Wat is ULED en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is ULED en hoe werkt het?
Wat is ULED en hoe werkt het?
Anonim

ULED is een acroniem dat staat voor "ultra light-emitting diodes", verwijzend naar technologie die is gemaakt door televisiefabrikant Hisense.

De details zijn vaag

De meeste van dit acroniem verwijst naar LED's of 'light-emitting diodes', een verlichtingstechnologie waarmee u waarschijnlijk bekend bent. Het is dezelfde LED-technologie die te vinden is in moderne gloeilampen voor thuis en koplampen van auto's.

De "Ultra" in ULED is een marketingterm die door Hisense is gecreëerd om een reeks interne technologie te beschrijven. Hisense past de term alleen toe op zijn mid-range en topklasse LED-televisies. ULED laat u weten dat de televisie waarnaar u kijkt een van de beste lcd-tv's van het bedrijf is.

Televisies in de Hisense ULED-lijn omvatten de R8-, R9-, H8- en H9-series, die doorgaans tussen $ 450 en $ 1. 250 verkopen.

Image
Image

Omdat Ultra een marketingterm is die is gemaakt door Hisense en geen algemeen aanvaarde naam voor een specifieke technologie is, is de betekenis ervan onderhevig aan de grillen van het bedrijf.

In grote lijnen beschrijft ULED functies die zijn geïmplementeerd in een verscheidenheid aan LED-televisies van veel fabrikanten. Het omvat full-array lokale dimming van de achtergrondverlichting, een breed kleurengamma, een verbeterde bewegingssnelheid, hoge piekhelderheid, 4K-resolutie en een ingebouwde beeldprocessor die sub-4K-inhoud opscha alt naar 4K-resolutie.

ULED belooft geen specifieke minimumstandaard voor deze functies. Het definieert ook niet hoeveel functies een televisiemodel moet bevatten om het ULED-label te verdienen.

ULED's marketing, die verwijst naar "20 beeldoctrooien", wekt de indruk dat ULED exclusieve technologie of eigenschappen vertegenwoordigt. Het kan waar zijn dat de specifieke patenten die door Hisense worden aangehaald exclusief zijn, maar de kenmerken van ULED-televisies zijn te vinden in televisies van concurrenten. In feite zijn deze kenmerken gebruikelijk bij LED-televisies uit het middensegment van alle grote fabrikanten.

Het is het beste om niet te veel na te denken over wat ULED in technische zin betekent. Neem het in plaats daarvan voor wat het is: een marketinglabel dat door Hisense wordt gebruikt om zijn top LED-televisies te laten opvallen.

ULED vertelt je niet veel over een specifieke technologie in de televisie, maar het verduidelijkt wel dat de tv deel uitmaakt van Hisense's vlaggenschip LCD-lijn.

Hisense is niet het enige bedrijf dat vage termen gebruikt

Als dit allemaal verwarrend klinkt, wees gerust: dat is het ook. Helaas maakt dit deel uit van een grotere trend in de televisiemarkt. De topmerken gebruiken allemaal vage marketingtermen die een beetje moeilijk vast te pinnen zijn.

Samsung heeft QLED, wat staat voor 'quantum dot light-emitting diode'. Quantum Dots is een specifieke technologie, maar niet exclusief voor Samsung. LG gebruikt de marketingterm NanoCell om deze technologie te beschrijven, die in de monitoren van het bedrijf ook NanoIPS wordt genoemd.

Om het nog erger te maken, introduceerde LG QNED op CES 2021. QNED staat voor "quantum nano-emitting diode", en dat is hoe LG zijn nieuwe MiniLED-televisies op de markt brengt. Het v alt te betwijfelen of een "nano-emitterende diode" iets is, hoewel de LED's die door LG's QNED-televisies worden gebruikt, in feite veel kleiner zijn dan een typische LED.

Wat u nog meer moet weten over ULED

ULED is een term die door Hisense is gemaakt om een reeks technologieën in sommige van zijn LED-televisies te beschrijven.

De term verwijst niet naar een specifiek kenmerk van een bepaalde Hisense-televisie, dus ULED-televisies presteren anders, afhankelijk van de functies die ze bevatten.

Het ULED-label is echter alleen te vinden op de duurste LED-televisies van het bedrijf. Het scheidt de ULED-modellen van het bedrijf van zijn goedkope LED-televisies.

Aanbevolen: