Hoe satellietabonnees ontvangstverlies kunnen voorkomen tijdens een storm

Inhoudsopgave:

Hoe satellietabonnees ontvangstverlies kunnen voorkomen tijdens een storm
Hoe satellietabonnees ontvangstverlies kunnen voorkomen tijdens een storm
Anonim

Slecht weer kan de signaalontvangst van zelfs een goed bedraad en gericht satellietsysteem beïnvloeden. Zware regen kan ervoor zorgen dat het signaal in en uit sputtert, waardoor abonnees van satelliet-tv worden gefrustreerd. Als je in een regio van het land woont waar jaarlijks veel regen v alt, heb je dit probleem waarschijnlijk al een paar keer gehad. Sneeuw en ijs die zich op een gerecht ophopen, kunnen ook de ontvangst beïnvloeden, evenals harde wind.

Image
Image

Hoe regen satellietsignalen beïnvloedt

Tijdens een regenbui kunnen de regendruppels het signaal op weg naar een schotelantenne verzwakken of absorberen. Regen kan ook signaalverstrooiing veroorzaken, aangezien de elektromagnetische golven breken en buigen rond regendruppels op het oppervlak van de schotel.

Minigerechten zijn beter ontworpen om signaalverlies als gevolg van het weer tot een minimum te beperken, maar grote gerechten zijn beter in gebieden met frequente zware regenval omdat ze de verminderde signaalsterkte als gevolg van het weer beter compenseren.

Regen is echter niet de enige boosdoener. Sneeuw, ijs, harde wind en zware mist kunnen allemaal het satellietsignaal beïnvloeden.

Bottom Line

De meeste satelliet-tv-signalen bevinden zich in de Ku-band (Kurz-onderband). Zoals de naam al aangeeft, bevindt de Ku-band zich direct onder de K-band. De K-band resoneert met water, dus atmosferisch vocht van welke aard dan ook kan het verspreiden, zelfs vocht en wolken - vooral bij slecht weer. De Ku-band zendt uit met hoge frequentie en datasnelheden. Het kan atmosferisch water doordringen en toch een acceptabel signaal afgeven, maar omdat het dicht bij de K-band ligt, kan het nog steeds worden beïnvloed door slecht weer. De meeste satellietontvangers hebben een ingebouwde foutcorrectie om intermitterende signaalontvangst te corrigeren.

Mogelijke thuisoplossingen voor slechte ontvangst door het weer

Probeer de volgende suggesties om de ontvangst van uw satellietschotel zowel te herstellen als te beschermen:

  • Als je schotel onder bomen of onder de dakrand van een huis staat waar water van de bomen of het dak op de schotel terechtkomt, verplaats de schotel dan naar een drogere locatie.
  • Als de schotel aan de zijkant van een huis wordt gemonteerd, kunt u een doorzichtig stuk glasvezel voor de schotel monteren. De glasvezel fungeert als een schild voor de schotel, dus water heeft geen invloed op het vermogen van de schotel om een signaal te ontvangen.
  • Spuit je satellietschotel in met een kookspray met antiaanbaklaag. Dit voorkomt dat regendruppels aan de schotel blijven kleven, waardoor deze signalen onregelmatig kan ontvangen. Afhankelijk van hoe vaak het in uw omgeving regent, moet u de schotel minstens eens in de drie maanden besproeien.
  • Als de regen gepaard gaat met harde wind, kan de schotel niet goed uitgelijnd zijn met de satelliet. Dit gebeurt waarschijnlijk wanneer de schotel op een hoge paal is gemonteerd. Hoewel u de heruitlijning misschien zelf kunt doen, kunt u voor deze taak beter een professional bellen.

Omgaan met sneeuw- en ijsaccumulatie

Zware sneeuw kan de signaalkwaliteit beïnvloeden, maar het is minder waarschijnlijk dat het stoort dan hevige regen. Sneeuw- en ijsophoping op de schotel beïnvloedt de signaalontvangst, daarom kopen abonnees die in ijskoude delen van het land wonen soms gerechten met ingebouwde verwarming. Een opeenhoping van sneeuw of ijs op een schotel kan het signaal verstoren of de schotel uit de richting van de satelliet bewegen, wat het signaal beïnvloedt. Behalve het plaatsen van de schotel waar het minder snel ijs en sneeuw ophoopt - niet onder bomen of dakranden waar afvloeiing plaatsvindt - kan de huiseigenaar weinig doen om interferentie te voorkomen.

Aanbevolen: