Maak afbeeldingen van PowerPoint-dia's

Inhoudsopgave:

Maak afbeeldingen van PowerPoint-dia's
Maak afbeeldingen van PowerPoint-dia's
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer de dia die u als afbeelding wilt opslaan en ga vervolgens naar File > Save As (PC) ofBestand > Exporteren (Mac).
  • Kies een locatie en bestandsnaam, selecteer vervolgens Opslaan als type en kies een afbeeldingsindeling (GIF, JPEG, PNG, TIFF, BMP of WMF).
  • Sla de dia op en exporteer hem.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een PowerPoint-dia als afbeelding kunt opslaan, zodat u deze in elke afbeeldingsviewer kunt bekijken of in uw documenten en spreadsheets kunt importeren. Instructies zijn van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint voor Microsoft 365, PowerPoint Online en PowerPoint voor Microsoft 365 voor Mac, PowerPoint 2019 voor Mac en PowerPoint 2016 voor Mac.

Kies een afbeeldingsindeling voor de PowerPoint-dia's

Om PowerPoint-dia's naar afbeeldingen te exporteren, hoeft u alleen maar de dia te selecteren en een afbeeldingsindeling te selecteren. Sla slechts één dia op bij een afbeelding of maak meerdere afbeeldingen door elke afzonderlijke dia op te slaan in een ander afbeeldingsbestand.

PowerPoint-dia's als afbeeldingen opslaan:

  1. Sla, voordat u dia's naar afbeeldingen converteert, uw PowerPoint-presentatie op in de PPTX- of PPT-indeling, zodat u uw werk niet kwijtraakt.
  2. Selecteer de dia die u als afbeelding wilt opslaan. Als u alle dia's naar afbeeldingen wilt converteren, selecteert u een willekeurige dia.
  3. Select File > Save As. Selecteer in PowerPoint voor Mac File > Export.
  4. Kies de locatie waar u het bestand wilt opslaan en voer een naam in voor het afbeeldingsbestand.

    Image
    Image
  5. Selecteer de Opslaan als type pijl-omlaag om een lijst met bestandsformaten weer te geven. Standaard wordt PowerPoint-presentatie (.pptx) weergegeven in het tekstvak. Gebruik op Mac het menu naast Bestandsindeling.
  6. Selecteer het afbeeldingsformaat dat u uw presentatie wilt opslaan. Kies GIF, JPEG, PNG, TIFF, BMP of WMF.
  7. Selecteer Opslaan. Kies in PowerPoint voor Mac Save Every Slide of Save Current Slide Only en selecteer vervolgens Export.
  8. Kies of u Alle dia's of Alleen deze wilt exporteren.

    Image
    Image
  9. De dia wordt opgeslagen in het geselecteerde bestandsformaat.

Als u meer dan één PowerPoint-dia converteert naar afzonderlijke afbeeldingsbestanden, wordt er een nieuwe map gemaakt in de doelmap. Deze nieuwe map gebruikt dezelfde naam als de presentatie. Als u het PowerPoint-bestand niet hebt opgeslagen, worden uw geëxporteerde dia-afbeeldingen opgeslagen in een map met een standaardnaam, bijvoorbeeld Presentation1.

Als u een dia als afbeelding in PowerPoint Online wilt opslaan, selecteert u File > Download As > Download as Images. De afbeeldingsbestanden worden opgeslagen in een ZIP-bestand dat naar uw computer wordt gedownload.

Aanbevolen: