De verteller uitschakelen op een Roku

Inhoudsopgave:

De verteller uitschakelen op een Roku
De verteller uitschakelen op een Roku
Anonim

Wat te weten

  • Druk vier keer achter elkaar snel op de Star-knop om gesproken tekst in/uit te schakelen.
  • Audiogids in- of uitschakelen via Instellingen > Toegankelijkheid > Audiogids; in sommige versies kan dit Instellingen > Toegankelijkheid > Schermlezer. zijn
  • Schakel de externe snelkoppeling uit Instellingen > Toegankelijkheid > Audiogids >Snelkoppeling > Uitgeschakeld of op sommige apparaten Instellingen > Toegankelijkheid >Snelkoppeling > Uitgeschakeld.

Dit artikel legt uit hoe je de verteller uitschakelt op een Roku-streamingapparaat of tv. U kunt een externe snelkoppeling gebruiken of de functie uitschakelen via de toegankelijkheidsinstellingen. Bepaalde Roku-kanalen bieden ook audiogeleide inhoud, die u tijdens het afspelen of via de app-instellingen kunt in- of uitschakelen.

De verteller op Roku uitschakelen

Als je per ongeluk de Roku-verteller inschakelt, ook wel bekend als de Roku-audiogids, heb je twee opties om deze functie uit te schakelen.

Gebruik de Roku Remote Shortcut

De snelste optie om gesproken tekst op je Roku uit te schakelen, is door vier keer snel achter elkaar op de Star-knop op je afstandsbediening te drukken. U hoort het bericht 'Audiogids uitgeschakeld' om te bevestigen dat de gesproken tekst is uitgeschakeld.

Voordat u deze snelkoppeling probeert, moet u ervoor zorgen dat deze is ingeschakeld.

  1. Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid.

    Image
    Image
  2. Zoek naar de Audio Guide sectie van het Toegankelijkheid menu.

    In sommige versies van Roku is deze stap mogelijk niet nodig.

    Image
    Image
  3. Selecteer Shortcut en schakel de selectie van Disabled naar Enabled.

    Image
    Image

Als snel op de Star-knop drukken niet werkt of je afstandsbediening niet meer reageert, gebruik dan deze handleiding om problemen met de Roku-afstandsbediening op te lossen.

Gebruik Roku Toegankelijkheidsinstellingen

Je kunt gesproken tekst op je Roku ook uitschakelen via de Toegankelijkheidsopties.

  1. Ga vanuit het Roku-startscherm naar Instellingen > Toegankelijkheid.
  2. Selecteer onder Audio Guide Audio Guide of Screen reader.

    Image
    Image
  3. Markeer Uit om deze functie uit te schakelen.

    Image
    Image

Waarom vertelt mijn Roku films?

Roku Audio Guide beschrijft Roku-systeeminteracties (uw locatie op het scherm, kanaalnamen, enz.) en navigatie-items binnen apps.

Deze tekst-naar-spraak-functie op Roku bevat geen videovertelling. Als je beschrijvingen van scènes en acties in films of tv-programma's hoort, heb je mogelijk een audiobeschrijvingstrack ingeschakeld voor dat specifieke programma.

Hoe schakel ik beschrijvende audio uit?

Als je geen scènevertelling wilt horen, controleer en wijzig dan de audiotrackselectie tijdens het afspelen in de app.

Niet alle titels op streamingplatforms worden geleverd met beschrijvende audio. Als je geen andere audio-opties ziet, is begeleide audio niet beschikbaar om in of uit te schakelen in de app.

Je kunt deze functie vinden via de audio-/taal- of toegankelijkheidsinstellingen op Roku-apps met beschrijvende audio. Zo doe je dat in deze populaire apps.

  • HBO Max: Begin naar iets te kijken en druk vervolgens op de Play/Pause-knop op de Roku-afstandsbediening. Ga naar beneden en kies de tekstballon. Selecteer onder Audio een taal. Druk op de Terug knop om op te slaan.
  • Hulu: Druk op de Up-knop op uw Roku-afstandsbediening > selecteer Settings > Audio. Verander de taal in de originele taal zonder de audiobeschrijving.
  • Netflix: Druk op de Down-knop op de afstandsbediening om het venster met taalopties te bekijken. Wijzig de selectie van Taal - Audiodescriptie in een taal zonder gesproken tekst.
  • Prime Video: Druk op de Roku-afstandsbediening Up knop > Audio & Languages > en kies de beschikbare taal zonder audiobeschrijving.
  • Apple TV: Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Audio Beschrijvingen > en selecteer Off.

Als het wijzigen van audiotracks de gesproken tekst niet uitschakelt, moet je het kanaal mogelijk bijwerken of verwijderen en opnieuw installeren op je Roku.

Hoe schakel ik de videobeschrijving op Roku uit?

Als je een kabel-tv-bron gebruikt met je Roku-tv of -speler en de videobeschrijvingsfunctie op tv-programma's en films opmerkt, schakel dan de instellingen voor secundaire audioprogrammering (SAP) uit. Bijvoorbeeld:

  • Op Xfinity X1: Kies Apparaatinstellingen > Talen > Audiotaal (SAP) Reset.
  • Met Spectrum TV voor Roku: Open de app met de Roku-afstandsbediening en ga naar Instellingen > Voorkeuren > Audiotaal (SAP).

Als je een niet-Roku smart-tv gebruikt, wil je misschien ook de SAP-voorkeuren op het apparaat controleren. Zoek naar deze functie in het gedeelte Audio of Toegankelijkheid van de instellingen van je tv.

FAQ

    Hoe zet ik ondertiteling op Roku uit?

    Druk op Home > Instellingen > Toegankelijkheid > Ondertitelingsmodus > Off Als ondertiteling niet wordt uitgeschakeld op je Roku nadat je deze instelling hebt gewijzigd, controleer dan app-specifieke ondertitelingsinstellingen. Open een kanaal zoals Hulu op je Roku en speel inhoud af. Open vervolgens het Options menu door op de Star knop te drukken en selecteer Closed captioning > Uit

    Hoe schakel ik Amazon Prime-ondertitels uit op mijn Roku?

    Je kunt Amazon Prime Video-ondertitels op Roku uitschakelen tijdens het afspelen. Selecteer een programma om af te spelen > druk op de Up-knop op uw Roku-afstandsbediening > selecteer Sub titles (het tekstballonpictogram) > On > en selecteer vervolgens Uit.

Aanbevolen: