Hoe de YouTube-zoekgeschiedenis te wissen

Inhoudsopgave:

Hoe de YouTube-zoekgeschiedenis te wissen
Hoe de YouTube-zoekgeschiedenis te wissen
Anonim

Wat te weten

  • In een browser: log in op YouTube.com. Selecteer Geschiedenis > Zoekgeschiedenis > Wis alle zoekgeschiedenis.
  • In de app: log in bij de YouTube-app. Tik op je profile-pictogram in iOS of op het menu-pictogram in Android. Tik op Instellingen > Wis zoekgeschiedenis > OK.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je YouTube-zoekgeschiedenis kunt wissen vanuit een browser of vanuit de YouTube-app. Het bevat ook instructies voor het onderbreken van je zoekgeschiedenis om te voorkomen dat YouTube deze bijhoudt.

Hoe u uw YouTube-zoekgeschiedenis kunt wissen van YouTube.com

Als je iets zoekt op YouTube terwijl je bent ingelogd op je account, wordt de zoekterm opgeslagen in de zoekgeschiedenis van je account. Als je niet wilt dat die informatie wordt opgeslagen, kun je je YouTube-geschiedenis op elk moment wissen.

Volg deze instructies om je YouTube-zoekgeschiedenis in een webbrowser te wissen.

  1. Log in op je account op YouTube.com.
  2. Ga naar het linker menupaneel en selecteer Geschiedenis.

    Image
    Image
  3. Selecteer Zoekgeschiedenis in de Geschiedenistype sectie van het rechterdeelvenster.

    Image
    Image
  4. Select Wis alle zoekgeschiedenis.

    Image
    Image

Je kunt individuele zoekopdrachten verwijderen in plaats van alle zoekopdrachten in één keer te wissen. Vind uw zoekopdrachten in de Zoekgeschiedenis lijst. De meest recente zoekopdrachten staan bovenaan. Selecteer het X pictogram naast een afzonderlijk item om het te verwijderen.

Hoe u uw YouTube-zoekgeschiedenis kunt wissen met de YouTube-app

Volg deze instructies om je YouTube-zoekgeschiedenis te wissen met de YouTube-app voor iOS of Android.

  1. Open de YouTube-app op je apparaat en log in op je account.
  2. Op een iOS-apparaat, selecteer je account profile icoon in de rechterbovenhoek van het scherm. Selecteer op een Android-apparaat het menu-pictogram dat wordt weergegeven door drie verticale stippen.
  3. Selecteer op het volgende tabblad Instellingen.
  4. Scroll op het volgende tabblad omlaag of selecteer Wis zoekgeschiedenis in het gedeelte Geschiedenis en privacy.

    Image
    Image
  5. Er verschijnt een pop-up met de vraag of je zeker weet dat je je zoekgeschiedenis wilt wissen. Selecteer OK om het te wissen.

Als u afzonderlijke zoekopdrachten uit de YouTube-app wilt verwijderen, tikt u op het vergrootglas-pictogram. Er verschijnt een lijst met uw eerdere zoekopdrachten onder het zoekveld. Veeg op iOS naar links tijdens een zoekopdracht en selecteer de Delete-knop die verschijnt. Tik op Android op een zoekterm en houd deze vast. Tik in het pop-upvenster dat verschijnt op Verwijderen om het uit uw zoekgeschiedenis te verwijderen.

Hoe u uw YouTube-zoekgeschiedenis kunt pauzeren

Het kan onhandig zijn om je zoekgeschiedenis altijd te wissen. Een betere optie is om het te pauzeren, zodat YouTube het tijdelijk niet meer volgt. Het blijft op pauze totdat je het weer inschakelt.

Op YouTube.com kunt u uw zoekgeschiedenis onderbreken door het tabblad Geschiedenis te selecteren en vervolgens Zoekgeschiedenis pauzeren. te selecteren

Image
Image

Tik in de YouTube iOS-app op je accountprofiel en tik vervolgens op Instellingen > Pauzeer zoekgeschiedenis.

Selecteer in de YouTube Android-app het menu pictogram weergegeven door drie verticale stippen, tik op Instellingen > Geschiedenis & privacy en schakel Pauze zoekgeschiedenis. in

Image
Image

Waarom mensen hun YouTube-zoekgeschiedenis wissen

Je YouTube-zoekopdrachten kunnen niet worden gezien of geopend door andere YouTube-gebruikers of mensen die je kanaal bezoeken. Je zoekgeschiedenis is echter van invloed op de manier waarop YouTube ervoor kiest inhoud weer te geven.

YouTube toont een selectie van aanbevolen video's op de startpagina van je account op basis van je zoekgeschiedenis. Wanneer je YouTube-zoekgeschiedenis is gewist, geven deze aanbevolen video's niet meer weer wat je eerder hebt gezocht.

Je zoekgeschiedenis vraagt YouTube ook om automatisch eerdere zoekopdrachten voor te stellen in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt wanneer je begint te typen in het zoekvak. Deze eerdere zoeksuggesties worden niet meer weergegeven nadat u uw zoekgeschiedenis heeft gewist.

Aanbevolen: