Hoe wachtwoorden op een iPad op te slaan

Inhoudsopgave:

Hoe wachtwoorden op een iPad op te slaan
Hoe wachtwoorden op een iPad op te slaan
Anonim

Wat te weten

  • Tik in een app of webpagina op het veld Password om het iPad-toetsenbord te openen.
  • Er verschijnt een prompt met een automatisch gegenereerd sterk wachtwoord.
  • Tik op Gebruik een sterk wachtwoord om het te selecteren en op te slaan of Kies mijn eigen wachtwoord om een aangepast wachtwoord te maken en op te slaan.

Deze tutorial laat zien hoe u uw wachtwoorden op een iPad kunt opslaan en Sleutelhanger kunt inschakelen als deze is uitgeschakeld. Instructies zijn van toepassing op iOS 15 en hoger.

Sleutelhanger gebruiken om wachtwoorden op te slaan

Je iPad genereert automatisch wachtwoorden voor webpagina's en in apps wanneer hij detecteert dat je een wachtwoordveld hebt geselecteerd. U wordt ook gevraagd deze velden in te vullen met een wachtwoord dat u eerder in Keychain hebt opgeslagen.

Volg deze stappen om opgeslagen wachtwoorden op een iPad te gebruiken of maak een nieuwe voor Keychain.

  1. Tik op een webpagina of app op het veld Password.
  2. Een wachtwoordoptie verschijnt als Keychain een wachtwoord voor de app heeft. Tik erop om het wachtwoord in het tekstveld te plaatsen en log in zoals gewoonlijk.

    Image
    Image

    Als het lukt, ben je klaar. De volgende stappen zijn alleen van toepassing als het wachtwoord niet verschijnt of als u een nieuw wachtwoord moet opslaan.

  3. Als er geen wachtwoord is opgeslagen, genereert uw iPad automatisch een sterk wachtwoord.

    Image
    Image
  4. Tik op Gebruik sterk wachtwoord om het aanbevolen sterke wachtwoord op te slaan. Selecteer Kies mijn eigen wachtwoord om in plaats daarvan uw eigen wachtwoord te maken.

    Image
    Image

    Het gebruik van je eigen wachtwoord is minder veilig dan het gebruik van een automatisch gegenereerd sterk wachtwoord. Door wachtwoorden op uw iPad op te slaan, hoeft u ze niet allemaal te onthouden.

  5. Als het iPad-toetsenbord verschijnt maar er geen wachtwoord wordt weergegeven, tikt u op het pictogram Keychain, een kleine, zwarte toets.

    Image
    Image
  6. Sleutelhanger opent het scherm Wachtwoord automatisch aanvullen met een lijst met opgeslagen wachtwoorden. Gebruik het zoekveld of scrol omlaag naar het veld dat je nodig hebt en tik erop om het in het wachtwoordtekstveld te plaatsen.

    Image
    Image
  7. Als u nog een wachtwoord wilt maken, tikt u op Nieuw wachtwoord toevoegen bovenaan de lijst Wachtwoord automatisch invullen.

    Image
    Image
  8. Voer uw gebruikersnaam en een wachtwoord in. Tik op Gereed om de informatie op te slaan in Sleutelhanger.

    Image
    Image

Om opgeslagen wachtwoorden te bekijken, opent u de Settings app en selecteert u Passwords.

Opgeslagen wachtwoorden op een iPad inschakelen

Als je de vraag om wachtwoorden op te slaan of het Sleutelhanger-pictogram niet ziet, is Sleutelhanger waarschijnlijk uitgeschakeld. Volg de onderstaande stappen om opgeslagen wachtwoorden op uw iPad in te schakelen.

  1. Open de Instellingen app.
  2. Scrol omlaag in het menu Instellingen en tik op Wachtwoorden.

    Image
    Image
  3. Tik op de schakelaar naast Wachtwoorden automatisch aanvullen om de functie in te schakelen.

    Image
    Image

Kan ik een wachtwoordbeheerder van derden gebruiken?

Apple Keychain is niet de enige manier om wachtwoorden op een iPad op te slaan.

De iPadOS 15-updates hebben ondersteuning toegevoegd voor wachtwoordbeheerders van derden, zoals 1Password, LastPass en mSecure. U kunt deze wachtwoordmanagers van derden downloaden in de App Store.

Nadat ze zijn geïnstalleerd, zal uw iPad de wachtwoordbeheerderswachtwoorden van derden in prompts opnemen.

FAQ

    Kan een iPad automatisch sterke wachtwoorden invullen?

    Een iPad kan sterke wachtwoorden genereren, opslaan en invullen. Deze functie is beschikbaar met Keychain of een wachtwoordbeheerder van derden.

    Hoe haal ik opgeslagen wachtwoorden op een iPad op?

    Als je een app voor wachtwoordbeheer van derden gebruikt, kun je alle inloggegevens die je hebt opgeslagen uit de app zelf halen. Ga voor Keychain-wachtwoorden naar Instellingen > Passwords Een lijst met de accounts die u in de Keychain hebt opgeslagen, verschijnt op het volgende scherm; tik op een om het wachtwoord te zien.

Aanbevolen: