Gebruik Excel-sneltoetsen om uw werk snel op te slaan

Inhoudsopgave:

Gebruik Excel-sneltoetsen om uw werk snel op te slaan
Gebruik Excel-sneltoetsen om uw werk snel op te slaan
Anonim

Je hebt veel werk gestoken in je Excel-spreadsheet, laat het niet wegglippen omdat je bent vergeten het op te slaan. Gebruik deze tips om uw werk veilig te houden en te bewaren voor de volgende keer dat u dat belangrijke bestand nodig heeft. Als u uw werk wilt delen, slaat u de werkmap op in PDF-indeling.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Excel 2019, 2016, 2013, 2010; Excel voor Microsoft 365 en Excel voor Mac.

Gebruik Excel Sneltoetsen voor opslaan

Er zijn drie manieren om een bestand in Excel op te slaan:

  • Select File > Save As. Selecteer in Excel 2019 File > Save a Copy.
  • Selecteer Save op de werkbalk Snelle toegang.
  • Gebruik de Ctrl+ S sneltoets.

Als je op een Mac werkt, gebruik dan de Command-toets in plaats van de Control-toets.

Image
Image

Als het bestand eerder is opgeslagen, verandert de aanwijzer in een zandloperpictogram terwijl het opslaan plaatsvindt. Als de werkmap voor de eerste keer wordt opgeslagen, wordt het dialoogvenster Opslaan als geopend.

Eerste keer opslaan

Wanneer een bestand voor de eerste keer wordt opgeslagen, moeten twee stukjes informatie worden opgegeven in het dialoogvenster Opslaan als. Voer een naam in voor het bestand en kies de locatie waar het zal worden opgeslagen.

Bestandsnamen kunnen maximaal 255 tekens bevatten, inclusief spaties.

Bottom Line

Het gebruik van Ctrl+S is een gemakkelijke manier om gegevens op te slaan. Gebruik deze snelkoppeling regelmatig, ten minste elke vijf minuten, om gegevensverlies te voorkomen.

Pin Locaties opslaan

Als je bepaalde bestanden of mappen regelmatig opent in Excel, zet ze dan vast in je lijst met recent geopende bestanden. Hierdoor blijft de locatie goed bereikbaar bovenaan de lijst Recent.

Er is geen limiet aan het aantal locaties dat kan worden vastgezet. Een opslaglocatie vastzetten:

  1. Om een map vast te zetten, selecteer File > Save As.

    Image
    Image
  2. Selecteer Recent en plaats aan de rechterkant van het venster de muisaanwijzer op de werkmap of map die u wilt vastzetten. Er verschijnt een kleine horizontale afbeelding van een punaise voor die locatie.

    Image
    Image
  3. Selecteer de pin voor die locatie. De map wordt verplaatst naar de lijst Vastgezet en de horizontale punaise verandert in een verticale punaise.

    Image
    Image
  4. Om een locatie los te maken, selecteert u de verticale punaise om deze terug te veranderen in een horizontale pin en deze uit de vastgezette lijst te verwijderen.

Bottom Line

Als je een kopie wilt van een werkblad of een hele werkmap die niemand kan bewerken en iedereen je Excel-bestanden in PDF-formaat kan bekijken, converteren of opslaan. Met een PDF-bestand (Portable Document Format) kunnen anderen documenten bekijken zonder dat het originele programma, zoals Excel, op hun computer is geïnstalleerd. In plaats daarvan openen gebruikers het bestand met een gratis PDF-leesprogramma zoals Adobe Acrobat Reader.

Het actieve werkblad opslaan in PDF-formaat

Bij het opslaan van een bestand in PDF-formaat wordt standaard alleen het huidige of actieve werkblad (het werkblad op het scherm) opgeslagen.

Een Excel-werkblad opslaan in PDF-formaat:

  1. Selecteer File.

    Image
    Image
  2. Selecteer Opslaan als om het venster Opslaan als te openen.

    Image
    Image
  3. Kies de locatie waar u het bestand wilt opslaan.

    Image
    Image
  4. Voer een naam in voor het bestand.

    Image
    Image
  5. Selecteer de Opslaan als type pijl-omlaag.

    Image
    Image
  6. Scroll door de lijst om PDF (.pdf). te vinden en te selecteren

    Image
    Image
  7. Selecteer Save om het bestand in PDF-formaat op te slaan en het venster te sluiten.

    Image
    Image

Een hele werkmap opslaan in PDF-indeling

De standaardoptie Opslaan als slaat alleen het huidige werkblad op in PDF-indeling. Volg deze stappen om uw hele werkmap op te slaan als een PDF-bestand:

  1. Select File > Save As.

    Image
    Image
  2. Selecteer Browse om het dialoogvenster Opslaan als te openen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Opslaan als type om een vervolgkeuzelijst te openen en kies PDF. De knop Opties verschijnt in het dialoogvenster Opslaan als.

    Image
    Image
  4. Selecteer Options om het dialoogvenster Opties te openen.

    Image
    Image
  5. Select Hele werkmap in de sectie Publiceren wat.

    Image
    Image
  6. Selecteer OK om terug te keren naar het dialoogvenster Opslaan als.

    Image
    Image
  7. Selecteer Save om de werkmap in PDF-indeling op te slaan en het dialoogvenster te sluiten.

AutoSave to OneDrive

Als u Microsoft 365 gebruikt, slaat Excel uw werk automatisch op wanneer u ervoor kiest om bestanden op te slaan in uw OneDrive-cloudopslagaccount. Wanneer uw bestanden worden opgeslagen in OneDrive, worden documenten om de paar seconden automatisch opgeslagen, zodat u niet voortdurend Opslaan hoeft te selecteren of sneltoetsen hoeft te gebruiken.

Om de AutoSave-functie te laten werken, slaat u documenten op een locatie in uw OneDrive-map op. De AutoSave-functie werkt met geen enkele locatie op uw pc of Mac.

Als u Microsoft 365 hebt en uw bestanden op OneDrive opslaat, schakelt u AutoSave in door de tuimelschakelaar in de linkerbovenhoek van het Excel-scherm te selecteren. Wanneer ingeschakeld, zegt de schakelaar Aan. Als u de functie wilt uitschakelen en uw werk handmatig wilt opslaan, wijzigt u deze in Uit.

Aanbevolen: