Hoe het Windows-beheerderswachtwoord te vinden

Inhoudsopgave:

Hoe het Windows-beheerderswachtwoord te vinden
Hoe het Windows-beheerderswachtwoord te vinden
Anonim

Een beheerderswachtwoord (admin) is het wachtwoord voor elk Windows-account met toegang op beheerdersniveau.

In nieuwere versies van Windows, zoals Windows 11, Windows 10, Windows 8 en Windows 7, zijn de meeste primaire accounts geconfigureerd als beheerdersaccounts, dus een beheerderswachtwoord is meestal het wachtwoord voor uw account. Niet alle gebruikersaccounts zijn op deze manier ingesteld, maar veel wel, vooral als u Windows zelf op uw computer hebt geïnstalleerd.

Er is ook een ingebouwde "Beheerder"-account in alle versies van Windows die fungeert als een andere beheerdersgebruikersaccount, maar deze verschijnt meestal niet op het inlogscherm en de meeste mensen weten niet dat deze bestaat.

Dat gezegd hebbende, als je een oudere versie van Windows gebruikt, zoals Windows XP, heb je dit beheerderswachtwoord mogelijk nodig bij het openen van de Windows XP Recovery Console of bij het opstarten in de veilige modus van Windows XP.

De stappen voor het vinden van uw beheerderswachtwoord zijn in wezen hetzelfde in elke versie van Windows.

Image
Image

Het beheerderswachtwoord vinden in Windows

  1. Als je probeert in te loggen op het echte "Beheerder"-account, probeer dan het wachtwoord leeg te laten. Met andere woorden, druk gewoon op Enter wanneer u om het wachtwoord wordt gevraagd.

    Deze truc werkt niet zo vaak in nieuwere versies van Windows als in Windows XP, maar het is nog steeds het proberen waard.

  2. Voer het wachtwoord voor uw account in. Afhankelijk van hoe Windows op uw computer is ingesteld, wordt het primaire gebruikersaccount vaak geconfigureerd met beheerdersrechten.

    Als je Windows zelf op je computer hebt geïnstalleerd, is dit zeer waarschijnlijk de situatie voor jou.

  3. Laat een andere persoon zijn of haar inloggegevens invoeren. Als andere gebruikers accounts op uw computer hebben, kan een van hen worden ingesteld met beheerderstoegang.

    Als deze techniek werkt, vraag de andere persoon dan om jou ook als beheerder aan te wijzen. Of laat een andere beheerder uw wachtwoord voor u wijzigen.

  4. Herstel een beheerderswachtwoord met behulp van een Windows-hulpprogramma voor wachtwoordherstel.

    Image
    Image

    Sommige van deze tools voegen ook beheerdersrechten toe aan gewone Windows-gebruikersaccounts, wat waardevol kan zijn als u het wachtwoord van uw account kent, maar het is geen beheerdersaccount. Sommige kunnen ook accounts inschakelen, zoals het "Beheerder"-account.

  5. Voer een schone installatie van Windows uit. Dit type installatie verwijdert Windows van uw computer en installeert het opnieuw vanaf het begin.

    Als u bijvoorbeeld een beheerderswachtwoord nodig heeft om toegang te krijgen tot de diagnostische hulpprogramma's van het besturingssysteem en deze hulpprogramma's uw laatste poging ondersteunen om uw pc te redden, zal het uitvoeren van een schone installatie werken omdat u de kans krijgt om een nieuwe account helemaal opnieuw tijdens de installatie van Windows.

  6. U zou nu uw beheerderswachtwoord weer moeten hebben.

Hoe u het beheerderswachtwoord nooit meer vergeet

Het beheerderswachtwoord is in sommige situaties nodig, maar als u merkt dat u het moeilijk vindt om uw wachtwoord te onthouden wanneer u het nodig heeft, zijn er enkele dingen die u kunt doen om te voorkomen dat u het in de toekomst opnieuw vergeet.

Een methode die veel mensen gebruiken om wachtwoorden van gebruikersaccounts op te slaan, is een wachtwoordbeheerder. Het enige dat u hoeft te onthouden, is één wachtwoord, en in de wachtwoordkluis bevindt zich een lijst met al uw moeilijk te onthouden wachtwoorden, waaronder uw Windows-beheerderswachtwoord.

De officiële Microsoft-manier om uw wachtwoord nooit te vergeten, is door een Windows-wachtwoordhersteldiskette te maken, zodat u, elke keer dat u uw wachtwoord vergeet, zelfs als u het tientallen keren hebt gewijzigd sinds u de schijf hebt gemaakt, u altijd ga naar uw beheerdersaccount.

Hoewel het niet superveilig is, kun je ook voorkomen dat je het beheerderswachtwoord opnieuw hoeft in te voeren. Om dat te doen, kunt u uw computer zo instellen dat deze automatisch inlogt bij Windows. Het wachtwoord wordt voor u onthouden, zodat u alleen uw computer hoeft aan te zetten om in te loggen.

FAQ

    Hoe omzeil ik het beheerderswachtwoord in Windows 10?

    Om het Windows-beheerderswachtwoord te omzeilen, gebruikt u de Windows-toets+ R snelkoppeling > enter netplwiz> OK U komt in het scherm Gebruikersaccounts. Schakel het vinkje uit Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om deze computer te gebruiken > Toepassen

    Hoe wijzig ik het beheerderswachtwoord op Windows 10?

    Als u uw beheerderswachtwoord voor Windows 10 opnieuw wilt instellen, selecteert u Wachtwoord vergeten? op het aanmeldingsscherm van uw Windows 10-apparaat. Of ga naar het Startmenu > Instellingen > Accounts > Uw Info > Mijn Microsoft-account beheren Selecteer Meer opties > Profiel bewerken > Change Your Password Voer het huidige wachtwoord en het nieuwe wachtwoord in > Save

    Hoe wijzig ik het beheerderswachtwoord op een Mac?

    Om het wachtwoord van een Mac-beheerdersaccount opnieuw in te stellen, logt u in op een tweede beheerdersaccount en start u Systeemvoorkeuren > Gebruikers en groepen In het linkerbenedenhoek, selecteer het lock pictogram en voer uw beheerderswachtwoord in. Selecteer vervolgens het beheerdersaccount waarvan u het wachtwoord wilt wijzigen > Wachtwoord opnieuw instellen > Wachtwoord wijzigen

Aanbevolen: