefoonbedrijf.

Hoe de iPhone Carrier-instellingen bij te werken

Het bijwerken van de instellingen van uw iPhone-provider is eenvoudig: tik op Bijwerken wanneer de melding op uw scherm verschijnt. De instellingen worden vrijwel onmiddellijk gedownload en toegepast. Anders dan bij een OS-update, is het niet nodig om je iPhone opnieuw op te starten.

Je kunt het installeren van de meeste updates van de carrier-instellingen meestal uitstellen door simpelweg op Not Now te tikken in het pop-upvenster.

In sommige gevallen (meestal vanwege beveiliging of grote netwerkupgrades) zijn updates van carrier-instellingen echter verplicht. In die gevallen wordt de update automatisch gedownload en geïnstalleerd. Een pushmelding met alleen een OK-knop laat je weten wanneer dat is gebeurd.

Hoe te controleren op nieuwe iPhone Carrier-instellingen

Er is geen knop waarmee je kunt controleren op een update van de carrier-instellingen zoals je kunt controleren op een nieuwe versie van iOS. Meestal verschijnt de melding van de providerinstellingen. Als u echter wilt controleren op een update van de carrier-instellingen, probeert u het volgende:

  1. Zorg ervoor dat je telefoon is verbonden met een wifi- of mobiel netwerk en tik vervolgens op Instellingen.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op Over.

    Image
    Image
  4. Als er een update is, zou de melding hier moeten verschijnen.

Je kunt ook een update van de providerinstellingen vragen door een nieuwe simkaart in een telefoon te plaatsen die is verbonden met een ander netwerk dan de vorige gebruikte simkaart. Wanneer u dat doet, wordt u gevraagd instellingen te downloaden die betrekking hebben op het nieuwe telefoonnetwerk dat is verbonden met de nieuwe simkaart.

Bottom Line

Ja. In de meeste gevallen doet de geautomatiseerde melding alles wat je nodig hebt. Als u een iPhone gebruikt op een netwerk dat niet een van de officiële, ondersteunde partners van Apple is, moet u uw instellingen mogelijk handmatig configureren. Lees hiervoor het artikel van Apple over instellingen voor mobiele datanetwerken op je iPhone en iPad.

Kunt u erachter komen wat er in een update van uw provider zit?

Dit is moeilijker dan je zou verwachten. Met iOS-updates legt Apple - in ieder geval op hoog niveau - uit wat er in elke nieuwe versie zit. Bij carrier-instellingen zul je echter geen scherm vinden dat dezelfde uitleg geeft. Je kunt het beste Google-informatie over de update gebruiken, maar de kans is groot dat je niet veel zult vinden.

Gelukkig brengen updates van carrier-instellingen niet hetzelfde risico met zich mee als iOS-updates. Hoewel een iOS-update (zelden) problemen met je telefoon kan veroorzaken, is het vrijwel ongehoord dat een update van de carrier-instellingen problemen veroorzaakt. Wanneer u de melding van een update ontvangt, kunt u deze het beste installeren. Het is snel, gemakkelijk en over het algemeen ongevaarlijk.

Aanbevolen: