Hoe webpagina's op te slaan in de Opera Desktop Browser

Inhoudsopgave:

Hoe webpagina's op te slaan in de Opera Desktop Browser
Hoe webpagina's op te slaan in de Opera Desktop Browser
Anonim

Wat te weten

  • Gemakkelijkste manier: Druk op Ctrl+ S (Shift+ Command+ S op macOS) om Save As te openen; kies downloadtype > Save.
  • Of, selecteer de red O > Page > Opslaan als. Selecteer Webpage, Complete om de pagina en de afbeeldingen en bestanden te downloaden.
  • Select Webpagina, Single File om alle bestanden in één bestand op te slaan. Selecteer Webpagina, alleen HTML om het HTML-bestand te downloaden.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een webpagina in Opera downloadt om deze offline op te slaan. Instructies omvatten het opslaan van een hele pagina, het opslaan van een enkel bestand van een webpagina of het opslaan van het HTML-bestand.

Een webpagina opslaan in Opera

De snelste manier om dit te doen is door op de Ctrl+ S sneltoets te drukken (Shift +Command +S op macOS) om het dialoogvenster Opslaan als te openen. Kies het type webpagina dat u wilt downloaden en druk op Save om het te downloaden.

De andere manier is via het menu van Opera:

  1. Selecteer de rode O in de linkerbovenhoek van de browser.

    Image
    Image
  2. Ga naar het Pagina > Opslaan als menu-item.

    Image
    Image
  3. Selecteer Webpage, Complete om de pagina en alle afbeeldingen en bestanden te downloaden, selecteer Webpage, Single File om alle bestanden voor de webpagina in één bestand, of selecteer Webpagina, alleen HTML om alleen het HTML-bestand te downloaden.

    Image
    Image
  4. Een ander menu dat u kunt openen om een webpagina in Opera op te slaan, is het rechtsklikmenu. Klik met de rechtermuisknop op het lege gebied op een pagina die u wilt downloaden en selecteer vervolgens Opslaan als om naar hetzelfde menu te gaan.

    Image
    Image

Opera's drie soorten downloads uitgelegd

Er zijn drie verschillende soorten pagina's die u kunt opslaan.

Als je de hele pagina opslaat, inclusief de afbeeldingen en bestanden, heb je offline toegang tot al die dingen, zelfs als de live-pagina verandert of uitv alt. Dit wordt Webpage, Complete genoemd, zoals u in de onderstaande stappen zult zien.

De tweede manier om op te slaan is Webpage, Single File. Met deze optie worden afbeeldingen, audio, video, enz. van een webpagina opgeslagen in een enkel webpagina-archief dat bekend staat als MHTML (MIME HTML).

De derde opslagoptie is alleen het HTML-bestand, genaamd Webpage, HTML Only, dat u alleen de tekst op de pagina geeft, maar de afbeeldingen en andere links verwijzen nog steeds naar Online bronnen. Als die online bestanden worden verwijderd of de website uitv alt, kan het HTML-bestand dat je hebt gedownload die bestanden niet meer weergeven.

Een reden waarom je ervoor zou kunnen kiezen om alleen het HTML-bestand te downloaden, is als je niet al die bestanden ook nodig hebt om te downloaden. Misschien wil je alleen de broncode van de pagina of weet je zeker dat de website niet zal veranderen gedurende de tijd dat je het bestand gebruikt.

Aanbevolen: