5 aspecten die het comfort en de pasvorm van een hoofdtelefoon bepalen

Inhoudsopgave:

5 aspecten die het comfort en de pasvorm van een hoofdtelefoon bepalen
5 aspecten die het comfort en de pasvorm van een hoofdtelefoon bepalen
Anonim

Audiokwaliteit is een essentiële factor als het om muziek gaat. Het bezit van de best klinkende hoofdtelefoon ter wereld doet er echter weinig toe als ze niet comfortabel zijn om te dragen.

Je koptelefoon op maat maken

De meeste on-ear en over-ear hoofdtelefoons hebben geen verwisselbare tips voor tevredenheid op maat. Het kiezen van een hoofdtelefoon met een dikkere vulling lijkt misschien voor de hand liggend, maar er zijn meer aspecten die het algehele comfort beïnvloeden dan zachte oorkussens. Gewicht is een overweging, maar lichtere hoofdtelefoons kunnen na verloop van tijd net zo'n pijnlijk gevoel veroorzaken als zwaardere.

Hoofdtelefoons vertonen unieke variaties in details die een verschil kunnen maken in uw comfort. Wat voor iemand anders werkt, is misschien niet comfortabel voor jou. Dus hier zijn de dingen om in gedachten te houden wanneer je op zoek bent naar die perfect passende hoofdtelefoon.

Oorcupverlenging

Image
Image

Er is geen standaard voor hoe groot of klein een hoofdtelefoon moet zijn, en niet alle fabrikanten kiezen voor ontwerpen die voldoende oorschelpverlenging bieden. Er ontstaan verschillende problemen als de cups te kort zijn om goed op of over je oren te passen. Cups (vooral op het oor) die niet ver genoeg naar beneden kunnen reiken, drukken de oren tegen het hoofd. Deze constante kracht op zachte weefselgebieden leidt snel tot pijn als u een bril draagt, omdat de harde steel in het midden zit.

Over-ear cups moeten een complete, comfortabele afdichting rond de oren hebben, wat essentieel is voor de beste geluidskwaliteit van de hoofdtelefoon. Over-ear cups met onvoldoende verticaal bereik kunnen een opening rond uw oorlellen achterlaten, tussen uw huid en de demping. Als het significant is, verwacht dan een negatief effect op de muziekweergave en isolatie-eigenschappen van de hoofdtelefoon.

Als de oorschelpen te kort zijn voor de vorm en grootte van je hoofd, heb je misschien de neiging om de hoofdband plat te drukken om de pasvorm te forceren. Dit is niet alleen een tijdelijke, kieskeurige oplossing, maar u kunt ook het gewicht op uw hoofd voelen.

Als je een koptelefoon kiest, kies er dan een die de cups over je oren centreert zonder volledig uit te schuiven (indien mogelijk). De extra speling geeft je een beetje speelruimte voor eenvoudige aanpassing. Je kunt de band naar voren of naar achteren over de bovenkant van je hoofd schuiven om de druk te verplaatsen of de goede plek te vinden op basis van hoe je rechtop zit of tegen een kussen leunt.

Hoewel ongebruikelijk, kun je een koptelefoon tegenkomen die te groot is, zelfs als de oorschelpen op hun kortst zijn ingesteld. Deze kun je in de meeste situaties het beste vermijden, tenzij je liever helemaal stil zit om je evenwicht te bewaren of de koptelefoon constant terug op zijn plaats duwt.

Klemkracht

Image
Image

De klemkracht bepa alt hoe strak de koptelefoon tegen je gezicht zit. Een visuele inspectie zal niet helpen, aangezien de enige manier om de klemkracht te meten is door ze te dragen.

Het testen van de klemkracht laat zien waar de drukpunten liggen, hoe dik de oorkussens ook zijn. Als het te veel is, heb je misschien het gevoel dat je hoofd in een bankschroef is geplaatst, vooral als je een bril draagt. Als de klemkracht te licht is, is de kans groot dat de hoofdtelefoon afglijdt en v alt bij het minste knikken of het draaien van het hoofd.

Idealiter wil je een hoofdtelefoon die een gelijkmatige hoeveelheid klemkracht levert bij al het contact dat door de oorkussens wordt gemaakt. Als de kussens harder op de slapen (of een zacht weefsel) drukken dan ergens anders, kunt u verwachten dat dat gebied sneller vermoeid raakt. Wees extra voorzichtig als je piercings draagt, die een verhoogde gevoeligheid voor directe druk kunnen ervaren.

Als je kunt, draag de koptelefoon dan 30 minuten of langer. Iedereen kan last houden van ongemak voor korte uitbarstingen, maar je zult willen zien hoe comfortabel je je voelt na een lange periode zonder pauzes.

Sommige koptelefoons hebben wat tijd nodig om 'ingelopen' te worden. Producten hebben de neiging om stijf uit de winkelverpakking te komen, dus het uitrekken van de koptelefoon kan het proces versnellen om de materialen te ontspannen. Zoek een grote bal of doos (vergelijkbaar met of groter dan je hoofdomvang) om de koptelefoon op te plaatsen en laat het een dag of twee zo liggen.

Sommige hoofdtelefoonmodellen maken een permanente handmatige aanpassing van de hoofdband mogelijk, zolang je voorzichtig bent. Ga voorzichtig te werk, want velen hebben een stijve constructie en weinig of geen flexibiliteit.

Rotatie van oorschelp

Image
Image

De rotatie van de oorschelp gaat hand in hand met de klemkracht om zich aan te passen aan de natuurlijke contouren van het gezicht en een gelijkmatige druk uit te oefenen. Je kunt koptelefoons vinden met verschillende mate van zijdelingse of verticale beweging, dus het is de moeite waard om aandacht te besteden aan het productontwerp.

Hoofdtelefoons met volledig vaste oorschelpen bieden de minste bewegingsruimte. Als de boven- of voorkant van de oorkussens harder tegen je hoofd drukken dan de onderkant of achterkant, kun je weinig doen.

Sommige hoofdtelefoons hebben oorschelpen die kunnen draaien en plat kunnen liggen. Hoewel dit ontwerp ideaal is voor compacte reisdoeleinden (hoewel oordopjes meestal het beste zijn), beïnvloedt het ook het gemak van comfort. Oren en gezichten hebben de neiging om taps toe te lopen, dus oorschelpen met een groter bereik aan zijwaartse bewegingen kunnen zich van voor naar achter aanpassen aan individuen.

Sommige hoofdtelefoons hebben oorschelpen die verticaal draaien, vaak vanwege een scharnierend ontwerp. De verticale beweging helpt de kussens goed en gelijkmatig rond de boven- en onderkant van je oren te drukken. Je kunt koptelefoons vinden met zowel zijdelingse als verticale rotatie, die waarschijnlijk vanaf het begin het meest comfortabel zijn.

Als je op zoek bent naar een comfortabele hoofdtelefoon, zoek dan naar een koptelefoon met oorschelpen met enige bewegingsvrijheid - zelfs een klein beetje kan een lange weg gaan. Dergelijke ontwerpen helpen een klemkracht te behouden die niet gericht is op specifieke delen van de huid, wat leidt tot ongemak, vermoeidheid of pijn.

Vergeet niet dat een koptelefoon vaste oorschelpen kan hebben en toch comfortabel is om te dragen. Degenen met flexibele hoofdbanden kunnen de gewenste verticale en laterale mobiliteit bieden. Uiteindelijk wilt u oorschelpen die natuurlijk en comfortabel aanvoelen, omdat ze stevig en toch gelijkmatig contact met uw hoofd houden.

Oorcup diepte en maat

Image
Image

Hoewel de diepte en grootte van oorschelpen belangrijker zijn in over-ear dan on-ear hoofdtelefoons, zijn ze wel van belang. Als de oorschelpen en kussens ondiep zijn, kunnen uw oren de binnenkant raken of wrijven. Het kan vervelend zijn of zelfs een dealbreaker. Meestal plaatsen hoofdtelefoonfabrikanten dunne stof over het metaal of plastic waarin de stuurprogramma's zijn ondergebracht. Reken niet op een pluche interieur voor je gevoelige huid.

De grootte en vorm van over-ear cups kunnen even belangrijk zijn. Als je ooit schoenen hebt gedragen die te klein zijn voor je voeten, begrijp je hoe ongemakkelijk het kan zijn om oren in kleine ruimtes te proppen. Zelfs zachte lederen kussens kunnen na verloop van tijd schurend aanvoelen door constant te wrijven door te bewegen. Mensen met piercings kunnen ook meer geïrriteerd raken door oorschelpen van claustrofobische grootte.

De meeste oorschelpen/kussens hebben een van de drie vormen: cirkel, ovaal en D. Hoewel oren rond zijn, zijn ronde kopjes/kussens het meest compatibel. Ze bieden meestal voldoende ruimte en je hoeft je geen zorgen te maken over het kantelen van de koptelefoon. Ovale en D-vormige kopjes/kussens zijn vaak lastiger en specifieker; ze zijn mogelijk niet altijd in lijn met de richting van de oren.

De meeste koptelefoons hebben oorschelpen die in een rechte lijn blijven met de hoofdband, ook al hebben de meeste mensen geen oren die helemaal verticaal zitten. U kunt echter enkele hoofdtelefoonontwerpen vinden, zoals de Phiaton BT460, die rekening houden met natuurlijke anatomie.

Een hoofdtelefoon voor op het oor kan gemakkelijker zijn om mee om te gaan, omdat er geen zorgen zijn over de diepte van de cups. U moet beslissen of de grootte van de pads er toe doet of niet. Grotere oorschelpen/-kussens verspreiden de klemkracht over een groter huidoppervlak, maar laten minder ruimte voor aanpassing. Kleinere oorschelpen/-kussens zijn gemakkelijker te verplaatsen voor meer comfort, maar richten zich meer direct op die specifieke plekken.

Demping en hoofdbanden

Image
Image

Overweeg ten slotte de kwantiteit en kwaliteit van de demping op zowel de oorschelpen als de hoofdband. Voor over-ear hoofdtelefoons dragen de vorm en grootte van de kussentjes op de cups bij aan de totale diepte en beschikbare ruimte voor de oren.

Dunne kussens laten weinig ruimte over om te voorkomen dat oren de hardware raken en voelen minder zacht aan tegen het hoofd. Dikkere zijn comfortabeler, maar ze kunnen een beetje knellen rond je oren. Voor on-ear hoofdtelefoons is de hoeveelheid demping richting evenredig met het comfort. Hoe dan ook, je moet de koptelefoon dragen om het te weten.

Het dempingsmateriaal maakt ook een verschil. Traagschuim wordt vaak gebruikt vanwege zijn soepele, zachte veerkracht en ademend vermogen. Houd er rekening mee dat niet alle traagschuim gelijk wordt gemaakt en dat het in verschillende dichtheden wordt gemaakt. Dan heb je het standaard alledaagse schuim, dat minder ondersteuning biedt en de neiging heeft om na verloop van tijd plat te drukken. Hoewel dit type schuim prima kan worden gebruikt met hoofdbanden (afhankelijk van de stijl), kun je het het beste vermijden voor oorkussens. Het houdt geen stand.

Hoewel de meeste hoofdbanden schuim bevatten onder een polyesterstof, nylon gaas of leer (natuurlijk of synthetisch), slaan sommige hoofdtelefoons dit volledig over. U kunt een koptelefoon tegenkomen die de hoofdbanden bekleedt met een laag squishy siliconen. Andere hoofdtelefoons, zoals de Plantronics BackBeat Sense, hebben een met leer omwikkeld elastiek en siliconenkussentje onder de metalen band. De eerste houdt zacht contact met het hoofd en de laatste zorgt voor structurele ondersteuning en klemkracht.

De werkelijke vulling van de hoofdband is meestal minder belangrijk bij lichtere hoofdtelefoons, vooral degenen die zijn ontworpen met het oog op comfort. Het is de zwaardere hoofdtelefoon - meestal de grotere over-ears - waar je beter naar wilt kijken.

Er is een onuitgesproken evenwichtsoefening tussen klemkracht en demping van de hoofdband. Hoe meer klemkracht de hoofdtelefoon op zijn plaats houdt, betekent over het algemeen dat er minder gewicht op uw hoofd komt te rusten, waardoor er geen dikkere demping nodig is. Het omgekeerde daarvan geldt ook.

Als je twijfelt - of moet kiezen tussen een paar goede kanshebbers - ga dan voor degene met het dikkere schuim. Zorg er wel voor dat er voldoende vulling is om volledig contact te maken met je hoofd, want alle extra's zijn alleen voor het uiterlijk.

Winkel rond

Je kunt de hele dag naar foto's van koptelefoons staren, maar daarmee kom je niet zo ver. Je zult nooit weten hoe goed iets past totdat je het probeert. Plan om een koptelefoon te dragen gedurende ten minste tien ononderbroken minuten. Langer is beter indien mogelijk, omdat alles een paar minuten goed kan voelen. Het comfort van de hoofdtelefoon kan in de loop van de tijd veranderen, dus je wilt er zeker van zijn dat wat je kiest een uur of zo later geen pijn gaat doen aan je oren.

Image
Image

De beste manier om uw zoektocht naar comfortabele on- of over-ear hoofdtelefoons te beginnen, is door online beoordelingen en aanbevelingen te bekijken.

De meeste schrijvers concentreren zich op het geluid, dus het kost wat moeite om in te zoomen op beschrijvingen over de pasvorm. Maak een lijst van de hoofdtelefoons die u interesseren. Als de lijst lang lijkt, beperk deze dan door rekening te houden met de geluidskwaliteit, functies en prijs. Zodra je genoeg hebt, is het tijd om te winkelen.

Sommige fysieke elektronicawinkels hebben een koptelefoon tentoongesteld, klaar om te testen. U kunt ook vragen om open of geretourneerde eenheden te zien als het winkelbeleid dit toestaat. Controleer ook platenwinkels, omdat ze meestal een koptelefoon hebben die is ingesteld om naar albums te luisteren. Een andere mogelijkheid om te testen is lenen van je vrienden. Vraag naar de hoofdtelefoonmodellen die ze bezitten en wat ze ervan vinden. Al snel heb je het comfortabele paar dat je verdient.

Anders moet je doorgaan met de aankoop van een koptelefoon om ze uit te proberen. Ken het retourbeleid en verlies de bon niet. Veel online retailers bieden probleemloos retourneren aan. Amazon is een geweldige plek om te beginnen, omdat kopers met Prime-accounts in aanmerking komen voor gratis verzending en retournering.

Aanbevolen: