Hoe een grafisch ontwerp-uurtarief te bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe een grafisch ontwerp-uurtarief te bepalen
Hoe een grafisch ontwerp-uurtarief te bepalen
Anonim

Het instellen van een uurtarief voor grafisch ontwerp wordt vaak als een moeilijk proces beschouwd, maar het moet worden gedaan. Uw uurtarief is belangrijk omdat het u positioneert ten opzichte van uw concurrenten, bepa alt wat uw vaste tarieven zijn voor projecten en natuurlijk direct van invloed is op wat u verdient. Gelukkig is er een methode die u moet volgen om op zijn minst een marge voor uw tarief te vinden, die dan mogelijk moet worden aangepast op basis van de markt.

Kies een salaris en winstdoelen voor jezelf

Image
Image

Hoewel het misschien vreemd lijkt om "je eigen salaris te kiezen", is het noodzakelijk om dit te doen om je uurtarief te bepalen. Bepaal een realistisch jaarsalaris voor jezelf, dat gebaseerd kan zijn op verschillende factoren:

  • Uw salarissen in vorige fulltime banen
  • Het salaris dat anderen in jouw vakgebied verdienen
  • Een salaris dat nodig is om uw levensstijl in stand te houden, inclusief niet-zakelijke uitgaven
  • Het salaris van beschikbare banen in uw regio waarvoor u gekwalificeerd bent

Als je alleen freelancet, moet je salaris niet alleen het bedrag bevatten dat je nodig hebt om je gewenste levensstijl te behouden, maar ook een redelijke hoeveelheid winst. Deze winst kan uw spaargeld zijn of kan teruggaan naar uw bedrijf. Vergeet ook niet om uw inkomen te berekenen na het betalen van belastingen, zodat u kunt leven van uw "meeneemloon". Noteer na het voltooien van dit onderzoek uw jaarlijkse salarisdoel.

Bepaal uw jaarlijkse uitgaven

Image
Image

Elk bedrijf heeft kosten, en grafisch ontwerp is niet anders. Bereken uw zakelijke uitgaven voor een heel jaar, waaronder:

  • Hardware
  • Software
  • Onderwijs (zoals ontwerpcursussen)
  • Kosten voor het bijwonen van conferenties
  • Reclame en marketing
  • Domeinnamen
  • Kantoorbenodigdheden
  • Verzekering
  • Juridische en boekhoudkundige kosten
  • Lidgelden

Aanpassen voor kosten gerelateerd aan het werken voor jezelf

Image
Image

Omdat je voor jezelf gaat werken, heb je niet de voordelen van werken voor een bedrijf, zoals verzekeringen, betaalde vakantiedagen, ziektedagen, aandelenopties en bijdragen aan een pensioenplan. Deze kosten kunnen van invloed zijn op uw jaarlijkse overhead(kosten) of uw salaris. Als je dit nog niet hebt gedaan, breng dan zo nodig aanpassingen aan.

Bepaal de factureerbare uren

Image
Image

"Declarabele uren" zijn gewoon gewerkte uren die u uw klanten kunt factureren, wat meestal de tijd is die u aan hun projecten of in vergaderingen besteedt.

Uw aantal factureerbare uren wijkt sterk af van de werkelijke gewerkte uren, wat activiteiten toevoegt zoals marketing, werken aan uw portfolio, boekhouding en het zoeken naar nieuwe klanten.

Bereken uw declarabele uren voor een week, wat u kunt doen door het gemiddelde te nemen van de factureerbare uren voor verschillende voorgaande weken en maanden of door een schatting te maken op basis van uw gemiddelde werklast. Zodra u dit wekelijkse cijfer heeft, vermenigvuldigt u het met 52 om uw jaarlijkse factureerbare uren te bepalen.

Bereken uw uurtarief

Image
Image

Om uw uurtarief te berekenen, voegt u eerst uw jaarsalaris toe aan uw uitgaven. Dit is het bedrag dat u in een jaar moet verdienen om uw gewenste levensstijl te behouden. Deel dit vervolgens door uw declarabele uren (niet uw totaal gewerkte uren). Het resultaat is uw uurtarief.

Als voorbeeld, laten we zeggen dat je $ 50.000 per jaar wilt verdienen en je hebt $ 10.000 aan onkosten, die beide aanpassingen bevatten voor het werken als freelancer. Laten we ook zeggen dat u een volledige 40-urige werkweek werkt, maar dat slechts 25 van die uren factureerbaar zijn. U houdt dan 1.300 declarabele uren per jaar over. Verdeel 1, 300 in 60.000 (salaris plus onkosten) en uw uurtarief zou ongeveer $ 46 zijn. Je zou dat waarschijnlijk aanpassen naar $45 of $50 om het simpel te houden.

Indien nodig aanpassen aan de markt

Image
Image

In het ideale geval zou je merken dat je klanten dit uurtarief van $45 tot $50 zouden kunnen betalen en dat het je in een competitieve positie plaatst met andere ontwerpers in jouw regio. Dit nummer kan echter slechts een startpunt zijn.

Probeer erachter te komen wat andere freelancers in uw regio in rekening brengen, vooral degenen die soortgelijk werk doen. Het kan zijn dat u veel hoger of lager laadt en dat u zich dienovereenkomstig moet aanpassen. Het kan ook enige tijd duren om te bepalen of uw tarief zal werken, nadat u met verschillende klanten te maken heeft gehad en hun reactie hebt gezien (en vooral, of u de banen binnenkrijgt of niet!). Nadat u dit onderzoek heeft gedaan, stelt u uw definitieve tarief in.

Er kunnen momenten zijn om uw tarief op projectbasis aan te passen, bijvoorbeeld als u werkt voor een non-profitorganisatie met een lager budget, maar u wilt de baan aannemen. Dit is uw oproep om te doen op basis van hoeveel u bepaalde banen wilt, het voordeel voor uw portfolio en het potentieel voor vervolgwerk of leads.

Uw tarieven zullen in de loop van de tijd moeten worden verhoogd om de hogere kosten en uitgaven van levensonderhoud te compenseren. Om dit te doen, moet u het proces opnieuw doorlopen, een nieuwe koers bepalen en het juiste onderzoek doen om te bepalen wat de markt zal dragen.

Aanbevolen: