Ongedaan maken in Notes op iPhone en iPad

Inhoudsopgave:

Ongedaan maken in Notes op iPhone en iPad
Ongedaan maken in Notes op iPhone en iPad
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik de iPhone Shake to Undo-functie: Schud en tik op Undo om het meest recente typen ongedaan te maken. Schud nogmaals voor een Redo Typing optie.
  • Een verwijderde notitie herstellen: Schud met de iPhone en tik vervolgens op Ongedaan maken onder Prullenbaknotitie ongedaan maken. Of tik op Recent verwijderd in het hoofdmapmenu.
  • iPad-toetsenbordoptie: Tik op de Undo en Redo pijlen boven de cijfertoetsen. Extern toetsenbord: Druk op Command+ Z.

Dit artikel legt verschillende opties uit voor het ongedaan maken van een typfout, fout of verwijderde notitie in de Notes-app op een iPhone of iPad.

Een verwijderde notitie ongedaan maken

Als je een notitie verwijdert, kun je dat ook ongedaan maken. Apple geeft je twee manieren om een verwijderde notitie te herstellen.

Image
Image

Als je de notitie zojuist hebt verwijderd, zal een Shake to Undo een Undo Trash Note optie oproepen. Tik op Ongedaan maken om je notitie te herstellen.

Ga anders naar het hoofdmenu Mappen in Notities. Tik op Recent verwijderd om verwijderde notities te openen. Apple plaatst verwijderde notities gedurende 30 dagen in de map 'Recent verwijderd', waarna het systeem uw notities permanent verwijdert.

Als u probeert een notitie in de map Onlangs verwijderd te bewerken, wordt een prompt weergegeven. Tik op Herstellen en de app zal de notitie uit de map 'Recent verwijderd' verplaatsen en u deze laten bewerken.

Om meerdere notities uit de map 'Recent verwijderd' te verwijderen, tik je op Bewerken (boven en rechts van de mapnaam 'Recent verwijderd') en tik je vervolgens op de cirkel (links van elke notitie die u wilt herstellen) om notities te selecteren, tik vervolgens op Verplaatsen naar en tik op de map waar u de notities wilt herstellen.

Schud om ongedaan te maken of opnieuw uit te voeren

Je kunt recente acties ongedaan maken door met je iPhone of iPad te schudden. Wanneer u uw apparaat schudt nadat u hebt getypt, geeft het systeem de prompt "Typen ongedaan maken" weer en geeft het de optie weer om op Annuleren of Undo A te tikken Met schudden kunt u ook een recente knip- of plakactie ongedaan maken.

Image
Image

Het systeem raadt wat je van plan bent ongedaan te maken. Als u bijvoorbeeld een zin typt en vervolgens met uw apparaat schudt, wordt de zin verwijderd als u dit ongedaan maakt.

Een extra beweging van je iPhone of iPad geeft je een iets andere reeks opties voor typen ongedaan maken om op te tikken, waaronder Ongedaan maken, Typen opnieuw uitvoeren en Annuleren. In wezen stelt elke shake u in staat om de volgende meest recente actie ongedaan te maken of opnieuw uit te voeren.

Standaard schakelt Apple de instelling Shake to Undo in. Open Settings > General > Accessibility > Shake om ongedaan te maken om toegang te krijgen tot de optie Verplaats de schuifregelaar naar links, naar de Uit-positie, om de functie uit te schakelen. In de meeste gevallen wil je de functie ingeschakeld laten, tenzij je een specifieke reden hebt om deze uit te schakelen.

iPad-toetsenbord pictogram ongedaan maken

Wanneer u het schermtoetsenbord op een iPad gebruikt, worden de pijlen voor ongedaan maken en opnieuw uitvoeren linksboven de cijfertoetsen weergegeven. Tik op de boogpijl die naar linksonder wijst om toegang te krijgen tot opties voor ongedaan maken, zoals knippen, kopiëren en plakken. (Deze optiepijlen op het scherm zijn niet beschikbaar met het schermtoetsenbord van het iPhone-systeem.)

Image
Image

Ongedaan maken met toetsenbordbediening

Als je Notes gebruikt op een iPhone of iPad met een extern Bluetooth-toetsenbord, zoals het Apple Magic Keyboard, gebruik dan toetsenbordcombinaties om recente acties ongedaan te maken of opnieuw uit te voeren. Druk op Command+ Z om ongedaan te maken en Shift+ Command + Z om opnieuw te doen. U kunt deze toetscombinaties herhaaldelijk typen om verschillende recente acties ongedaan te maken (of opnieuw uit te voeren).

Trouwens, als je een Smart Keyboard gebruikt dat is aangesloten op de Smart Connector op een iPad, blijven de pijlen voor ongedaan maken en opnieuw uitvoeren beschikbaar in een balk linksonder. U kunt ofwel op het pictogram voor ongedaan maken op het scherm tikken of op Command+ Z drukken om het ongedaan te maken. Om opnieuw te doen, tikt u op dezelfde manier op het pictogram Opnieuw uitvoeren op het scherm of drukt u op Shift+ Command+ Z op het slimme toetsenbord.

Image
Image

Verwijderen of selecteren en verwijderen

Als u tekst invoert zonder eerst iets te hebben geselecteerd om over te typen, kunt u eenvoudig de verwijdertoets op het scherm of die op uw externe toetsenbord gebruiken als "ongedaan maken".

De verwijdertoets op het scherm blijft de beste manier om een enkel teken snel te verwijderen op elk iOS-apparaat. Om een langere selectie tekst te verwijderen, dubbeltik je om tekst te selecteren (en optioneel sleep je de lijn met een punt die aan beide uiteinden van de geselecteerde tekst wordt weergegeven), en tik je vervolgens op Cut

Image
Image

FAQ

    Hoe 'ongedaan maken' in de Notes-app op mijn Mac?

    Om je laatste actie ongedaan te maken in de Notes-app, of bijna elke macOS-app, typ je Command+Z.

    Hoe kan ik 'opnieuw doen' in de Notes-app op een Mac?

    Als je van gedachten bent veranderd en het laatste wat je ongedaan hebt gemaakt opnieuw wilt doen, typ je Command+Shift+Z. De opdrachttoets ziet eruit als een vierkant met lussen op de hoeken.

Aanbevolen: