Waarom ik dol ben op de Instax-printer van Fujifilm

Inhoudsopgave:

Waarom ik dol ben op de Instax-printer van Fujifilm
Waarom ik dol ben op de Instax-printer van Fujifilm
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Instax-printers van Fujifilm gebruiken echte film.
  • U kunt draadloos afdrukken vanaf telefoons of rechtstreeks vanaf Fujifilm-camera's.
  • Afdrukken kosten ongeveer $ 1 per stuk, en film is verkrijgbaar in kleur en zwart-wit.
Image
Image

Als je jezelf vandaag gelukkig wilt maken, probeer dan een foto te maken van een kind dat je kent, print het uit en geef het aan hen.

Kinderen zijn meer dan gewend om zichzelf op telefoonschermen te zien, maar ze hebben zichzelf misschien nog nooit op een papieren foto gezien. Ze zullen gefascineerd zijn. Ze zullen denken dat je geweldig bent. En de beste tool voor de klus is de Instax-printer van Fujifilm.

Natuurlijk zijn deze kleine Instax-foto's geweldig voor allerlei dingen. Voor mij brengen ze veel van wat ik zo leuk vind aan filmcamera's, alleen zonder al het gedoe.

Instax vs the World

Er zijn verschillende manieren om instant of semi-directe fotoafdrukken te maken. Een daarvan is een printer zoals de uitstekende Selphy-reeks van Canon, maar die zijn traag, hebben ruimte nodig, zijn gevoelig voor stof en hebben een apart batterijpakket of stopcontact nodig. Ze zijn geweldig, maar niet draagbaar.

Of je kunt de andere kant op gaan en een polaroid gebruiken. Deze zijn ook geweldig, maar moderne Polaroid-film ontwikkelt zich traag en minder voorspelbaar dan het originele spul. Je bent ook beperkt tot het gebruik van oude of goedkope camera's.

I L-O-V-E mijn Instax Square, en als ik ooit weer op vakantie ga, is dat het eerste dat ik inpak na mijn tandenborstel.

Voor mij is Instax de beste optie. Je kunt een foto maken met elke camera (of telefoon), het printen gaat snel (instant, echt) en de afbeelding wordt afgedrukt op echte fotografische film/papier, net als een polaroid. De printers gebruiken dezelfde 10-shot filmpakketten als de Instax-camera's van Fujifilm. Het enige nadeel zijn de kosten. Afdrukken van de Selphy kosten ongeveer $ 0,30 per stuk, terwijl Instax een dollar per afdruk is.

Echte foto's

Filmfotografie heeft veel aantrekkelijke aspecten: de coole oude camera's en hun beperkingen, de korrel, de geweldige kleuren en het feit dat je moet nadenken voordat je foto's maakt. En natuurlijk is er het eindproduct, dat bijna altijd een afdruk was.

Tegenwoordig zal een filmbeeld waarschijnlijk eindigen als een gescande JPG, maar dit geldt ook de andere kant op. Met Instax kun je een prachtige afdruk krijgen van al je digitale foto's.

De resultaten zijn, laten we zeggen, karaktervol. U krijgt misschien inktzwarte schaduwen en onverwachte storingen, maar als u perfecte digitale afdrukken wilt, bent u hier aan het verkeerde adres. Instax draait, net als Polaroid en vroege Instagram, allemaal om die glitches. De foto is niet zomaar een momentopname. Het wordt een deel van de herinnering aan dat moment.

Image
Image

En het is ook niet alleen voor snapshots. Een documentairefotograaf kan zijn project vrij gemakkelijk op Instax afleveren (en misschien de afdrukken scannen om te vergroten of te publiceren).

Er is zelfs een goed argument dat een documentairefotograaf een Instax zou moeten dragen, zelfs als ze nooit van plan zijn om het in hun werk te gebruiken.

Fotograaf Zack Arias is een geweldige case voor het dragen van een Instax. In onderstaande video zie je hem op reis naar Havana. Hij maakt foto's van mensen op straat en soms drukt hij in ruil daarvoor een Instax af die ze kunnen nemen.

Mensen verzamelen zich snel als hij dit doet, wat niet alleen leidt tot meer foto's, maar ook tot verdere avonturen en zelfs uitnodigingen voor het diner.

Wat dacht je van een bezoek aan vrienden of familie? Je kunt een paar afdrukken maken terwijl je daar bent, en ik wed dat ze meer gewaardeerd, meer bekeken en beter onthouden zullen worden dan alles wat eindigt met de 100.000 andere foto's in de fotobibliotheek van je telefoon.

Hoe werkt het?

Je kunt afdrukken vanaf alles dat verbinding kan maken via wifi. Fujifilm maakt telefoon-apps, die je behoorlijk wat controle geven, maar ik maak liever rechtstreeks verbinding met de camera. Recente Fujifilm-camera's hebben wifi en verbinding maken met de printer is eenvoudig na de eerste installatie.

Daarna kies je gewoon een foto, stuur je deze naar de printer en wordt hij afgedrukt. Een reeks LED's maakt een soort omgekeerde scan om de film te belichten, en de printer spuugt de afdruk uit met een motor.

Voor mij brengen ze veel van wat ik zo leuk vind aan filmcamera's, alleen zonder al het gedoe.

Het enige wat je hoeft te doen is wachten tot het beeld langzaam verdwijnt en het misschien schudden als een polaroidfoto, als dat je ding is.

Een paar tips echter:

  • Ten eerste, als je Instax Square gebruikt, kun je met de camera dat vierkant verplaatsen om een selectie uit rechthoekige afbeeldingen uit te snijden.
  • Ten tweede geeft de printer de voorkeur aan lichte boven donkere afbeeldingen. Experimenteer totdat je krijgt wat je wilt.

I L-O-V-E mijn Instax Square, en als ik ooit weer op vakantie ga, is dat het eerste dat ik inpak na mijn tandenborstel.

Aanbevolen: