De verteller uitschakelen op de Xbox Series X of S

Inhoudsopgave:

De verteller uitschakelen op de Xbox Series X of S
De verteller uitschakelen op de Xbox Series X of S
Anonim

Wat te weten

  • Je kunt de schermlezer van de Xbox Series X of S, ook bekend als Verteller, uitschakelen via het aan/uit-menu of de systeeminstellingen.
  • Power-menu: druk op de Xbox-knop op je controller. Ga naar Profiel & systeem > Instellingen > Power. Druk op de menuknop.
  • Systeeminstellingen: Druk op de Xbox-knop. Ga naar Profiel & systeem > Toegankelijkheid > Verteller. Selecteer Verteller op om het uit te vinken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de schermlezerfunctie van Verteller op de Xbox Series X|S uitschakelt en voorkomt dat u deze per ongeluk inschakelt.

De Xbox Series X of S Narrator uitschakelen vanuit het Power Menu

De eenvoudigste manier om de verteller uit te schakelen, is door het aan/uit-menu van de Xbox Series X of S te gebruiken, dat op elk moment toegankelijk is via de Gids. Deze methode is snel, maar het probleem is dat het ook uiterst eenvoudig is om de schermlezer per ongeluk in te schakelen. Als je niet zeker weet waarom je Xbox Series X of S plotseling tegen je praat, is dit waarschijnlijk wat er is gebeurd.

Hier leest u hoe u de Xbox Series X- of S-verteller uitschakelt via het aan/uit-menu:

  1. Zet je Xbox Series X of S aan.

    Image
    Image

    Wanneer de Verteller is ingeschakeld, verschijnt er altijd een blauw vak rond het momenteel geselecteerde item.

  2. Druk op de Xbox-knop op je controller om de gids te openen.

    Image
    Image
  3. Navigeer naar Profile & system > Settings en selecteer Power.

    Image
    Image
  4. Druk op de menuknop (drie horizontale lijnen) op je controller.

    Image
    Image
  5. Verteller wordt uitgeschakeld.

    Image
    Image

De Xbox Series X of S Narrator uitschakelen via het menu Instellingen

Hoewel het gebruik van het systeemmenu om de verteller uit te schakelen ingewikkelder is dan alleen het stroommenu gebruiken, biedt het je ook meer opties. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een waarschuwing te ontvangen wanneer u deze functie in de toekomst inschakelt, wat kan helpen voorkomen dat u deze per ongeluk inschakelt.

Zo kun je de Xbox Series X- of S-verteller uitschakelen vanuit het systeeminstellingenmenu:

  1. Druk op de Xbox-knop op je controller om de gids te openen.

    Image
    Image
  2. Navigeer naar Profiel & systeem > Instellingen.

    Image
    Image
  3. Navigeer naar Toegankelijkheid > Verteller.

    Image
    Image
  4. Selecteer Verteller op.

    Image
    Image

    Als het vinkje naast Verteller aan verdwenen is, betekent dit dat de verteller uit staat.

  5. Als je een waarschuwing wilt voordat je de verteller in de toekomst inschakelt, zorg er dan voor dat het vakje naast Waarschuw me wanneer verteller wordt ingeschakeld is aangevinkt.

    Image
    Image

De Xbox Series X of S Narrator weer aanzetten

Als je de verteller per ongeluk hebt uitgeschakeld en je hebt hem weer nodig, kan dit moeilijk zijn als je het scherm niet goed genoeg kunt zien om door de menu's te navigeren. Met dat in gedachten zijn dit de exacte knoppen die je moet indrukken om de verteller weer aan te zetten.

  1. Druk op de Xbox-knop op je controller.

    Image
    Image
  2. Druk vijf keer op de rechterbumper.

    Image
    Image
  3. Druk omlaag op de d-pad zes keer en druk vervolgens op de A-knop.

    Image
    Image
  4. Druk op de menuknop (links van de x-knop).

    Image
    Image
  5. De verteller begint een beschrijving van zichzelf te lezen als het waarschuwingsscherm actief is. Druk rechts op de d-pad en druk vervolgens op de A-knop om de verteller te activeren.

    Image
    Image

    Als je 'Verteller actief' hoort in plaats van dat de Verteller een beschrijving van zichzelf voorleest, betekent dit dat het al aan staat en dat je deze stap niet hoeft uit te voeren.

Manieren om de gesproken tekst op Xbox Series X of S uit te schakelen

Narrator is een schermlezerfunctie op Xbox Series X of S en verschillende andere Microsoft-platforms en -producten. Wanneer de verteller is ingeschakeld, leest deze automatisch menu's, knoppen en andere tekst op het scherm voor. Als je problemen hebt met het lezen van dingen op je Xbox Series X of S, is dit een handige toegankelijkheidsfunctie. Het kan vervelend zijn als het per ongeluk wordt ingeschakeld, dus gelukkig is het vrij eenvoudig uit te schakelen.

Als je besluit dat je de verteller niet nodig hebt, of als je hem per ongeluk hebt ingeschakeld, zijn er twee manieren om hem uit te schakelen:

  • Het power-menu: Dit is de gemakkelijkste van de twee methoden, maar ook de meer beperkte. Het stelt je in staat om de verteller snel te wisselen wanneer je maar wilt, dus het is gunstig.
  • Het menu met systeeminstellingen: deze methode kost wat meer tijd, maar het biedt u robuustere opties in plaats van alleen een simpele schakelaar te bieden.

Aanbevolen: