Apple iPad Air 4 vs. Samsung Galaxy Tab S7&43;: twee premium tablets zonder compromis

Inhoudsopgave:

Apple iPad Air 4 vs. Samsung Galaxy Tab S7&43;: twee premium tablets zonder compromis
Apple iPad Air 4 vs. Samsung Galaxy Tab S7&43;: twee premium tablets zonder compromis
Anonim
Image
Image

De iPad Air 4 en de Samsung Galaxy Tab S7+ zijn twee van de krachtigste tablets die je nu kunt kopen op het gebied van multimedia en productiviteit. Apple heeft de neiging om de tabletmarkt te domineren met zijn verschillende iPad-modellen, terwijl Android-tablets vaak beter bekend staan omdat ze een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. Samsung is daarop de uitzondering, met zijn premium leien die het opnemen tegen alles wat Apple te bieden heeft. We hebben beide apparaten geëvalueerd, rekening houdend met hun ontwerp, weergavekwaliteit, prestatiemogelijkheden, levensduur van de batterij, productiviteit en prijs om u te helpen beslissen welke u wilt kopen.

Apple iPad Air 4 Samsung Galaxy Tab S7+
Geen HDR10+ of hoog verversingspaneel HDR10+ en 120Hz weergave
A14 Bionic-processor Snapdragon 865+ processor
12 uur batterijduur 12 uur batterijduur
Ondersteunt Magic Keyboard en Apple Pencil Book Cover-toetsenbord en S Pen

Ontwerp en weergave

Image
Image

De iPad Air 4 is de nieuwste slanke tablet van Apple, voortbouwend op het ontwerp en de functies van de Air van vorig jaar. Je krijgt een leisteen met geminimaliseerde randen en afgeronde hoeken, vergelijkbaar met de iPad Pro. De home-knop is verwijderd om vanaf de onderkant omhoog te vegen. De vingerafdruksensor is nu gecombineerd met de vergrendelknop. Last but not least heeft de iPad Air 4 een USB-C-poort in plaats van de Lightning-poort, waardoor deze op hetzelfde niveau staat als de iPad Pro-serie en je een verscheidenheid aan USB-C-accessoires en dongles kunt gebruiken. De tablet is ook ontworpen voor gebruik met de nieuwe magnetische Magic Connector, zodat je de Apple Pencil kunt synchroniseren en opladen en het Magic Keyboard kunt aansluiten.

Het display bestaat uit een prachtig 10,9-inch Liquid Retina-display. Met 10,9 inch is het iets groter dan het iPad Air 10,5-inch paneel, maar het heeft dezelfde resolutie en pixeldichtheid bij 2360x1640 en 264ppi. Het scherm is scherp en helder met 500 nits en ziet er zelfs buitenshuis geweldig uit, wat resulteert in scherpe tekst, afbeeldingen en media-inhoud. Een belangrijk ding om op te merken is echter dat het scherm geen hoge verversing heeft en geen standaarden zoals HDR10 ondersteunt.

Ondanks dat het een Android-slate is, is het mogelijk om enkele veelvoorkomende ontwerpelementen te zien tussen de Galaxy Tab S7+ en iPad Air 4. Beide maken de bezels zo smal mogelijk, verwijderen eventuele knoppen aan de voorkant van het apparaat en duwen de knoppen opzij. De vingerafdruksensor bevindt zich in het scherm, maar registreert een beetje traag. Net als de Air 4 is de Galaxy Tab S7+ ontworpen om te werken met extra accessoires zoals het Samsung Book Cover-toetsenbord en de S Pen.

Image
Image

De schermkwaliteit van de Tab S7+ is een van de beste op de markt. Het beschikt over een Super AMOLED HDR+-paneel met een resolutie van 2800x1752 pixels. Het is ongelooflijk pixeldicht met 266 ppi, en het ondersteunt een verversingssnelheid van 120 Hz, wat zorgt voor vloeiendere schermanimaties, responsief S Pen-gebruik en aantrekkelijke multimedia. Dit is een groot voordeel van de Tab S7+ ten opzichte van de iPad Air 4. Als je voornamelijk media en productiviteit gebruikt, is de Tab S7+ een apparaat zonder compromissen.

Prestaties en batterij

Image
Image

De iPad Air 4 wordt aangedreven door de nieuwe A14 Bionic-chip van Apple. Het is een van de snelste tablets in de line-up van Apple naast de iPad Pro. De krachtige processor verta alt zich in snelle en responsieve prestaties die in staat zijn tot responsieve multitasking, productiviteit en intensief gamen. Er is niets dat je naar de iPad Air kunt gooien waardoor hij stikt, en in combinatie met het Magic Keyboard komt het heel dicht in de buurt van een vervanging voor een laptop. Onze recensent slaagde erin om zowel Photoshop zonder problemen uit te voeren als veeleisende games zoals Genshin Impact.

Apple zegt dat de iPad Air 4 een batterijduur van 10 uur heeft voor algemeen gebruik, zoals surfen op het web via wifi, en onze recensent klokte hem op 12 uur videostreaming. Dat is genoeg om een volledige werkdag of een lange vliegtuigvlucht door te komen voordat je moet opladen.

De Samsung Galaxy Tab S7+ is niet traag als het gaat om prestaties. Het heeft de nieuwste Qualcomm Snapdragon 865+ processor en een basismodel met 6GB RAM en een 8GB RAM-optie. Het blonk uit in benchmark-testes, verwerkte zonder problemen lopende programma's zoals Adobe Photoshop en pakte games met gemak aan, inclusief het streamen van Halo 4 via Xbox Game Pass. De toevoeging van de Book Cover en S Pen maakt de Galaxy Tab S7+ ook tot een volwaardige laptopvervanger.

Ondanks het energieverslindende scherm, heeft de Galaxy Tab S7+ een solide batterijduur. Bij het bekijken van video's met een redelijke helderheid klokte onze tester 14 uur aan videoweergave. Dat is twee uur langer dan de iPad Air 4 en genoeg om een hele werkdag of een hele lange reis gedekt te zijn.

Software en productiviteit

Image
Image

De iPad Air 4 draait, niet verwonderlijk, iPad OS 14, de nieuwste versie van het tabletgerichte besturingssysteem van Apple. Wat u hier krijgt, is een focus op productiviteit en multitasking-functies om er een meer capabele laptopvervanging van te maken. U kunt apps naast elkaar uitvoeren, schakelen tussen meerdere apps en over het algemeen het scherm splitsen zodat u in twee vensters tegelijk kunt werken. Het Magic Keyboard beschikt over een volledige reeks toetsenbordtoetsen en een touchpad. Het is een beetje krap vanwege het formaat, maar je kunt probleemloos aan tekstverwerking werken als je eraan gewend bent. Met de Apple Pencil kun je handgeschreven notities maken en schrijven naar tekst vertalen, wat het vooral handig maakt voor studenten.

De Samsung Galaxy Tab S7+ wordt geleverd met Android 10 uit de doos met de Samsung One UI 2.5-skin erop. Net als de iPad Air 4 is de software gericht op multitasking en productiviteit, waarbij de nadruk ligt op het veranderen van de lei in een laptopvervanger. Naast het naast elkaar uitvoeren van apps, kunt u Samsung DeX gebruiken om de Tab S7+ in desktopmodus te zetten. Dit geeft u een taakbalk, programmabestanden en versleepbare, overlappende vensters voor toepassingen. Dit geeft je in wezen een ervaring die vergelijkbaar is met een Chromebook of de uitgeklede Windows 10 S. Voeg de Book Cover en S Pen toe voor tekstverwerking en het maken van aantekeningen, en je krijgt een tablet die echt kan dienen om je dagelijkse laptop te vervangen.

Prijs

Veel van je keuze tussen de iPad Air 4 en Samsung Galaxy Tab S7+ zal afkomstig zijn van het ecosysteem waarin je je al bevindt. Apple-gebruikers zullen het gemakkelijker vinden om de iPad Air 4 toe te voegen aan hun bestaande mix van apparaten, terwijl Android-gebruikers de Galaxy Tab S7+ zullen vinden die beter bij hen past. Beide tablets zullen het goed doen bij multitasking en productiviteit, hoewel de Galaxy Tab S7+ een klein voordeel heeft vanwege de desktopervaring in DeX-modus. Wat multimedia betreft, wint de Tab S7+ het weer dankzij het prachtige HDR+-beeldscherm en de verversingssnelheid van 120 Hz.

Veel van uw keuze tussen de iPad Air 4 en Samsung Galaxy Tab S7+ zal afkomstig zijn van het ecosysteem waarin u zich al bevindt. Apple-gebruikers zullen het gemakkelijker vinden om de iPad Air 4 toe te voegen aan hun bestaande mix van apparaten terwijl Android-gebruikers de Galaxy Tab S7+ beter zullen vinden. Beide tablets zullen het goed doen bij multitasking en productiviteit, hoewel de Galaxy Tab S7+ een klein voordeel heeft vanwege de desktopervaring in DeX-modus. Wat multimedia betreft, wint de Tab S7+ het weer dankzij het prachtige HDR+-beeldscherm en de verversingssnelheid van 120 Hz.

Aanbevolen: