Apple iPhone 12 Pro Max Review: groter kan beter

Inhoudsopgave:

Apple iPhone 12 Pro Max Review: groter kan beter
Apple iPhone 12 Pro Max Review: groter kan beter
Anonim

Bottom Line

De Pro Max heeft de beste camera's en batterijduur van alle iPhones, maar deze enorme telefoon is niet voor iedereen weggelegd. Trouwens, de kern van de iPhone 12 biedt zoveel voor $ 300 minder.

Apple iPhone 12 Pro Max

Image
Image

Onze deskundige recensent heeft de iPhone 12 Pro Max gekocht om deze grondig te testen en te beoordelen. Blijf onze volledige productrecensie lezen.

De iPhone 12-lijn is de grootste van Apple tot nu toe, met vier verschillende 5G-compatibele telefoons die in de kern allemaal grotendeels hetzelfde zijn, maar toch variëren in grootte, materialen en toegevoegde voordelen. Hoewel de kern van de iPhone 12 de beste keuze is voor de meeste kopers, met een uitstekende balans tussen kracht, stijl en mogelijkheden voor de prijs, zijn er duurdere opties beschikbaar.

De iPhone 12 Pro Max staat bovenaan die hoop en levert de grootste telefoon van Apple tot nu toe dankzij een enorm en verbluffend helder 6,7-inch OLED-scherm. Maar de Pro Max levert meer dan alleen een kleine bult, en hij heeft zelfs meer functies dan de standaard iPhone 12 Pro dankzij meeslepende cameraverbeteringen die hem misschien wel de beste telefoon van vandaag maken voor opnamen bij weinig licht en 's nachts. Natuurlijk zorgen al deze extra mogelijkheden ervoor dat het een premie van $ 300 kost ten opzichte van het basismodel van de iPhone 12, dus het is alleen de moeite waard voor echte krachtige gebruikers.

Image
Image

Ontwerp: platte zijkanten, scherpe look

Net als de andere modellen, heeft de iPhone 12 Pro Max dankzij het platte frame een beetje retrodesign-invloed van Apple's iPhone 5. Het is misschien geen volledig nieuwe look voor Apple, maar vergeleken met de huidige topklasse smartphone-concurrentie is het een onderscheidend silhouet op de markt. Na drie jaar bijna identieke telefoons op basis van het iPhone X-ontwerp, is het ook een zeer welkome verschuiving.

Terwijl de goedkopere iPhone 12 en iPhone 12 mini glanzend achterglas en aluminium frames gebruiken, kiezen de Pro-modellen voor mat, mat glas en een roestvrijstalen frame met een reflecterende, op kleur afgestemde afwerking. Deze Pacific Blue-kleurstelling is opvallend (Graphite-, Silver- en Gold-versies zijn ook beschikbaar), waarbij de materiaalmix een iets hogere uitstraling geeft dan de basismodellen, maar niet dramatisch. Bovendien is er een compromis: het frame is een absolute vingerafdruk en veegmagneet, maar dat geldt ook voor het achterglas van de iPhone 12 en 12 mini.

Met een lengte van 6,3 inch, een breedte van 3,07 inch en een dikte van 0,29 inch en een gewicht van iets meer dan een half pond, is de grote jongen van Apple echt groot en de baas.

Het Pro Max-model maakt zijn facturering als een supergrote telefoon waar, zelfs groter dan de iPhone 11 Pro Max van vorig jaar. Met een lengte van 6,3 inch, een breedte van 3,07 inch en een dikte van 0,29 inch en een gewicht van iets meer dan een half pond, is de grote jongen van Apple echt groot en de baas. Het maakt geen illusies dat het een telefoon met één hand is; daar zijn andere iPhone 12-modellen beter geschikt voor. Toch, hoewel iets groter en groter dan de iPhone 11 Pro Max vanwege het grotere scherm, is het eigenlijk dunner dan de telefoon van vorig jaar. Dat helpt een beetje bij het hanteren van het ding.

De Max is een forse handset, maar hij is gewoon korter dan de Galaxy Note20 Ultra 5G van Samsung, en in tegenstelling tot de Note20 Ultra en zijn enorme cameramodule, is hij aan de bovenkant niet zwaarder. Misschien voelt het daarom veiliger in mijn grote handen dan de Note20 Ultra 5G, die soms voelde alsof hij uit mijn greep zou vallen en op de grond zou vallen.

Image
Image

Mocht de iPhone 12 Pro Max vallen, dan heeft hij in ieder geval het voordeel van Apple's nieuwe keramische schild, een met keramiek doordrenkt glas waarvan Apple beweert dat het 4x de valweerstand biedt van de telefoon van vorig jaar. Aan de voorkant volgt de iPhone 12 Pro Max nog steeds de iPhone X-vorm van bijna volledig scherm, behalve de grote inkeping aan de bovenkant met de Face ID-beveiligingscamera en sensoren. Het is hetzelfde formaat op alle vier de iPhone 12-modellen, wat betekent dat je met dit grotere scherm wat meer ruimte aan weerszijden van de inkeping krijgt.

Gelukkig heeft Apple de startopslag voor de iPhone 12 Pro-modellen verdubbeld ten opzichte van de handsets van vorig jaar, met een solide 128 GB om mee te werken. Je kunt tot 256 GB stoten voor nog eens $ 100, of $ 300 betalen om het aantal te verhogen tot 512 GB, maar zoals bij alle iPhones is er geen optie om een geheugenkaart in te steken voor meer, dus zorg ervoor dat je hebt wat je denkt nodig te hebben. De water- en stofbestendigheid is dit jaar ook licht verbeterd, met de bestaande IP68-classificatie die nu belooft om 30 minuten tot zes meter water te overleven.

Met 63 procent betere single-core en 28 procent betere multi-core prestaties dan zelfs de Galaxy Note20 Ultra, een duurdere, eersteklas Android-telefoon, is het mobiele snelheidsvoordeel van Apple meer uitgesproken dan ooit.

Er is deze keer geen koptelefoonpoort, USB-C-naar-3,5 mm-adapter of USB-C-koptelefoon, dus je staat er alleen voor als het op audio aankomt. Apple heeft dit jaar ook geen power-steen gebundeld om op te laden, alleen de Lightning-naar-USB-C-kabel, wat de nieuwe slanke doos verklaart. Hopelijk heb je al een USB-C-compatibele stekker in huis, anders zou je de absurde realiteit kunnen ervaren van nog eens $ 20 uitgeven om je nieuwe $ 1.099+ smartphone op te laden.

Bottom Line

Je iPhone 12 Pro Max gebruiksklaar maken is een gelukkig gestroomlijnd en eenvoudig proces, voornamelijk gericht op het volgen van de software-aanwijzingen op het scherm. Nadat je de aan / uit-knop aan de rechterkant een paar seconden ingedrukt hebt gehouden, komt het scherm tot leven en leidt het je door het proces. Je kunt ook een ander iOS 11 of nieuwer apparaat gebruiken, zoals een eerdere iPhone of iPad, om gegevens te kopiëren en de installatie te versnellen.

Prestaties: een door bionische kracht aangedreven beest

In de afgelopen jaren heeft Apple herhaaldelijk de standaard gezet voor smartphoneprestaties dankzij de krachtige interne chips, en de nieuwe A14 Bionic-processor in de iPhone 12-lijn laat zien dat het bedrijf zijn voorsprong nog verder uitbreidt. Ongetwijfeld voelt de iPhone 12 Pro Max ongelooflijk soepel en responsief aan in gebruik, en benchmarktests ondersteunen die dagelijkse ervaring.

Image
Image

Ik heb de Geekbench 5-benchmark-test uitgevoerd op de iPhone 12 Pro Max en heb een single-core score van 1, 594 en multi-core score van 4, 091 genoteerd. Dat is net iets hoger dan de standaard iPhone 12 gemeld, waarschijnlijk vanwege het toegevoegde RAM-geheugen op de Pro Max (6 GB versus 4 GB).

Vergeleken met rivaliserende Android-smartphones met hun beste chips, zie je echter een verrassende kloof tussen hen. De $ 1.299,- Galaxy Note20 Ultra 5G, met zijn Qualcomm Snapdragon 865+ chip, noteerde scores van 975 in single-core en 3.186 in multi-core testen. De $ 749 OnePlus 8T, met de iets oudere Snapdragon 865 (geen Plus), scoorde 891 in single-core en 3, 133 in multi-core testen. Ondertussen is de nieuwe Google Pixel 5, die de middenklasse Snapdragon 765G-chip gebruikt, veel lager geland op 591 in single-core en 1.591 in multi-core.

Het is geen wedstrijd. Met 63 procent betere single-core en 28 procent betere multi-core prestaties dan zelfs de Note20 Ultra, een duurdere, eersteklas Android-telefoon, is het mobiele snelheidsvoordeel van Apple meer uitgesproken dan ooit. Toegegeven, de Note20 Ultra en OnePlus 8T voelen beide supersnel aan in actie, zelfs de Pixel 5 reageert behoorlijk. Je hebt niet de beste chip op de markt nodig om geweldige dagelijkse mobiele prestaties te leveren, maar de iPhone 12 lijkt beter uitgerust om geavanceerde games en apps aan te kunnen en in de komende jaren snel te blijven met verdere iOS-updates.

Je krijgt een 6,7-inch scherm, verhoogd van 6,5 inch op de 11 Pro Max, met een rijk en levendig OLED-paneel dat uitstekende kleurweergave, contrast en zwartniveaus levert.

Grafische prestaties zijn even indrukwekkend op de iPhone 12 Pro Max, met top 3D-games zoals Call of Duty Mobile, Asph alt 9: Legends en Genshin Impact die allemaal soepel draaien op de telefoon. Bij GFXBench-tests nam de telefoon 53 frames per seconde op in de intensieve Car Chase-demo en 60 frames per seconde in de eenvoudigere T-Rex-benchmark. De standaard iPhone 12 plaatste een paar extra frames op de eerste, misschien vanwege een scherm met een lagere resolutie, maar zelfs het Pro Max-resultaat is beter dan alles wat ik op een Android-telefoon heb gezien.

Connectiviteit: 5G is legitiem snel, als je het kunt vinden

Net als de andere iPhone 12-modellen heeft de Pro Max brede 5G-netwerkondersteuning, die verbinding maakt met zowel sub-6Ghz- als mmWave-netwerken. Ik heb getest op het 5G-netwerk van Verizon, met zijn redelijk snelle landelijke (sub-6Ghz) dekking die nu geleidelijk algemeen beschikbaar wordt, terwijl de enorm snelle Ultra Wideband (mmWave) dekking erg schaars is en momenteel voornamelijk wordt gebruikt in stedelijke gebieden met veel verkeer.

Verbonden met 5G Nationwide, zag ik pieksnelheden rond de 130 Mbps en typische snelheden in het bereik van 60-80 Mbps, in wezen een 2-3x verbetering ten opzichte van wat ik normaal zou zien met 4G LTE in mijn testgebied net ten noorden van Chicago. Maar toen ik was aangesloten op het Ultra Wideband-netwerk, bereikte ik een maximale snelheid van bijna 3,3 Gbps of 25x de beste snelheid die ik op Nationwide heb opgenomen. Het is ook de hoogste 5G-snelheid die ik tot nu toe heb gezien tijdens het testen, beter dan de 2,9 Gbps geregistreerd op de iPhone 12, 1,6 Gbps op de Pixel 5 en 1,1 Gbps op de Galaxy Note20 5G.

Image
Image

Vanaf nu is de Ultra Wideband-dekking in sommige gebieden schaars en in andere helemaal niet aanwezig. In de stad waar ik het meestal test, is er een stuk van ongeveer zes blokken in een enkele straat met dekking, volgens de eigen dekkingskaart van Verizon, maar het is gegroeid van slechts ongeveer een blok of twee een maand eerder. In Chicago is een groot deel van het centrum van Loop buiten overdekt, net als veel van de hoofdstraten aan de noordkant en beide luchthavens. Maar de zuidkant heeft een verspreide dekking, en voor het grootste deel hebben de buitenwijken er geen.

Het doel van Verizon lijkt die extra snelheidsboost te bieden in dichtbevolkte gebieden in grote steden, terwijl de landelijke dekking - nog steeds beter dan 4G LTE - elders beschikbaar is. Het is echter nog vroeg, maar de iPhone 12 Pro Max is in ieder geval goed uitgerust om de komende 5G-golf aan te kunnen, terwijl sommige telefoons (zoals de Samsung Galaxy S20 FE 5G) alleen sub-6 Ghz-mogelijkheden hebben en de echte verrassende snelheden van mmWave 5G.

Weergavekwaliteit: een geweldig 60Hz-scherm

De iPhone 12 Pro Max is een andere grote schoonheid van Apple als het gaat om het scherm. Hier krijg je een 6,7-inch scherm, verhoogd van 6,5 inch op de 11 Pro Max, met een rijk en levendig OLED-paneel dat uitstekende kleurweergave, contrast en zwartniveaus levert. De resolutie van 2778x1284 plaatst hem op een vergelijkbaar scherpteniveau (458 pixels per inch) als de andere iPhone 12-modellen, dus je verliest geen zichtbare helderheid door voor een groter scherm te gaan.

Met zijn grotere batterij, enorme scherm en cameraverbeteringen is de iPhone 12 Pro Max de ultieme iPhone, maar uiteindelijk meer dan de meeste mensen waarschijnlijk nodig hebben.

Net als de 11 Pro Max is hij ook ongelooflijk helder, met een typische maximale helderheid van 800 nits-up van 625 nits op de standaard iPhone 12. Vergelijk dat eens met een nieuwe MacBook Air, zelfs, die op 400 nits zit. Als iemand die bijna altijd zijn smartphoneschermen op volle helderheid blaast, heb ik zelfs ontdekt dat de maximale instelling hier overweldigend helder is. Maar het ziet er zelfs fenomenaal uit op de hoogste stand, en je hebt een breed assortiment om uit te kiezen.

Er is echter één nadeel in vergelijking met veel andere toptelefoons van vandaag: alle iPhones houden vast aan een standaardverversingssnelheid van 60 Hz, terwijl veel top-Androids het beter doen: de Pixel 5 heeft een verversingssnelheid van 90 Hz en de Note20 Ultra laat bijvoorbeeld tot 120Hz toe. In wezen ververst het scherm vaker per seconde, wat zorgt voor vloeiendere animaties en menu-overgangen. Het is een geweldige functie die het scherm van de iPhone 12 Pro Max nog beter zou hebben gemaakt. Dat gezegd hebbende, tijdens het gebruik van de iPhones van dit jaar, voelde ik de afwezigheid ervan niet: dit is een fantastisch scherm, zelfs zonder 90/120Hz.

Geluidskwaliteit: Klinkt geweldig

Tussen het naar beneden gerichte luidsprekerrooster op het frame en het kleine oortje in de inkeping aan de bovenkant van het scherm, levert de iPhone 12 Pro Max geweldige stereoweergave voor muziek, video's, luidspreker en meer. Je krijgt ongetwijfeld een voller geluid door verbinding te maken met een speciale luidspreker, maar ik vond het perfect om een beetje muziek af te spelen tijdens het afwassen of huishoudelijke taken, bijvoorbeeld.

Image
Image

Camera-/videokwaliteit: een van de beste die er is

De iPhone 12 doet het goed met twee camera's aan de achterkant, respectievelijk 12-megapixel breed en ultrabreed. Ze maken uitstekende opnamen en passen zich goed aan bijna alle scenario's aan, ook 's nachts en bij weinig licht. Ze maken ook spectaculaire videobeelden met een resolutie tot 4K en 60 frames per seconde, evenals Dolby Vision HDR-opnamen tot 30 fps.

Beide iPhone 12 Pro-modellen hebben een derde camera aan de achterkant, een 12-megapixel telezoomsensor, samen met een LiDAR-sensor die de diepte in kaart brengt, die de effectiviteit van augmented reality-apps helpt verbeteren, autofocus versnelt en lage lichte en nachtelijke portretfoto's met bokeh-effecten op de achtergrond.

Image
Image

Maar de iPhone 12 Pro Max gaat nog een stap verder. De groothoeksensor is 47 procent groter dan die van zowel de iPhone 12 als de iPhone 12 Pro, waardoor er meer licht naar binnen kan stromen, en hij maakt gebruik van een uniek beeldstabilisatiemechanisme met sensorverschuiving, vergelijkbaar met dat van DSLR-camera's. Terwijl de meeste smartphonecamera's de lens verschuiven om het trillen van de hand van de gebruiker te compenseren, verschuift de iPhone 12 Pro Max in plaats daarvan de grote sensor, waardoor het stabilisatie-effect aanzienlijk wordt verbeterd.

Bij overvloedige verlichting zal ik eerlijk zijn: ik merkte geen verschil in schietvaardigheid tussen de iPhone 12 Pro Max en zowel de iPhone 12 als de iPhone 12 mini, die identieke instellingen hebben. Maar bij weinig licht en 's nachts begonnen de kleine verbeteringen vorm te krijgen. Ik zag meer detail in de nachtelijke opnamen van de Pro Max, en het zou consistenter solide, goed afgeronde opnamen bij weinig licht opleveren.

Image
Image

Het is geen wereld van verschil, en in de meeste van je dagelijkse opnamescenario's is er misschien geen duidelijk voordeel. Maar het is die toegevoegde 10 procent glans en precisie die een lange weg gaat naar het rechtvaardigen van de extra kosten van de iPhone 12 Pro Max voor ervaren gebruikers, makers van inhoud en allerlei soorten professionals. Deze telefotosensor zoomt ook iets meer in, tot 2,5x versus 2x op de standaard iPhone 12 Pro, wat misschien wel de meest opvallende verbetering is in je dagelijkse gebruik. Alles bij elkaar genomen, neemt de iPhone 12 Pro Max een van de beste camera-instellingen in de iPhone 12 en maakt deze nog beter - en misschien wel de beste die er is.

Aan de voorkant maakt het 12-megapixel TrueDepth-camerasysteem zowel geweldige selfies als de geweldige Face ID-beveiligingsfunctie. Er is echter een hedendaagse ergernis: Face ID werkt niet met maskers, dus het ontgrendelen van de telefoon kan lastig zijn als je onderweg bent.

Image
Image

Batterij: hij is gemaakt om lang mee te gaan

iPhone-batterijen lijken op papier altijd klein, maar omdat Apple de hardware en software in tandem produceert, zijn de resultaten op de grotere telefoons meestal beter dan verwacht. Voorbeeld: het batterijpakket van 3, 687 mAh op de iPhone 12 Pro Max is kleiner dan je zou zien in veel rivaliserende Android-telefoons, om nog maar te zwijgen van kleiner dan de 11 Pro Max vorig jaar (3, 969 mAh).

En toch leverde het batterijprestaties op hetzelfde niveau als de Galaxy Note20 Ultra, die een veel grotere cel van 4.500 mAh heeft. Bij normaal dagelijks gebruik zakte ik zelden onder de 50 procent van de batterijduur, ondanks een hele dag meldingen ontvangen, sms'en, e-mail lezen, op Twitter scrollen, video's kijken en af en toe games spelen. Voor zo'n grote, krachtige telefoon is dat indrukwekkend.

Je kunt hem snel opladen tot 20 W met een compatibele bedrade oplader of langzaam van een Qi draadloos oplaadstation genieten tot 7,5 W. Er is ook een nieuwe middelste optie in de vorm van de MagSafe-oplader, een slim hulpstuk dat op de achterkant van elke iPhone 12 kan worden geklikt en het dubbele draadloze oplaadvermogen, 15 W, biedt met een compatibele voedingssteen. De iPhone 12 Pro Max bereikte 28 procent na 30 minuten op de MagSafe-oplader en 53 procent na een uur, hoewel het daarna een langere weg was: het duurde 2 uur en 42 minuten om volledig op te laden.

Toch is dat veel sneller dan standaard Qi draadloos opladen op de telefoon, plus de MagSafe-oplader kan worden aangesloten op enkele van de nieuwe hoesjes van Apple en dunne hoesjes van derden. Apple verkoopt ook MagSafe-portemonneekaartbijlagen voor de telefoons, en er zijn zeker andere unieke accessoires aan de horizon als deze nieuwe MagSafe-standaard van kracht wordt. Voor $ 39 voor de oplader betaal je echter zeker een premie voor het gemak

Image
Image

Software: iOS werkt soepel

De iPhone 12 Pro Max wordt geleverd met iOS 14, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem van Apple. Het verschilt niet significant van de versie die eerder kwam, maar de langverwachte toevoeging van aanpasbare widgets voor het startscherm wordt zeer op prijs gesteld en er zijn verschillende andere tweaks en verbeteringen in de mix.

Apple's optimalisaties zorgen ervoor dat iOS altijd soepel werkt op elke nieuwe iPhone, en dat is hier duidelijk waar met de krachtigste iPhone tot nu toe. De Pro Max heeft 50 procent meer RAM dan de standaard iPhone 12, maar ik merkte geen tastbare verschillen in snelheid tijdens het gebruik: alle modellen lijken even capabel. En de App Store heeft de beste selectie van mobiele apps en games die er zijn, dus je zult geen tekort hebben aan dingen om te spelen, zien en ervaren op de iPhone.

Prijs: duur, maar rijk aan kwaliteitsfuncties

De meeste mensen zouden geen $ 1.099+ aan een smartphone moeten uitgeven, en de $ 799 iPhone 12 biedt zoveel van de kernfuncties van de Pro Max in een kleinere build. Dat gezegd hebbende, biedt het grootste en duurste model echte verbeteringen en voordelen die de extra uitgaven voor ervaren gebruikers zouden kunnen rechtvaardigen. Het grotere scherm is een schoonheid en de XL-batterij compenseert dit ruimschoots, waardoor je extra uptime hebt voor zwaarder gebruik. Ondertussen maken de cameraverbeteringen een van de beste smartphonecamera's nog beter - misschien wel de beste die er zijn. En je krijgt in ieder geval het dubbele van de startopslag op de Pro Max.

Zelfs met de prijsverhoging van $ 300, heb ik het gevoel dat ik waar voor mijn geld krijg met de iPhone 12 Pro Max. Het is een apparaat boordevol functies dat in bijna elk aspect topprestaties levert, maar nogmaals, de iPhone 12 is heel, heel dichtbij voor $ 799.

Image
Image

Apple iPhone 12 Pro Max versus Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

In de strijd van de zeer, zeer grote telefoons zijn de iPhone 12 Pro Max en Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G twee van de grootste en beste die er zijn. Beide hebben enorme en mooie schermen, uitstekende camera's, 5G-connectiviteit, veel vermogen, batterijen die lang meegaan en eersteklas ontwerpen.

Ze zijn in veel opzichten redelijk vergelijkbaar, hoewel er weinig voordelen in beide richtingen zijn: de iPhone heeft meer brute kracht, terwijl het Note20 Ultra-scherm kan schakelen tussen iets scherper (QHD + resolutie) of vloeiender (120Hz)) dan het scherm van de iPhone. Ik vind het ontwerp van de iPhone 12 Pro Max iets gemakkelijker vast te houden, omdat de Note 20 Ultra topzwaar is, maar de telefoon van Samsung voelt slanker aan dankzij zijn rondingen.

Alles bij elkaar genomen, is de Note20 Ultra 5G extra prijzig voor $ 1.299, hoewel je daarmee de uitklapbare S Pen-stylus krijgt en twee keer zoveel opslagruimte bij 256 GB. Met $ 200 minder voelt de iPhone 12 Pro Max uiteindelijk als een betere waarde binnen deze zeer luxe, ultra-premium apparaatcategorie.

Wil je wat andere opties bekijken? Bekijk onze gids voor de beste smartphones.

Met zijn grotere batterij, enorme scherm en cameraverbeteringen is de iPhone 12 Pro Max de ultieme iPhone, maar uiteindelijk meer dan de meeste mensen waarschijnlijk nodig hebben. Voor $ 300 minder levert de standaard iPhone 12 nog steeds premium prestaties over de hele linie en is het een van de beste allround telefoons die je vandaag kunt kopen. Als u echter de XL-ervaring of de beste voordelen wilt, rechtvaardigt de iPhone 12 Pro Max de verdere investering. Het is de beste grote telefoon die je vandaag kunt kopen.

Specs

  • Productnaam iPhone 12 Pro Max
  • Product Merk Appel
  • UPC 194252019832
  • Prijs $1, 099.00
  • Releasedatum november 2020
  • Productafmetingen 3,07 x 6,33 x 0,29 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform iOS 14
  • Processor A14 Bionic
  • RAM 6GB
  • Opslag 128GB/256GB/512GB
  • Camera 12MP/12MP/12MP
  • Batterijcapaciteit 3, 687mAh
  • Poorten Bliksem
  • Waterdichte IP68

Aanbevolen: