Hoe het 192.168.1.1-wachtwoord te vinden

Inhoudsopgave:

Hoe het 192.168.1.1-wachtwoord te vinden
Hoe het 192.168.1.1-wachtwoord te vinden
Anonim

Wat te weten

  • Als je het wachtwoord nooit hebt gewijzigd, controleer dan de lijst met standaardwachtwoorden van de fabrikant.
  • Als de standaardinstelling niet werkt, reset dan de router.

Dit artikel legt uit hoe u het wachtwoord kunt vinden om u aan te melden bij 192.168.1.1 in een webbrowser voor een Linksys-, NETGEAR- of D-Link-breedbandrouter.

Standaard 192.168.1.1 Gebruikersnaam en wachtwoord

Als u een Linksys-router bezit, bladert u door de lijst met standaardwachtwoorden om de gebruikersnaam en het wachtwoord te vinden die bij uw specifieke router horen. Die lijst toont veel modelnummers die u kunt gebruiken om de standaard inloggegevens van uw router op te zoeken.

Als 192.168.1.1 wordt gebruikt om toegang te krijgen tot uw NETGEAR-router, gebruikt u in plaats daarvan de standaard NETGEAR-wachtwoordlijst. D-Link-routers kunnen ook het 192.168.1.1-adres gebruiken. Als je een D-Link-router met dat adres hebt, kan een andere lijst met D-Link-routers je helpen de standaard combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord te vinden die daarbij hoort.

Image
Image

Ga niet verder met het gebruik van de standaard fabrieksaanmeldingsgegevens op een router. Wijzig het standaardwachtwoord op een netwerkrouter om de beveiliging van uw thuisnetwerk te verbeteren.

Het standaard 192.168.1.1 wachtwoord werkt niet

Als 192.168.1.1 het adres van uw router is, maar u het standaardwachtwoord of de standaardgebruikersnaam niet kunt gebruiken om in te loggen, is het standaardwachtwoord of de standaardgebruikersnaam op een bepaald moment gewijzigd nadat de router is geïnstalleerd.

Als je elk wachtwoord dat je kunt bedenken hebt geprobeerd en niets heeft gewerkt, moet je de router terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Door een router te resetten (niet opnieuw op te starten) worden alle aangepaste instellingen verwijderd die u erop hebt toegepast. Daarom worden bij het resetten de gebruikersnaam en het wachtwoord waarnaar deze is gewijzigd, verwijderd. Andere aangepaste instellingen worden echter ook verwijderd, inclusief draadloze netwerkinstellingen, aangepaste DNS-servers en opties voor poortdoorschakeling.

Voordat u uw router opnieuw instelt, moet u aan de onderkant kijken of er een sticker is met uw wachtwoord erop. Sommige fabrikanten voegen deze stickers toe, en het kan u hoofdpijn besparen.

Bewaar de gebruikersnaam en het wachtwoord van de router in een gratis wachtwoordbeheerder, zodat u deze in de toekomst zult hebben.

Aanbevolen: