Twitch-plannen om originele realityshows te maken: rapport

Twitch-plannen om originele realityshows te maken: rapport
Twitch-plannen om originele realityshows te maken: rapport
Anonim

Als je een gamer bent (of een fan bent van reality-achtige programmering), kan Twitch binnenkort wat inhoud hebben die je kunt bekijken terwijl je thuis blijft tijdens de pandemie.

Image
Image

Volgens Bloomberg laat een intern document op het gamestreamingplatform Twitch, eigendom van Amazon, zien dat het bedrijf nieuwe, niet-gescripte televisie-inhoud in realityshow-stijl ontwikkelt om naast zijn gamevideo's te streamen.

Pandemic: Twitch zorgt ervoor dat een gamestreamer zichzelf kan filmen vanuit huis terwijl hij videogames speelt. De service is ongelooflijk populair en sommige streamers verdienen er hun brood mee. Dit soort entertainment is relatief goedkoop om te produceren, en alle reality-achtige shows kunnen profiteren van het thuisproces. Het is ook iets dat nu kan worden gemaakt, terwijl wat meer traditionele, studiogebaseerde inhoud dat niet kan.

Plannen: Bloomberg zegt dat Twitch van plan is tussen de $ 50.000 en $ 250.000 per week uit te geven aan niet-gescripte series, die vier tot tien uur aan inhoud kunnen bevatten. Dat is een relatief goedkope investering voor Twitch, waardoor het plan gemakkelijk te schrappen is als het niet lukt. Ter vergelijking: HBO besteedde tussen de $ 8 en $ 10 miljoen per aflevering in het eerste seizoen van zijn gescripte hitshow, Westworld.

Big picture: Twitch moet nieuwe manieren vinden om zich te onderscheiden van recentere concurrentie, zoals Microsoft's Mixer en YouTube Gaming. Een nieuwe stroom boeiende inhoud die de kern van Twitch-gamers aanspreekt, zou alleen maar kunnen helpen.

Aanbevolen: