Hoe u kunt voorkomen dat Spotify wordt geopend bij het opstarten op een Mac

Inhoudsopgave:

Hoe u kunt voorkomen dat Spotify wordt geopend bij het opstarten op een Mac
Hoe u kunt voorkomen dat Spotify wordt geopend bij het opstarten op een Mac
Anonim

Wat te weten

  • In de Spotify-app > Spotify > Voorkeuren > Toon geavanceerde instellingen >Open Spotify automatisch nadat u zich op uw computer hebt aangemeld > Nee.
  • Wijzigen op systeemniveau: Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Gebruikers en groepen > uw gebruiker > Login Items > deselecteer Spotify.

Spotify is een geweldige manier om van muziek te genieten, maar je wilt misschien niet dat het programma elke keer wordt geopend als je je Mac-desktop of -laptop opnieuw opstart. Als dat het geval is, biedt dit artikel instructies voor twee manieren om te voorkomen dat Spotify wordt gestart bij het opstarten op uw Mac.

Hoe zorg ik ervoor dat Spotify niet wordt geopend bij het opstarten op mijn Mac?

Er zijn twee manieren om te voorkomen dat Spotify automatisch wordt geopend wanneer je je Mac opstart of herstart: de ene in Spotify, de andere in de systeemvoorkeuren van macOS. In beide gevallen moet u een kleine instelling wijzigen. Als de instelling is gewijzigd, wordt Spotify niet automatisch geopend.

Verander Spotify-voorkeuren om te stoppen met openen bij opstarten

De beste en gemakkelijkste manier om te voorkomen dat Spotify automatisch wordt geopend: is door een instelling in Spotify zelf te wijzigen. Dit is wat je moet doen:

  1. Open de Spotify-app.
  2. Klik op Spotify.

    Image
    Image
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op Toon geavanceerde instellingen.

    Image
    Image
  5. Scroll naar beneden naar de Opstart- en venstergedrag sectie.

  6. Naast Open Spotify automatisch nadat u zich op uw computer hebt aangemeld, klik op het menu en klik op Nee.

    Image
    Image

Verander Mac-opstartitems om het openen van Spotify te stoppen

Als de instructies uit de eerste sectie niet werken, of als je liever je opstartitems beheert op gebruikersaccountniveau in macOS, probeer dan deze stappen:

Deze instructies zijn geschreven met macOS Catalina (10.15), maar de basisconcepten zijn ook van toepassing op latere versies.

  1. Klik op het Apple-menu in de linkerbovenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  2. Klik op Systeemvoorkeuren.
  3. Klik op Gebruikers en groepen.

    Image
    Image
  4. Klik op uw gebruikersaccount (dit is waarschijnlijk de Admin-account bovenaan de lijst).

    Image
    Image
  5. Klik op Inlog-items.

    Image
    Image
  6. Deselecteer het vakje naast Spotify.

Waarom wordt Spotify altijd geopend als ik mijn Mac aanzet?

Spotify wordt elke keer geopend als je je Mac aanzet omdat het probeert behulpzaam te zijn. Als u bijvoorbeeld altijd dezelfde programma's gebruikt wanneer u uw computer opstart, is het dan niet eenvoudiger om ze automatisch voor u te laten openen, in plaats van ze één voor één te moeten doorlopen?

Op macOS-niveau kun je met de instellingen voor Opstartitems allerlei soorten programma's en functies kiezen om te starten telkens wanneer je je Mac aanzet. Met deze instelling kunt u uw computer gemakkelijker instellen zoals u dat wilt en meteen beginnen met wat u moet doen. Als je dit gedrag niet leuk vindt, pas het dan aan je behoeften aan.

FAQ

    Hoe zorg ik ervoor dat Spotify niet wordt geopend bij het opstarten van Windows?

    Ga in de pc-app naar Menu > Voorkeuren > Toon geavanceerde instellingen > Opstart- en venstergedrag en schakel deze functie uit. U kunt ook voorkomen dat Spotify bij het opstarten wordt geopend door de opstartprogramma's van Windows te bewerken. Druk op Ctrl+Shift+Esc om Taakbeheer > te openen kies het tabblad Startup > markeer Spotify op de lijst > en klik op Disable

    Hoe kan ik voorkomen dat Spotify voorgestelde nummers afspeelt?

    Schakel de autoplay-functie uit als je niet wilt dat voorgestelde nummers worden afgespeeld nadat een album of afspeellijst is afgelopen. Klik in de Spotify-desktopapp op de vervolgkeuzepijl in de rechterbovenhoek > kies Settings > Autoplay > en verplaats de schakelaar naar Uit Tik op mobiele apparaten op Home > Settings > Playback > Automatisch afspelen > Uit

    Hoe voorkom ik dat Spotify iets op Facebook plaatst?

    Verbreek de verbinding met Spotify met Facebook om de toegang te verwijderen. Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u een manier heeft om in te loggen op uw Spotify-account zonder Facebook. Ga vervolgens vanuit uw Facebook-account naar Instellingen en privacy > Instellingen > Apps & Websites >Spotify > Verwijderen

Aanbevolen: