Een back-up van Windows maken met Macrium Reflect

Inhoudsopgave:

Een back-up van Windows maken met Macrium Reflect
Een back-up van Windows maken met Macrium Reflect
Anonim

Wat te weten

  • Installeer Macrium Reflect en selecteer Image this disk en wijs vervolgens een locatie aan voor het back-upbestand onder Destination.
  • Alleen een back-up maken van Windows-systeembestanden: Selecteer Maak een image van de partitie(s) die nodig zijn om een back-up te maken en Windows te herstellen.
  • Om de back-upimage te herstellen: Ga naar het Restore tabblad in Macrium Reflect en selecteer Restore Image, of gebruik een herstel-dvd of USB-stick.

Dit artikel legt uit hoe u een back-up kunt maken van elke versie van Windows van Windows XP naar Windows 10 met Macrium Reflect 7.

Hoe Macrium Reflect in te stellen

Macrium Reflect is een gratis back-uptool waarmee je kunt kiezen van welke partitie je een back-up wilt maken en deze opslaat in een enkel bestand (een afbeeldingsbestand genoemd) dat later kan worden hersteld. Voordat u Macrium Reflect kunt gebruiken om een back-up van uw Windows-schijven te maken, moet u een langdurig installatieproces doorlopen:

  1. Ga naar de Macrium Reflect-downloadpagina en selecteer Thuisgebruik. U wordt gevraagd uw e-mailadres op te geven.

    Image
    Image
  2. Controleer je e-mail voor een bericht met een registratiecode en volg de link om Macrium Reflect te downloaden.

    Image
    Image
  3. Open het ReflectDLHF.exe bestand dat je zojuist hebt gedownload.

    Image
    Image
  4. Selecteer Free onder Select Installation Package, kies een downloadlocatie en selecteer vervolgens Download.

    Als u wordt gevraagd over het downloaden van WinPE-componenten, selecteert u Yes.

    Image
    Image
  5. Selecteer Next wanneer het installatieprogramma verschijnt.

    Image
    Image
  6. Selecteer Next opnieuw en accepteer de licentieovereenkomst wanneer daarom wordt gevraagd.

    Image
    Image
  7. Selecteer Home en selecteer vervolgens Next.

    Image
    Image
  8. Geef je e-mailadres en de registratiecode op (te vinden in het bericht dat je van Macrium hebt ontvangen) en selecteer vervolgens Volgende.

    Als je het vakje naast Registreer deze installatie van Macrium Reflect uitschakelt, zal het programma je elke keer dat je het opent vragen om je te registreren.

    Image
    Image
  9. Selecteer Browse om een Installatielocatie te kiezen en selecteer vervolgens Next.

    Image
    Image
  10. Selecteer Install.

    Image
    Image
  11. Zodra de installatie is voltooid, selecteert u Finish om Macrium Reflect te openen.

    Image
    Image

Een herstelschijf maken met Macrium Reflect

Macrium Reflect kan een back-up maken van uw hele harde schijf, of u kunt een back-up maken van alleen de partities die nodig zijn om Windows te laten werken. Om een back-up van alles te maken:

  1. Selecteer Beeld deze schijf.

    Als je er zeker van wilt zijn dat je Windows weer aan het werk kunt krijgen mocht er iets gebeuren met de systeembestanden, selecteer dan Maak een image van de partitie(s) die nodig zijn om een back-up te maken en Windows te herstellenin het linkerdeelvenster.

    Image
    Image
  2. Selecteer onder Bestemming de weglatingstekens () naast het veld Folder om aan te duiden een locatie voor het back-upbestand, of kies CD/DVD Burner en selecteer Next.

    Macrium Reflect laat je geen back-up maken van specifieke bestanden en mappen. Als u een bepaalde schijf wilt uitsluiten, schakelt u het selectievakje eronder uit.

    Image
    Image
  3. Macrium Reflect geeft je dan de mogelijkheid om een geautomatiseerd back-upschema te maken. Kies een van de opties onder Selecteer een sjabloon voor uw back-upplan om uw voorkeuren in te stellen, of selecteer Volgende om de stap over te slaan.

    Image
    Image
  4. Bekijk de overzichtspagina en selecteer Voltooien.

    Selecteer Geavanceerde opties onderaan om de compressie-instellingen aan te passen, een wachtwoord voor de back-up in te stellen en meer.

    Image
    Image
  5. Selecteer OK.

    Image
    Image
  6. Wacht tot de back-up is voltooid, selecteer vervolgens OK en Sluiten.

    Image
    Image

Het wordt aanbevolen om uw back-upbestand op een externe harde schijf of een online back-upservice op te slaan voor het geval er iets met uw computer gebeurt.

Hoe u uw back-upbestanden kunt herstellen met Macrium Reflect

Je hebt twee keuzes voor het herstellen van de Macrium Reflect-back-upimage: je kunt het programma vanaf je computer gebruiken, of je kunt een herstel-dvd of USB-flashstation gebruiken. Selecteer voor de eerste optie het tabblad Restore in Macrium Reflect en selecteer vervolgens Restore Image naast het back-upbestand.

Omdat je Windows niet kunt herstellen terwijl je het gebruikt, werkt de eerste optie alleen voor partities die niet de partitie bevatten waarop Windows is geïnstalleerd.

Image
Image

Hoe maak je een Macrium Reflect herstelschijf

Met de herstelschijfoptie kunt u een dvd of USB-flashstation met Macrium Reflect gebruiken om het back-upbestand te herstellen. Deze methode is nodig voor het herstellen van de Windows-partitie, aangezien het bedoeld is om te werken wanneer Windows niet start. Om te beginnen:

  1. Plaats een lege dvd of flashstation in uw computer.
  2. Open Macrium Reflect en selecteer Other Tasks > Create Rescue Media.

    Image
    Image
  3. Selecteer het dvd-station of USB-station, zorg ervoor dat alle vakjes onder Rescue Media options zijn aangevinkt en selecteer vervolgens Build.

    Selecteer Advanced om uw back-upvoorkeuren verder aan te passen.

    Image
    Image

Zodra het proces is voltooid, verwijdert u de schijf of het flashstation en bewaart u deze op een veilige plaats. Als de tijd daar is, kun je opstarten vanaf de schijf of opstarten vanaf de flashdrive om de back-up te herstellen.

Aanbevolen: