Excel DCOUNT Functie Tutorial

Inhoudsopgave:

Excel DCOUNT Functie Tutorial
Excel DCOUNT Functie Tutorial
Anonim

Leer hoe de DCOUNT-functie kan worden gebruikt om de waarden in een kolom met gegevens op te tellen die voldoen aan de ingestelde criteria.

Deze instructies zijn van toepassing op Excel 2019, 2016, 2013, 2010, Excel 2019 voor Mac, Excel 2016 voor Mac, Excel voor Mac 2011, Excel voor Microsoft 365 en Excel Online.

DCOUNT-syntaxis en argumenten

De functie DCOUNT is een van de databasefuncties van Excel. Deze groep functies is ontworpen om het gemakkelijk te maken om informatie uit grote tabellen met gegevens samen te vatten. Ze doen dit door specifieke informatie te retourneren op basis van een of meer criteria die door de gebruiker zijn gekozen.

De syntaxis voor de DCOUNT-functie is:

=DCOUNT (database, veld, criteria)

Alle databasefuncties hebben dezelfde drie argumenten:

  • Database: (vereist) Specificeert het bereik van celverwijzingen die de database bevatten. De veldnamen moeten in het bereik worden opgenomen.
  • Field: (verplicht) Geeft aan welke kolom of veld door de functie in zijn berekeningen moet worden gebruikt. Voer het argument in door de veldnaam tussen aanhalingstekens te typen, zoals "Radius" of voer het kolomnummer in, zoals 3.
  • Criteria: (vereist) Geeft het celbereik weer dat de voorwaarden bevat die door de gebruiker zijn gespecificeerd. Het bereik moet ten minste één veldnaam uit de database bevatten en ten minste één andere celverwijzing die de voorwaarde aangeeft die door de functie moet worden geëvalueerd.

In dit voorbeeld wordt DCOUNT gebruikt om het totale aantal studenten te vinden dat is ingeschreven voor het eerste jaar van hun studieprogramma.

De lesgegevens invoeren

De tutorial bevat geen opmaakstappen. Informatie over opmaakopties voor werkbladen is beschikbaar in deze Basishandleiding voor Excel-opmaak.

  1. Voer de gegevenstabel in zoals te zien is in de onderstaande afbeelding in de cellen D1 tot F15.

    Image
    Image
  2. Laat cel F5 leeg. Dit is waar de DCOUNT-formule zich bevindt. Cel E5 heeft de kop Totaal: om de informatie aan te geven die we zullen vinden met DCOUNT.
  3. De veldnamen in de cellen D2 tot F2 worden gebruikt als onderdeel van het Criteria-argument van de functie.

De criteria selecteren en de database een naam geven

Om DCOUNT alleen naar gegevens van eerstejaarsstudenten te laten kijken, voert u het cijfer 1 in onder de veldnaam Jaar in rij 3.

Het gebruik van een benoemd bereik voor grote gegevensbereiken, zoals een database, kan het niet alleen gemakkelijker maken om dit argument in de functie in te voeren, maar het kan ook fouten voorkomen die worden veroorzaakt door het selecteren van het verkeerde bereik.

Benoemde bereiken zijn erg handig als u hetzelfde cellenbereik vaak gebruikt in berekeningen of bij het maken van grafieken of diagrammen.

  1. Markeer cellen D6 tot F15 in het werkblad om het bereik te selecteren.
  2. Klik op het name vak boven kolom A in het werkblad.
  3. Typ Enrollment in het naamvak om het genoemde bereik te maken.

    Image
    Image
  4. Druk op de Enter toets op het toetsenbord om de invoer te voltooien.

Het DCOUNT-dialoogvenster openen

Het dialoogvenster van een functie biedt een gemakkelijke methode voor het invoeren van gegevens voor elk van de argumenten van de functie.

U kunt het dialoogvenster voor de databasegroep met functies openen door op de functiewizardknop (fx) naast de formulebalk boven het werkblad te klikken.

  1. Klik op cel F5, dit is de locatie waar de resultaten van de functie worden weergegeven.
  2. Klik op de fx-knop.

    Image
    Image
  3. Typ DCOUNT in het venster Zoeken naar een functie bovenaan het dialoogvenster.

    Image
    Image
  4. Klik op de Go knop om naar de functie te zoeken. Het dialoogvenster zou DCOUNT moeten vinden en het moeten vermelden in het venster Selecteer een functie.

    Image
    Image
  5. Klik op OK om het DCOUNT-functiedialoogvenster te openen.

    Image
    Image
  6. Klik op de Database regel van het dialoogvenster.
  7. Typ de bereiknaam Enrollment in de regel.
  8. Klik op de Field regel van het dialoogvenster.
  9. Typ de veldnaam "Jaar" in de regel. Zorg ervoor dat u de aanhalingstekens opneemt.
  10. Klik op de Criteria regel van het dialoogvenster.

  11. Markeer cellen D2 tot F3 in het werkblad om het bereik in te voeren.
  12. Klik op OK om het DCOUNT-functiedialoogvenster te sluiten en de functie te voltooien.

Aanbevolen: